Burying the Ex (2014)

 photo burying the ex_zps2rvk3n4n.jpg 
Burying the Ex (Komedi, Skräck, Romantik): 
Efter att Max har flyttat ihop med flickvännen Evelyn inser han snart att de inte är menad för varandra och han börjar därför planerar uppbrottet. Men ödet hinner före Max när Evelyn blir påkörd av en buss och dör, och istället för att göra slut med sin flickvänn måste han begrava henne. Så småningom faller Max för den perfekta tjejen Olivia, men precis när saker och ting verkar gå i rätt riktning återvänder Evelyn från de döda och hon är då också fast besluten att få tillbaka sin pojkvän
 
 
BETYG och RECENSION: 
Burying the Ex är en form av skräckkomedi från 2014 som först nu har hittat till Sverige. Filmen har den numera avlidna skådespelaren Anton Yelchin i huvudrollen som Max, en snubbe som får problem med sin exflickvän Evelyn (Ashley Greene) då hon återvänder från de döda för att spendera all sin tid med Max. Låter det bekant? Ja antagligen för att handlingen är ungefär densamma som i filmen Life After Beth som kom ut samma år, men ändå avviker de båda något litet från varandra. 
 
 photo BuryingtheEx_1154_zpslamnw8n6.jpg
Evelyn återvänder från de döda.  
 
Burying the Ex är skådespelsfattig och film kretsar enbart kring fyra karaktärer: Max och hans zombieflickvän Evelyn, samt Max nya kärleksintresse Olivia (Alexandra Daddario) och hans halvbror Travis (Oliver Cooper). De alla är mer eller mindre inblandade i det något blodiga kärleksdramat där de försöker få saker och ting att fungera för de levande samtidigt som Max och Travis planerar att begrava Evelyn en gång för alla. Skådespelarna varierar mellan att prestera bra och mindre bra och filmens handlingen är inte direkt originell men den är åtminstone något underhållande trots att den är enkelspårig, lite platt och saknar de skräckinjagande momenten. Dock bidrar den inte heller med några skämt eller humoristiska händelser som skulle kunna leda till skratt utan det hela är istället aningen mörkt, lite som en svart komedi. 
 
 photo bury_zpsqwetpaox.jpg
"Det är du och jag för alltid, Max". 
 
Trots det redan lågmälda omdömet så hade jag förväntat mig mer av Burying the Ex och just därför känner jag mig nu något besviken. Visst har filmen sina stunder men i slutändan så är jag ändå något neutral mot resultatet. Kanske är det så att jag inte har kommit över Anton Yelchin plötsliga död som inträffade den 19 juni 2016 eller så lyckas filmen inte med sin uppgift som skräckkomedi, att sätta humor i skräcken som visserligen inte finns där. Hur som helst så är Burying the Ex ändå en helt okej film som man kan se i sympati om nu inget annat. 
 
 photo BuryingtheEx_0481_zpsficqda0c.jpg
Max faller för Olivia.  
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Burying the Ex.
Svensk titel: Burying the Ex.
Tagline: "Some relationships just won't die".
Genre: Komedi, Skräck, Romantik.
Skådespelare: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario Oliver Cooper m.fl.
Regissör: Joe Dante.
Filmmanus: Alan Trezza.
Speltid: 89 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 13 Juni 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: