Ooops! Noah is Gone... (2015)

 photo Ooops var aumlr arken_zpsrzyhbrkv.jpg 
Ooops! Noah is Gone... (Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr):
En enorm översvämningen är på väg och jorden håller därför på att nå sin undergång. Tack o lov har en människa byggt en ark som ska rädda djuren vilket ger hopp åt nestrianen Dave och hans son Finny. Dock visar det sig att de inte är välkomna ombord på arken men tack vare ofrivillig hjälp från grympen Hazel och hennes dotter Leah lyckas Dave och Finny smita ombord ändå. Men precis när arken ska ge sig av faller Finny och Leah överbord och skeppet seglar iväg utan dom. Nu får de båda ungdomarna slå sig samman och kämpa för sina liv medan deras föräldrar få försöka lära sig att komma överens, vända på arken och rädda sina barn
 
 
BETYG och RECENSION: 
Ooops! Noah is Gone... (svensk titel: Ooops! Var är Arken?) är en animerad familjefilm från 2015 som är ännu en historia om Noaks Ark, fast denna gången handlar det inte om djuren som kom med ombord utan om de som blev lämnade kvar. Trots att det är en rätt så tragisk historia i sig så är det humor och påhitt som driver filmen framåt i starka färger då Tyskland, Belgien, Luxemburg och Irland har slagit sig samman för att skapa historian.
 
 photo Ooops Noah is Gone 2015 movie Still 4_zpsuta2ctsm.jpg
Tack vare en förklädnad tar sig Dave och Finny ombord Arken.
 
Vi får här följa Dave (eng. röst av Dermot Magennis) och hans son Finny (eng. röst av Callum Maloney), två nestrianer som lyckas ta sig ombord arken utan behörighet tack vare grympen Hazel (eng. röst av Tara Flynn) och hennes dotter Leah (eng. röst av Ava Connolly). Dock kommer Finny och Leah på villovägar och arken åker iväg utan dom och detta leder till att ovännerna få slå sig samman för att hitta vägen tillbaka och försöka överleva då världen svämmas över. Ooops! Noah is Gone... berättar med andra ord historian om att olika varelser kan klara det mesta så länge de slår sig samman och accepterar varandra.
 
 photo Ooops-Noah-Is-Gone-asustados_zpsgna9bo64.jpg
Leah och Finny får slå sig samman för att överleva på land.
 
När det kommer till animationen i Ooops! Noah is Gone... så är den kanske inte den bästa men färgerna är så starka och vackra att hela filmen blir tilltalande för ögat. Historian i sig må kanske inte vara den bästa men den är ändå charmig och underhållande vilket gör den lätt att se både för barn och vuxna. Ooops! Noah is Gone... skiljer sig dessutom en hel del från andra filmer om just Noaks Ark och trots den tragiska men påhittade handlingen så blir filmen lättsam och lätt sedd. Till råga på allt så rekommenderar jag även att man ser den svenskdubbade versionen och detta på grund av det engelska talet är så otydligt eftersom rösterna är tillgjorda, vilket i sin tur gör att det är svårt att höra vad de säger. Detta är något som jag aldrig bruka rekommenderar men när det kommer till Ooops! Noah is Gone... så känns det bara mer rätt. De svenska rösterna passar helt enkelt bättre in på karaktärerna och de kommer därför också till sin rätt.
 
 photo Ooops4_zpstmffuads.jpg
Håller man bara ihop så kan man övervinna det mesta.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ooops! Noah is Gone...
Svensk titel: Ooops! Var är Arken?
Alternativ titel (1): Two by Two.
Alternativ titel (2): All Creatures Big and Small.
Tagline: "En Ark, 50 000 djur. Vad kan gå fel?".
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Dermot Magennis, Callum Maloney, Tara Flynn, Ava Connolly, Paul Tylak, Alan Stanford, Aileen Mythen, Patrick FitzSymons, Carla Becker m.fl.
Skådespelsröster (Svenska):  m.fl.
Regissörer: Toby Genkel och Sean McCormack.
Filmmanus: Richie Conroy, Toby Genkel, Mark Hodkinson och Marteinn Thorisson.
Speltid: 86 min (Blu-ray).
Originalspråk: Engelska.
Språk (dubbad till): Svenska.
Undertext: -.
Land: Tyskland, Belgien, Luxemburg, Irland.
Åldersgräns: Barntillåten
Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 17 Augusti 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: