Deadpool (2016)

Deadpool (Action, Komedi, Science Fiction):
När den före detta legosoldaten Wade Wilson drabbas av en dödlig sjukdom väljer han att delta i ett experiment som kan komma att rädda hans liv och ge honom superkrafter. Efter en del tortyr lyckas projektet men hans utseende lämnas tyvärr åt öde. Så han tar namnet Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk, skruvad känsla för humor, jagar han nu mannen som nästan förstörde hans liv
 
 
BETYG och RECENSION:
Äntligen har Marvel, i samarbete med 20th Century Fox, gett ut en film som har en åldersgräns på 15 år och den heter Deadpool, varav huvudrollsinnehavaren är ful i munnen medan han låter blodet sprutar på de som kommer i hans väg för att finna hämnd och där nakna kroppar blinkar förbi lite titt som tätt. Detta är vuxenmaterial som egentligen ej bör ses av barn, men jag som är emot åldersgränser säger: "Låt barnen se den om de vill. Lite blod, stympningar och våld har inte skadat någon. Var bara beredda på att få förklara vissa vuxenlekar för de små liven". 
 

Wade Wilson fick genomgå en del tortyr för att bli Deadpool och nu söker han hämnd på Ajax aka Francis (Ed Skrein)
 
Vi i Sverige förknippar antagligen karaktären Wade Wilson / Deadpool med den hemska tolkningen som vi fick se i X-Men Origins: Wolverine från 2009 där han snabbt blinkade förbi och utstrålade helt fel energi. Men nu är det alltså dags för hämnd och tillrättavisande. Ryan Reynolds är alltså tillbaka i rollen som Deadpool, en karaktär som är så frispråkig och kaxig att man antagligen älskar eller hatar honom, men han får åtminstone mitt hjärta att slå ett extra slag då han titt som tätt pratar direkt med oss tittare och skapar ett band. 
 

Deadpool lever upp till sitt namn.  
 
Mot all förmodan så är Deadpool en lågbudgetfilm men det är inget som man tänker på och det stoppar inte heller karaktären från att påpeka detta samtidigt som han ger ut pikar mot både den/det ena och andra i Hollywoodbranschen. Visst uteblir många av de där överdrivna specialeffekterna som vi annars är så vana vid att se, men filmen klaras sig minst lika bra med de enkla medlen som här framställs på ett snyggt sätt. Dock hoppar Deadpool fram och tillbaka i tiden vilket lätt kan göra den något rörig, men eftersom handlingen i sig är klockren så är det inget som jag hänger upp mig på.  
 

Studion hade bara råd att ta med två av X-Men medlemmarna och den ena känns aningen plastig.  
 
Trots att Deadpool både har en låg budget och är barnförbjuden så är filmen en av de större framgångarna som Marvel har haft och den har även dragit in mer pengar än vad alla andra barnförbjudna filmen någonsin har gjort, så det kan vi nog kalla framgång. Så med en utstickande och sjuk humor som både är rå, barnslig och pervers så faller Deadpool helt i min smak då allt mer eller mindre anspelar på sex och våld. Detta är utan tvekan min favorit bland Marvel-filmerna och nu hoppas jag bara att fler av deras filmer kommer följa i Deadpools spår.
 

Wade och flickvännen Vanessa (Morena Baccarin) har en hel del fredagsmys innan han blir vanställd
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Deadpool.
Svensk titel: Deadpool.
Taglines: "Bad ass. Smart ass. Great ass" och "Wait 'til you get a load of me" m.fl.
Genre: Action, Komedi, Science Fiction.
Skådespelare: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Karan Soni, Ed Skrein, Stefan Kapicic, Brianna Hildebrand, T.J. Miller, Gina Carano, Leslie Uggams m.fl.
Regissör: Tim Miller.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 12 Februari 2016.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Juni 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (DVD): Gag Reel • Deadpool's Fun Sack .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted/Extended Scenes with Optional Audio Commentary by Director Tim Miller •
Gag Reel • From Comics to Screen...to Screen • Gallery (Concept Art, Costumes, Storyboards, Pre-vis, Stunt-vis) •Deadpool’s Fun Sack • Audio Commentary by Ryan Reynolds and Screenwriters Rhett Reese & Paul Wernick • Audio Commentary by Director Tim Miller and Deadpool Co-Creator/Comics Artist Rob Liefeld.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: