The Man from U.N.C.L.E. (2015)

 photo The man from uncle_zpsczmjibnt.png
The Man from U.N.C.L.E. (Action, Komedi, Äventyr):
Under det tidiga 1960-talet får CIA-agent Napoleon Solo och KGB-agent Illya Kuryakin delta i ett gemensamt uppdrag för att stoppa en mystisk kriminell organisation som jobbar för att ökad spridning av kärnvapen.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Man from U.N.C.L.E. är baserad på serien med samma namn som visades på tv mellan 1964 och 1968, och spionfilmen tar oss med tillbaka till just 1960-talet där vi får följa den amerikanska CIA agenten Napoleon Solo (Henry Cavill) och den ryska KGB agenten Illya Kuryakin (Armie Hammer) som tvingas jobba ihop för att komma över en kärnvapenbomb. Till sin hjälp har de den vackra Gaby Teller (Alicia Vikander), vars farbror Rudi (Sylvester Groth) kan leda dom till bomben om de bara använder sina talanger och spelar sina kort rätt.
 
 photo the-man-from-u-n-c-l-e06_zpsrmng5klu.jpg
CIA agenten Napoleon Solo och KGB agenten Illya Kuryakin är på jakt efter en bomb.
 
Vår nya Superman har kastar superhjälte manteln och bär nu en kostym som klär honom väl. Jag pratar självklart om Henry Cavill som vi ser i rollen som agenten och tillika kvinnotjusaren Napoleon Solo, men i mina ögon så är det inte han utan Armie Hammer som gör filmen till vad den är. Hammer ser vi i rollen som den ryska agenten Illya Kuryakin, en man som har lite problem med humöret och som gärna tar till knytnäven när tillfället ges och detta är också något av det som tillför lite humor till filmen. Vid hans sida ser vi hans lossas-fästmö Gaby som gestaltas av vår svenska Alicia Vikander och hon stjäl definitivt uppmärksamheten då hon med sin späda och modeklädda kropp syns i bild. Samspelet mellan de båda känns äkta och därför blir det också underhållande att se hur de handskas med sitt nya förhållande.
 
 photo the-man-from-u-n-c-l-e-img01_zpsdhk72r8u.jpg
Illya och Gaby få agera blivande man och hustru.
 
The Man from U.N.C.L.E. är blomstrande vacker i sin 60-talsmiljö och minsta lilla modedetalj känns rätt för årtalet. Det är med andra ord så här jag föreställer mig det årtiondet och att filmen sedan är kryddad med omoderna spionmojänger höjer bara ribban. Som en spionfilm så är The Man from U.N.C.L.E. helt rätt i sin tid, trots att den utspelar sig i det förflutna, och humorn som filmen tillför är som grädden på moset. Det blir inte för mycket och inte för lite utan allt känns bara så där lagom rätt. Filmen är dessutom väldigt snyggt klippt och musiken är även passande för 60-talsmiljön som den målar upp.
 
 photo the-man-from-u-n-c-l-e10_zpsafrxpax0.jpg
Härliga 60-tal.
 
Som en spionfilm så är The Man from U.N.C.L.E. verkligen en film som jag kan rekommendera då den med sin spänning och sin humor håller mig intresserad från början till slut. Filmen bjuder dessutom på en del överraskningar som fångar min uppmärksamhet och eftersom jag inte hade så höga förhoppningar så måste jag säga att jag blev glatt överraskad. The Man from U.N.C.L.E. är alltså en av de brätte filmerna som kom ut under 2015.
 
 photo the-man-from-u-n-c-l-e-still07_zps77vof9rz.jpg
Den kriminell organisation styrs av Victoria Vinciguerra.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Man from U.N.C.L.E..
Svensk titel: The Man from U.N.C.L.E..
Baserad på TV-Serien: The Man from U.N.C.L.E., skapad av Sam Rolfe .
Taglines: "Saving the world never goes out of style" och "A higher class of hero".
Genre: Action, Komedi, Äventyr.
Skådespelare: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth, Hugh Grant, Jared Harris, Christian Berkel, Misha Kuznetsov m.fl.
Regissör: Guy Ritchie.
Filmmanus: Guy Ritchie och Lionel Wigram.
Speltid: 116 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 14 Augusti 2015.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 18 Januari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): A Higher Class of Hero.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Guys from U.N.C.L.E.: A Part making-of part-travelogue, all-attitude look behind the curtain • Spyvision: Recreating the '60's Cool • A Higher Class of Hero • Metisse Motorcycles: Proper - And Very British • A Man of Extraordinary Talents • U.N.C.L.E.: On-Set Spy.
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer
Filmfett was here säger:

AARRGGHHH MÄN I KOSTYMER!

Svar: Japp, män i kostymer. Sa ju att kostymnissar inte va problemet ;)
...Liiinna

2016-04-11 Kl: 22:02:30
Nathalie Isaksson säger:

Denna gillade jag! :D

Svar: Denna kan man inget annat än att gilla =)
...Liiinna


bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: