The Astronaut Wives Club (2015)

 photo astronaut_wives_club_xlg_zps51asnyba.jpg 
The Astronaut Wives Club (Drama):
Under 1959 förändrades livet för fruarna Betty Grissom, Rene Carpenter, Louise Shepard, Trudy Cooper, Marge Slayton, Annie Glenn och Jo Schirra över en natt då deras män blev uttagna till att delta i USA's första astronautprogram. Under några av de kommande åren fick de stå bakom och stötta sina män när de skapade historia.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Astronaut Wives Club är en miniserie som är baserad på Lily Koppel's verklighetsbaserade bok med samma namn och som tar upp historian om de verkliga fruarna till USA:s Mercury, Gemini och Apollo astronauterna. Miniserien visades på TV i USA under sommaren 2015 och i serien får vi bland annat följa fruarna till de första astronauter i Amerika som ingick i Mercury Seven programmet. Under 10 avsnitt får vi ta del av deras ständiga kamp om respekt och rättvisa samtidigt som vi tar oss igenom utvecklandet av rymdprogrammet under 1959, vidare till den första rymdfärden som inträffade under 1961 och fram till 1970 då Apollo 13 fick kämpa för att komma hem. Men det är inte själva rymdäventyren som här står i fokus utan livet på jorden där de oroliga fruarna gör så gott de kan för att stötta sina män i med och motgångar.
 
 photo astrowives5_zps7hruqhcq.jpg
 Fruarna till astronauterna i Mercury Seven programmet följer oroligt männens resa.
 
Till en början så verkar The Astronaut Wives Club inte vara mycket för världen men ju längre in i serien vi kommer desto bättre blir den och jag kan då också verkligen känna med våra älskvärda karaktärer som lever i en ständig oro som blandas med upprymdhet då deras män en efter en åka ut i rymden. Vissa kommer tillbaka och kan berätta om en otrolig upplevelse som glädje sina fruar medan andra inte har samma tur, vilket leder till glädje och sorg för både karaktärer och oss tittare. Vid sidan om den oron finns även de vanliga vardagsproblem som inkluderar karriär och konkurrens, vänskap och familj, hemligheter och otrohet, glädje och sorg. Det är med andra ord vardagslivet för en astronaut fru som målas upp i under det färgglada 1960-talet och det som gör miniserien lite extra gripande är att den mer eller mindre bygger på en verklig historia då allt som vi vet i dag var okänt.
 
 photo astrowives_zpsk4nultog.jpeg
Nya astronaut-fruar dyker upp och skapar en konkurrens
 
Det kryllar av skådespelar i The Astronaut Wives Club som alla tar upp ungefär lika stor plats och även om det finns en familj som må hamna lite mer i fokus så känns det ändå jämt fördelat. Det är dessutom en salig mix av olika karaktärer och personligheter som blandas samman och som skapar en del intriger, men i slutändan står de alla ändå på samma sida och de stöttar varandra i vått och torrt vilket tillför en harmoni som gör serien bra, stark, berörande och otroligt sevärd. Även om det till en början inte verkade som om att The Astronaut Wives Club skulle blomma ut till en ros så gjorde den det och den blir därför också en av de bättre serie som gick att se i somras. Som avslutning vill jag även passa på att säga att det ett tag talades lite tyst om att The Astronaut Wives Club kanske skulle få en andra säsong men det är något som serien inte behöver. Den har nämligen en början och ett värdigt slut som inte går att bygga vidare på, inte med dessa karaktärer i alla fall och The Astronaut Wives Club var nämligen menad som en miniserie på 10 delar och inget mer så där tycker jag också att den där ska stanna.
 
 photo astrowives56_zpsgwcjedcd.jpg
The Astronaut Wives Club blommar förr eller senare ut
 

MINISERIEINFORMATION:

Originaltitel: The Astronaut Wives Club.
Svensk titel: The Astronaut Wives Club.
Baserad på boken: The Astronaut Wives Club, av Lily Koppel.
Tagline: "The race for space was fought in high heels".
Antal säsonger: 1.
Antal avsnitt: 10. 
Genre: Drama.
Skådespelare: JoAnna Garcia Swisher, Yvonne Strahovski, Dominique McElligott, Odette Annable, Erin Cummings, Azure Parsons, Zoe Boyle, Desmond Harrington, Bret Harrison, Wilson Bethel, Kenneth Mitchell, Joel Johnstone, Sam Reid, Aaron McCusker, Evan Handler m.fl.
Skapare: Stephanie Savage.
Speltid: 424 min (ca 41-43 min per avsnitt) (VoD).
Språk: Engelska.
Undertext: -.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
TV-premiär (USA): 18 Juni 2015.
Sändningsår (TV): 2015.
Distributör: ABC.
DVD och Blu-rayrelease: Okänt.
Köp TV-serien på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Okänt.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Okänt.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: