John Wick (2014)

John Wick (Action, Thriller):
John Wick är en före detta lönnmördare som har lagt yrket på hyllan för att sörja sin döda fru. Men när den ryska maffiabossens son, Iosef Tarasov, bryter sin in i hans hem, stjäl hans bil och dödar hans hund vaknar hans gamla beteende till liv igen och nu söker han hämnd. Dock får han ett pris på sitt huvud vilket bara triggar honom ännu mer.
 
 
BETYG och RESENSION:
Keanu Reeves är en pudding som jag har beundrat i många år men han är också en pudding som tyvärr har haft lite otur när det kommer till sina filmval under de senaste åren. Även om John Wick kanske rent av tillhör en av de bättre filmerna som han gjort så är den ändå inte riktigt bra. Jag tycker inte riktigt om den B-filmsliknande plotten som styr handlingen men jag gillar hämndlysten som driver filmen framåt eftersom jag kan se den som en varning. Ha inte ihjäl våra djur för då går vi bananas och inget kan stoppa oss, det är vad John Wick (Keanu Reeves) visar oss.. eller i alla fall mig.
 

Ett litet djur betyder mycket för John Wick och inte minst för mig.
 
John Wick är en mörk film med en mörk och hämndlysten handling vars grymhet gentemot ett oskyldigt djur får mig att se rött och böla som en fjant. Jag kan känna hur hatet gentemot gärningsmännen växer inom mig och jag delar hämndkänslorna som rusar genom Johns kropp när han dödar folk på löpande band. Men tyvärr så är filmen något fattig när det kommer till dialoger och istället skjuts det desto mer. Dessutom får folk sina halsar avskurna och vassa knivar sticks in i deras kroppar så fort chansen ges och därför bjuder också John Wick på mängder av blod och iskall hämnd som både går att tycka om och tycka illa om.
 

John Wick blir hämndlysten.
 
Keanu Reeves, med sitt snygga yttre, är konstigt nog passande i rollen som den blodtörstiga John Wick men detta är tyvärr ingen Speed eller The Matrix. Filmens manus påminner något om en B-film som bara har lyckats bli lite mer påkostad och trots att Reeves sköter sig bra så hade jag kanske velat se lite mer inlevelse i de "dramatiska" bitarna och inte bara ett stenansikte. Vid sidan om honom ser vi också Alfie Allen i rollen som den lätthatade maffiaboss sonen Iosef Tarasov, filmens stora rötägg som förtjänar all skit som han åker på, och i rollen som hans pappa och till lika maffiabossen Viggo Tarasov ser vi svenske Michael Nyqvist som måste lära sig att prata bättre engelska. När det kommer till att spela en rysk maffiaboss finns det inte mycket som kunde låta mer fel. Han må ha utseendet men hans engelska är så svenskt som det bara kan bli och en rysk brytning hade absolut inte gjort någon skada, då hade han kanske till och med varit trovärdig i rollen.
 

Michael Nyqvist (till höger) ser ut som en rysk maffiaboss men han låter då inte som en
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen, jag gillar inte maffiafilmer men John Wick rullar ändå på någorlunda bra eftersom allt i grund och botten handlar om hämnd. Men trots att detta är en av de bättre nyare filmerna som Reeves har gjort så är den inte i toppklass utan John Wick mest bara är, den är inte direkt bra men absolut inte heller dålig.
 

Iosef Tarasov (längst fram) begick ett stort misstag när han dödade John Wicks hund
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: John Wick.
Tagline: "Don't Set Him Off!".
Genre: Action, Thriller.
Skådespelare: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki, Omer Barnea, Toby Leonard Moore, Daniel Bernhardt, Bridget Moynahan, John Leguizamo, Ian McShane, Bridget Regan, Lance Reddick m.fl.
Regissörer: Chad Stahelski och David Leitch (okrediterad).
Filmmanus: Derek Kolstad.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska / Ryska / Ungerska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 31 Oktober 2014.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 2 Mars 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop och Cdon.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Calling in the Cavalry, Destiny of a Collective, Don’t F*#% With John Wick, NYC Noir, The Assasin’s Code, The Red Circle, Audio Commentary by Directors Chad Stahelski and David Leitch .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: