Never Been Kissed (1999)

 photo never been kissed_zpsxhiqczpy.png 
Never Been Kissed (Drama, Komedi, Romantik):
Den 25-åriga journalisten Josie Geller får i uppdrag att gå in undercover i high school där hon ska gräva fram lite fakta om vad dagens ungdomar sysslar med, något som ser framemot fram till dess att hennes undercoverjobb påminner henne om hennes egna hemska tid i high school som nu tycks börja om igen.
 
 
BETYG och RECENSION:
Never Been Kissed är en romantisk dramakomedi från 1999 som tillhörde en av mina favoritfilmer i ungdomens dar och det är en film som jag fortfarande tycker väldigt mycket om. I huvudrollen som Josie Geller, en okysst 25-åring som får chansen att göra om sin high school tid då hon går in som en undercover journalist, ser vi Drew Barrymore som då var på toppen av sin karriär, och i birollerna ser vi bland annat David Arquette, Leelee Sobieski, Jeremy Jordan, Jessica Alba, Marley Shelton, Jordan Ladd, Molly Shannon, John C. Reilly och den då okända Michael Vartan som här fick sitt stora genombrott.
 
 photo never3_zpspvpicyhv.jpg
Josie går tillbaka till High Scholl som en undercover journalist.
 
Never Been Kissed är en typisk 90-tals komedi som ändå sticker ut något från mängden och som trots sina klyschor är både charmig och rolig på en och samma gång. Filmen bidrar med både underhållning och romantik som idag känns något ovanlig eftersom vi tyvärr har kommit bort ifrån detta i dagens filmer, och för att vara något dum så är den inte överdrivet dum utan bara klassiskt nördig på sina ställen. Dock tar den upp ett ämne som vi har sett ett par gånger innan, nämligen den mobbade nörden som blommar ut och blir populär. Hon glömmer då sina riktiga vänner och glider istället med i den coola smeten som förr eller senare visar sig vara fel väg. Så ja, detta är ännu en film där man vill visa att de underlägsna är de som är värda din tid, kärlek och lojalitet. 
 
 photo never2_zpsdbxsocs5.jpg
Nörden blir till en vacker blomma
 
Jag har alltid tyckt om Drew Barrymore när det kommer till denna typen av filmer och detta eftersom hon passar in perfekt i genren. Och med det sagt vill jag också säga att hon, tillsammans med  Michael Vartan, är filmens hjärta. Never Been Kissed må ha sina brister men filmen är ändå så pass varm och godhjärtat att jag inte kan annat än att tycka om den, och även om den idag anses vara något föråldrad så är detta en film som alltid kommer ligga mig nära. 
 
 photo never5_zpsv1kiholz.jpg
Förbjuden kärlek börjar uppstå
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Never Been Kissed.
Svensk titel: Never Been Kissed.
Taglines: "The Class Clown Just Turned Chic", "A Comedy With Class", "She's never been hip. Never been cool. Never been in... Until now" och "Some things are worth waiting for".
Genre: Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan, Molly Shannon, John C. Reilly, Leelee Sobieski, Jeremy Jordan, Jessica Alba, Marley Shelton, Jordan Ladd m.fl.
Regissör: Raja Gosnell.
Filmmanus: Abby Kohn och Marc Silverstein.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 1999.
Sv. Biopremiär: 26 November 1999.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 20 Januari 2006 (DVD) och 19 September 2012 (Blu-ray).
Köp filmen på DVD hos: Filmen har utgått på DVD.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer
Karin säger:

Tycker verkligen den här är supersöt. :)

Svar: Ja, och det är en sån film som funkar än idag =)
...Liiinna

2016-04-01 Kl: 10:18:28
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: