Hot Pursuit (2015)

 photo hot_pursuit_nordic-33070142-frntl_zpsk0rvilqh.jpg 
Hot Pursuit (Action, Komedi, Kriminalare):
Cooper, en spänd och regelrätt polis, får i uppdrag att skydda Mrs. Riva som just har förlorat sin man och tillika knarkboss. Men saker och ting går inte riktigt som planerat och nu tar de sig fram på Texas gator medan de jagas av korrumperade poliser och andra gangsters
 
 
BETYG och RECENSION:
Hot Pursuit är en actionkomedi från 2015 med Reese Witherspoon och Sofía Vergara som har fått möta hård kritik och jag som i vanliga fall brukar gå mot strömmen kan här bara hålla med. I Hot Pursuit händer meningslösa saker i en rasande fart lite hela tiden samtidigt som det egentligen inte händer någonting, och själva storyn är så dum och uttjatad att man bara vill gå och lägga sig. Allt överdrivs till max utan att bjuda på något nytt vilket gör att filmen känns som ett dött och skrattlöst lopp från början till slut. Så ja, jag är besviken. 
 
 photo hot-pursuit02_zpsb6nhfqxo.jpg
En regelrätt polis och en skotokig diva
 
I rollen som polisen Cooper ser vi Reese Witherspoon, en skådespelerska som jag i vanliga fall tycker om men här lyckas hon inte direkt tilltala mig. Hennes karaktärs neurotiska personlighet få mig nästan att bli nervös och hon är verkligen en sort för sig vilket samtidigt får mig att gilla henne något, men över lag så blir hon bara för mycket. Och på tal om för mycket, ja då vänds blickarna direkt mot Sofía Vergara som syns i rollen som Daniella Riva, en skogalen och gapig diva som ingår i vittnesskyddsprogrammet. Hon och hennes stora trut är överallt och ingenstans på en och samma gång vilket får mig att både bli trött och irriterad och även om karaktärerna i sig är rätt så sköna så önskar man också att någon skjuter dom i skallen så de blir tysta. Är det inte skrik och gap så är det meningslöst svammel som lämnar deras munnar och i små mängder kan detta vara underhållande, men här pågår det tyvärr hela tiden vilket blir på tok för mycket att hantera, något som tillsammans med den röriga men ändå enkla och överdrivna handlingen blir för mycket vid ett och samma tillfälle. 
 
 photo hot-pursuit01_zpsdnlkttup.jpg
Det blir en hel del skrik och gap i filmen
 
För att vara en actionkomedi med polisinsatser så misslyckas Hot Pursuit på de flesta sätt och vis men tack vare den korta speltiden så lyckas man ändå ta sig igenom filmen utan större problem. Visst blir man irriterad och underhållningen är som ni säkert förstår alldeles för svag, men dumheterna gör ändå att man tålmodigt sitter kvar och väntar på slutet som inte kunde komma en sekund för tidigt. 
 
 photo hot-pursuit-pic01_zpskroj3bob.jpg
Det blir en rörig färd genom Texas
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Hot Pursuit.
Svensk titel: Hot Pursuit.
Tagline: "Armed and sort of dangerous".
Genre: Action, Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley, Robert Kazinsky, Richard T. Jones m.fl.
Regissör: Anne Fletcher.
Filmmanus: David Feeney och John Quaintance.
Speltid: 84 min (DVD).
Språk: Engelska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 22 Maj 2015.
Distributör: SF.
DVD och Blu-rayrelease: 19 Oktober 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): The Womance.

Kommentarer
Filmfett säger:

Herrejösses denna film ser förjävlig rent utsagt

Svar: Vilket också är något som den är. Men ibland kan förjävligheten vara just det som gör att man orka ta sig igenom skiten =)
...Liiinna

2016-04-04 Kl: 14:26:07
David H säger:

Så den precis. Hadde hoppats på mer underhållande. Lite för ryckig.
Ingen film jag ser om igen. Men det funkade väll att se en gång såhär på måndag kväll... KOmmer inte komma ihåg mycket dock.

Svar: Det är ett tag sedan jag såg den och skrev recensionen nu och jag har redan glömt bort den, så det är inget gott tecken är jag rädd =/
...Liiinna

2016-04-04 Kl: 22:29:12

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: