How to Be Single (2016)

 photo how to be_zpshclhguwv.jpg 
How to Be Single (Komedi, Romantik): 
Alice har alltid varit fast i ett förhållande men hon är nu redo att testa på singellivet, något som hennes nyfunna vän Robin tänker introducera henne för. Dock gäller det att hitta en balans mellan ensamhet, vänskap, sex och kärlek, vilket inte alltid är så lätt, och framförallt så måste man ha kul
 
 
BETYG och RECENSION: 
How to Be Single är en romantisk komedi från 2016 som är menad att vara en guide till det lyckliga singellivet, men ändå riktar filmen in sig på dejting och engångsligg vilket gör att den inte riktigt lever upp till sitt namn eller mina förväntningar. Filmen saknar kraften bakom de ensamstående samt äkta romantik som den desperat försöker dra upp. Den misslyckas även med att finna charmen och att locka fram skratt men ändå finns här något litet som gör att den rullar på någorlunda bra.  
 
 photo leslie-mann-dakota-johnson-rebel-wilson-how-to-be-single_zpsfopithb8.jpg
Singellivet tycks inte falla flickorna i smaken.  
 
I How to Be Single möter vi Alice (Dakota Johnson) som ska testa på singellivet för första gången men konstigt nog så slutar det med att hon dejtar både den ena och andra mannen. Vi möter även hennes syster Meg (Leslie Mann) som har bestämt sig för att skaffa barn helt på egen hand men även där kommer en man in i bilden, och vid deras sida hittar vi även den extrema personligheten Robin (Rebel Wilson) som mest tycks festa bort hela livet medan hon ständigt är på jakt efter ett one night stand. Parallellt med deras historia möter vi Lucy (Alison Brie) som letar efter den perfekta mannen i hopp om att nå äktenskap och en gemensam nämnare är bartendern Tom (Anders Holm) som på ett eller annat sätt är den röda tråden mellan karaktärerna som i sin tur inte riktigt klickar rätt. Dakota Johnson som syns i huvudrollen som Alice är inte gjord för komedier och det syns också tydligt här vilket får Rebel Wilson överanstränger sig till max, något som leder till ett platt fall. Tack o lov så har vi Leslie Mann som bidrar med en udda men ändå mysig personlighet som sätter lite guldkant på tillvaron. 
 
 photo O812134-6646c_zps2vmfoxox.jpg
Alice har fullt upp med att hitta kärleken, eller bara ett one night stand.  
 
How to Be Single är tyvärr inte vidare bra men den bjuder ändå på en liten underhållning som under sin resa mot slutet avviker något från de klassiska romantiska komedierna. Men eftersom varje incident överdrivs till max så blir filmen inte verklighetstrogen och den borde egentligen ha hetat "How to Date", och detta eftersom historian inte är något firande av singellivet utan bara en jakt på kärlek. 
 
 photo image-20160310-26248-dfflal_zpsf5atd97g.jpg
Lucy mottar dejting råd från bartendern Tom
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: How to Be Single.
Svensk titel: How to Be Single.
Baserad på boken: How to Be Single, av Liz Tuccillo.
En nyinspelning av filmen:
Tagline: "Welcome to the party".
Genre: Komedi, Romantik.
Skådespelare: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Anders Holm, Alison Brie, Damon Wayans Jr., Nicholas Braun, Jake Lacy, Jason Mantzoukas m.fl.
Regissör: Christian Ditter.
Filmmanus: Abby Kohn, Marc Silverstein och Dana Fox.
Speltid: 110 min (Bio / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår / Utgivningsår: 2016.
Sv. Biopremiär: 12 Februari 2016.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Juni 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Pros and Cons of How To Be Single • Rebel Babble: A Lock at Rebel Wilson • The Best Idea Wins! The Humor of How To Be Single • Rebel Wilson Outtakes • Deleted Scenes • Gag Reel .
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: