Warcraft (2016)

 photo warcraft_zpsvp7dagbp.jpg 
Warcraft: The Beginning (Action, Fantasy, Äventyr):
När en Orc-hord invaderar planeten Azeroth med hjälp av en magisk portal måste människorna försöka stoppa ondskan genom att samarbeta med några få Orcher som vill rädda sina familjer och sina hem
 
 
BETYG och RECENSION:
Warcraft (sv.titel: Warcraft: The Beginning) är en film från 2016 som bygger på spelet med samma namn, ett spel som jag har väldigt lite kunskap om men något säger mig att det är obetydligt. Warcraft är nämligen en rörig soppa av CGI-effekter som tycks sakna delar av den röda tråden, som ett tydligt manus och allt känns därför lika håligt som en schweizerost. Det finns nämligen inget där som binder samman den lösa och något dumma storyn om "tomtar och troll".
 
 photo warcraft-the-beginning-10_zpscxmwjlhy.jpg
Människorna på den fiktiva planeten Azeroth tar upp kampen mot Orcherna som har invaderat deras planet.
 
Trots en rörig handling och slarviga CGI-effekter så har ändå Warcraft lyckats skapa fina miljöer som stundvis kan fängsla ens syns, men varelserna i filmen känns bristfärdiga och ofullständiga då deras rörelse inte kommer till sin rätt. Dialogerna flyter dessutom inte heller på så smidigt när de mesta fylls ut av onödiga och dumma små repliker som bara gör att allt känns amatörmässigt då ett krig mellan Orcher och människor utbryter. Och för att göra saken ännu lite värre så ger man sig även på att kasta in en hint av romantik som både saknar början och slut.
 
 photo Warcraft_zpsysz4qv0m.jpg
Vacker natur men CGI-varelserna har brister då de är i rörelse.
 
Värst av allt är ändå att Warcraft vill så mycket men den misslyckas tyvärr redan i starten, något som märks tydligt då det inte bara är skaparna utan även skådespelarna som inte tycks ta sina karaktärer på blodigt allvar. Besvikelsen blir sedan desto större när man tittar på extramaterialet och inser att Paula Patton, som syns i rollen som Garona, inte ens är sminkad grön utan hennes hudfärg är skapad i datorer, en hudfärg som sedan också har glömts bort på filmomslaget. Slutligen kan jag säga att jag inte är mycket för fantasyfilmer, vilket säkert märks, men hur illa detta än må vara så tittar jag hellre på Warcraft än på Sagan om Ringen trilogin. Och även om det nu inte låter som det så har faktiskt filmen något litet som får den att fungera. Kanske är det helt enkelt så att den är så dålig att den nästan blir bra...
 
 photo warcraft_movie_review_shot2.0_zpsphqlv2tg.jpg
Romantik som saknar början och slut uppstår mellan Anduin Lothar (Travis Fimmel) och Garona (Paula Patton).
 
© 2015 Universal Studios
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Warcraft.
Svensk titel: Warcraft: The Beginning.
Baserad på TV-spelet: Warcraft, av Blizzard Entertainment.
Taglines: "Two worlds. One home" och "Two worlds. One destiny".
Genre: Action, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky, Clancy Brown, Daniel Wu, Ruth Negga, Anna Galvin, Callum Keith Rennie m.fl.
Regissör: Duncan Jones.
Speltid: 123 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 27 Maj 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 10 Oktober 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted/Extended Scenes • Gag Reel.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted/Extended Scenes • Gag Reel • The World Of Warcraft On Film • The Fandom Of Warcraft • Warcraft: Bonds Of Brotherhood Motion Comic • Warcraft: The Madame Tussauds Experience • Ilm: Behind The Magic Of Warcraft • Warcraft Teaser - 2013.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Deleted/Extended Scenes • Gag Reel • The World Of Warcraft On Film • The Fandom Of Warcraft • Warcraft: Bonds Of Brotherhood Motion Comic • Warcraft: The Madame Tussauds Experience • Ilm: Behind The Magic Of Warcraft • Warcraft Teaser - 2013.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (4K Ultra HD): Deleted/Extended Scenes • Gag Reel • The World Of Warcraft On Film • The Fandom Of Warcraft • Warcraft: Bonds Of Brotherhood Motion Comic • Warcraft: The Madame Tussauds Experience • Ilm: Behind The Magic Of Warcraft • Warcraft Teaser - 2013.
 

Kommentarer
DavidH säger:

Jag spelade mängder av Warcraft II när jag var yngre. Så jag känner att jag måste se denna. Fast jag är också inställd på att den kommer vara kass. Bara det att orcer och människor sammarbetar låter helt befängt. Men ses ska den så får jag se om det är något att ha.

Svar: Tycker man om spelet så finns det nog bara två utgångspunkter. Antagligen hatar man filmer eller så älskar man den =) Det är vad jag tror iaf.
...Liiinna

2016-10-13 Kl: 16:56:49
Tess säger:

Jag tröttnade snabbt på spelet så filmen var verkligen inte för mig. Om jag tänker rent allmänt så var det även alldeles för mycket CGI. Filmen kändes snudd på helt animerad, vilken den i princip var :-P

Svar: Ja det finns inte mycket där som är riktigt och det va min största besvikelse tillsammans med att animationen inte riktigt synkade.
...Liiinna

2016-10-15 Kl: 22:43:53
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: