The Rewrite (2014)

 photo the rewrite_zpspqj2uxuk.jpg 
The Rewrite (Komedi, Romantik):
Keith Michaels var en gång i tiden en hyllad manusförfattar i Hollywood men de dagarna är nu förbi, och när hans bankkonto börjar tyna bort tar han ett tillfälligt jobb som lärare college. Hans plan är jobba så lite som möjligt och dejta de unga studenterna medan han skriver ett manus som ska föra honom tillbaka in i rampljuset, men saker och ting går självklart inte som planerat då den jämnåriga singelmamman Holly hoppar tar hans klass.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Rewrite är en romantisk komedi, en så kallad feelgood film, från 2014 som har Hugh Grant och Marisa Tomei i huvudrollerna. Filmen tar oss med på en något gubbsjuk historia där den före detta framgångsrika manusförfattaren Keith Michaels (Hugh Grant) börjar undervisa på college i hopp om att ännu en gång kunna bygga upp sin karriär och skriva ett perfekt manus vid sidan om det nya tillfälliga jobbet, samtidigt som han ligger med studenterna. Han må lyckas med en av grejerna men han lyckas också sadla om sitt liv till det bättre när han stirrar vardagslivet i vitögat. Men skulle jag kalla The Rewrite för en feelgood film? Nja, vill säga både ja och nej.
 
 photo the-REWRITE_006_zps6eutrlku.jpg
Gubbsjuke Keith "dejtar" en student.
 
The Rewrite har definitivt sina stunder då den både är mysig och underhållande men den får inte mig att må bra och bli direkt glad, vilket också betyder att den misslyckas något med sin uppgift som en feelgood film. Men den får mig att inse att livets goda stunder är få och lätträknade samtidigt som de kan försvinna i ett kick, vilket vår huvudkaraktär Keith har fått uppleva på nära håll. Men livet i en film skiljer sig självklart från det verkliga livet och precis som i alla andra romantiska komedier så lyckas även Keiths (o)tur att vända på ett eller annat sätt, och detta får tyvärr inte mig att må bra utan snarare bara sämre. Det där med att glädjas åt andras lycka är ju trevligt men ärligt talat, vi alla vill väll uppleva det själva och just därför tycker jag också att alla feelgood filmer egentligen är feelbad filmer som trampar mig på tårna. Men utöver detta så har ändå The Rewrite en enkel och lättsam handling som inte kräver så mycket av sina tittare och det är ju alltid något.
 
 photo THE-REWRITE-009_zpskmdok3et.jpg
Den äldre studenten Holly har alltid glimten i ögat
 
Huvudrollen görs som sagt av Hugh Grant och han målar tyvärr upp Keith Michaels på samma sätt som han formar alla sina karaktärer, vill säga tråkigt medan Marisa Tomei skapar sin karaktär Holly med glimten i ögat. Men det är egentligen inte någon av dessa som fångar min uppmärksamhet utan det är de något speciella birollerna som istället lyckas med den uppgiften, men de är på tok för många för att jag ska orka nämna dom till namn. Så se The Rewrite och döm både filmen och skådespelarna själva vet jag.
 
 photo The-Rewrite-Hugh-Grant-2015_zpshmyzcmxm.jpg
De udda karaktärerna fyller ut filmen.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Rewrite.
Svensk titel: The Rewrite.
Tagline: - .
Genre: Komedi, Romantik.
Skådespelare: Hugh Grant, Marisa Tomei, Bella Heathcote, J.K. Simmons, Allison Janney, Chris Elliott m.fl.
Regissör: Marc Lawrence.
Filmmanus: Marc Lawrence.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 30 November 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: