Point Break (2015)

 photo point_break-33765040-frntl_zpset0hf0zq.jpg 
Point Break (Action, Kriminalare, Sport, Thriller): 
Johnny Utah är en före detta extremsportare som har sadlat om och han jobbar nu för FBI. Men när några extremidrottare misstänks ligga bakom en del till synes omöjliga brott får han i uppdrag att ta upp sina gamla vanor och infiltrera gruppen som leds av Bodhi, allt för att komma dom nära och få tag på bevisen som kan sätta stopp på brottsvågen
 
 
BETYG och RECENSION:  
Point Break är en remake av filmen med samma namn från 1991, en film som jag pinsamt nog inte har sett och det kan nog vara både på gott och ont. Nu visste jag inte vad jag hade att vänta mig och jag kunde därför inte heller jämföra nyinspelningen med originalet, vilket oftast bådar gott men i vissa fall spelar det tyvärr ingen roll. Somliga nyinspelningar är nämligen bra helt på egen hand men så finns det de andra, de som blir till en ren katastrof och så är just fallet med Point Break från 2015. 
 
 photo PB_zpsfppo0fhv.jpg
FBI-agenten Utah (Luke Bracey) får i uppdrag att infiltrera en grupp extremidrottare, och för att uppnå bästa effekt slänger han skjortan
 
Point Break må vara full av både vackra miljöer, häpnadsväckande och actionladdade scener som fångar ens uppmärksamhet lite tillfälligt men handlingen däremellan är så pass dum och intetsägande att man inte vet vart man ska ta vägen. Skådespelarna bemästrar inte heller sina roller och mycket av det som lämnar deras munnar låter aningen inövat vilket gör att trovärdigheten brister, samtidigt som relationsdramat mellan karaktärerna uppstår helt utan någon som helst bakgrund. 
 
 photo PointBreakFeat_zpstktodkbq.jpg
Vackra och actionfyllda miljöer
 
Point Break må ha stora potentialer men filmen utnyttjar inte sina möjligheter utan låter istället det mesta rinna ut i sanden. Den största nackdelen är att när saker och ting väl händer, när actionsekvenserna rullar på, då håller filmen ett så högt tempo att man tillfälligt fångas upp och dras in i äventyret, men däremellan är allt så pass stillsamt att man inte bara tröttnar utan man tappar också lite av den röda tråden som ska hålla intresset vid liv. Som sagt så har jag inte sett originalfilmen från 1991 men vi vet alla att visa filmer inte behöver en remake och något säger mig att den gamla Point Break tillhör en av dom, vilket också gör denna filmen till ett onödigt slöseri av tid och pengar. 
 
 photo point-break-movie_zpsd018h0zp.jpg
Vänner eller fiender, det är frågan
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Point Break.
Svensk titel: Point Break.
En nyinspelning av filmen: Point Break från 1991 (Regi: Kathryn Bigelow, Manus: W. Peter Iliff). 
Taglines: "The only law that matters is gravity", "Find your breaking point", "Make your getaway", "Crime has no limit", "Justice has no limit" och "The FBI doesn't train agents to do this".
Genre: Action, Kriminalare, Sport, Thriller.
Skådespelare: Édgar Ramírez, Luke Bracey, Ray Winstone, Teresa Palmer, Matias Varela, Clemens Schick, Tobias Santelmann, Max Thieriot, Delroy Lindo, Nikolai Kinski m.fl.
Regissör: Ericson Core.
Filmmanus: Kurt Wimmer.
Speltid: 109 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA, Tyskland, Kina.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 5 Februari 2016.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 30 Maj 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray/Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: