Goosebumps (2015)

Goosebumps (Familjefilm, Fantasy, Komedi, Skräck, Äventyr): 
Zach blir allt annat än glad när han tvingas flytta till en småstad tillsammans med sin mamma, men när han möter den vackra grannflickan Hannah ser han åtminstone lite ljus i mörkret. Men lyckan blir kortvarig då Hannahs pappa visar sig vara den kände barnboksförfattaren R.L. Stine, vars bokmonster kommer ut i den riktiga världen på grund av ett misstag.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Goosebumps är en familjefilm från 2015 som kretsar kring författaren R.L. Stine's Goosebumps (sv. bokserietitel: Kalla Kårar) böcker vars karaktärer här kommer till liv och ut i den riktiga världen där de sedan ställer till det för invånarna i staden. I rollen som självaste R.L. Stine ser vi Jack Black och i de yngre och ledande rollerna ser vi bland annat Dylan Minnette, Odeya Rush och Ryan Lee som Zach, Hannah och Champ, som i sin tur är tre av de två karaktärerna som av misstag har råka släppa bokmonstren lösa.
 

Chamn, Zach och Hanna har råkat släppa R.L. Stine's monster fria
 
Goosebumps är utan tvekan en annorlunda familjefilm och trots att jag inte tillhör åldersgruppen som den är menad för så kan jag finna filmen underhållande för stunden, men även något barnslig. Jag må nämligen vara något för gammal för både historian och de karaktärer som vi här möter men jag kan ändå finna deras äventyr acceptabelt. Dock stöter jag på problem när det kommer till monstren som ska vara både skrämmande och roliga på en och samma gång, men skämten är inte skrattförsörjande och obehaget lyser också med sin frånvaro vilket drar ner filmupplevelsen något för en vuxen människa. Dessutom är CGI-effekterna inte de bästa vilket också gör att filmen känns något billig och som tagen ur slummen. 
 

Animationen brister och obehaget lämnades vid dörren
 
När det kommer till skådespelsinsatsen så är jag ändå positivt överraskad. De yngre skådespelarna må kanske inte vara några stjärnor på natthimlen men de prestera åtminstone bra nog för att få filmen att fungera och med tanke på manuset så gjorde de nog det bästa av situationen. Jack Black däremot, han är en skådespelare som jag alltid har haft svårt för men för en gång skull kan jag acceptera hans fjanterier och finna honom något underhållande. Dock blir det som sagt inga skratt men på det stora hela så känner jag mig någorlunda nöjd. Så med andra ord kan en monsterfilm som är gjord för barn och som inte innehåller några skrämmande monster fungera, åtminstone så länge man vet vad man har att vänta sig och inte hoppas på för mycket. Men jag, som mot alla odds, läste Kalla Kårar böckerna som liten måste ändå säga att de och deras storys är bra mycket bättre än filmen, de är åtminstone obehagliga. 
 

Karaktärerna skriker för kung och fosterland, men det är tyvärr inget som jag som åskådare gör
 
© 2015 Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film Corporation and Village Roadshow Films Global Inc.
GOOSEBUMPS and associated logos are trademarks of Scholastic Inc

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Goosebumps.
Baserad på böckerna: Goosebumps, av R.L. Stine.
Taglines: "The stories are alive" och "You will believe in monsters".
Genre: Familjefilm, Fantasy, Komedi, Skräck, Äventyr.
Skådespelare: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell, Halston Sage m.fl.
Regissör: Rob Letterman.
Filmmanus: Darren Lemke.
Speltid: 103 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 23 Maj 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Beginner's Guide to Surviving a Goosebumps Creature • Strange Things are Happening... On-Set.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Alternate Opening • Alternate Ending • Deleted Scenes • Cast Blooper Reel • All About Slappy • Creaturefied! • Casting Gallery.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: