Jupiter Ascending (2015)

 photo jupiter_ascending_blu-ray_nordic-26622029-frntl_zpsncde9i9k.jpeg 
Jupiter Ascending (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
Jupiter Jones föddes under natthimlen, utan ett land och hem, men stjärntecknen förutspår att hon var ämnad för stora saker. Så nu drömmer Jupiter om stjärnorna, men vaknar varje dag upp till ett jobb som går ut på att rengöra toaletter. Det är först när Caine Wise, en genetiskt ex-militär jägare, anländer till jorden som Jupiter börjar skymta det öde som har väntat på henne. Jupiters genetiska signatur sätter henne som nästa i raden för ett arv som kan förändra balansen i kosmos och därför vill många se henne död.
 
 
BETYG och RECENSION:
För drygt 6 månader sedan såg jag Jupiter Ascending på bio i 3D och även om filmen gjorde sig rätt så bra i det formatet så var det nästan för mycket specialeffekter och för starka sagovibbar över den som förstörde filmupplevelsen lite för mig. Trots detta så valde jag ändå att införskaffa Jupiter Ascending och se den i hemmamiljö, allt för att ge den en andra chans och kanske kunna se skönheten i filmen med rätta ögon. Tyvärr så finner jag fortfarande filmen aningen för barnslig då sagovibbarna fortfarande ta över hela handlingen som dessutom försvinner bort i alla specialeffekter.
 
 photo jupiter-ascending_zpsruds7tye.jpg
Jupiter Ascending bjuder på en stark sagokänsla.
 
Jag läste någonstans att Jupiter Ascending skulle vara som en orgasm (mitt ordval) för sci-fi och fantasy nörden och utseendemässigt så är filmen väldigt tilltalade för ögat, men handlingen är tyvärr desto sämre. Det är lite för mycket "prinsessan-möter-sin-prins" för min smak vilket blandas med utomjordiska hot som alla vill stoppa ers majestät, Jupiter (Mila Kunis), från att uppnå sin fulla potential och få sin rätt till att äga jorden. Och ja, det är det filmen handlar om. Jag hade kanske hoppats på att jag skulle bli något mer tillfredsställd här och nu vid den andra titten och att jag kanske hade kunnat smälta handlingen något bättre, men tyvärr så är jag fortfarande lika besviken som jag var efter mitt biobesök. Även om jag fortfarande är besviken så kan jag ändå inte påstå att Jupiter Ascending är en dålig film, den är bara inte tillräckligt vuxen för att falla mig i smaken.
 
 photo jupiter a_zpsoav0uk2w.jpg
Ers majestät faller för jägaren.
 
Jupiter Ascending ger ifrån sig starka sagovibbar som inte tilltalar mig och som om det inte vore nog med det så påminner den även om ett helt hav av andra filmer. Jag kan ännu en gång känna hur vissa små detaljer är stulna från både den ena och andra filmen som sedan är i hopblandade för att ge en egen smak. Vi har t.ex Balem Abrasax (Eddie Redmayne) som ger ifrån sig den klassiska Batman rösten, vibbar som påminner en hel del om Star Wars och jag kan även känna av inslag från The Fifth Element tillsammans med så mycket mer. Det blir med andra ord en salig röra av både det ena och andra och någon borde kanske ha lyssnar på uttrycket "less is more".
 
 photo JUPITER-ASCENDING-facebook_zpssr3lljqw.jpg
Balem Abrasax kör på the Bat-voice.
 
När det kommer till skådespelet så ser vi Mila Kunis i huvudrollen som Jupiter och vid hennes sida har vi den genetiskt ex-militär jägare Caine Wise som gestaltas av Channing Tatum. De båda sköter sig bra men de lyckas ändå inte sticka ut från mängden och vid sidan om dessa två så ser vi ett helt hav av skådespelare, en del mer kända än andra men de alla sköter sig i alla fall rätt så bra, problemet är bara att de alla se något uttråkade ut och att kemin emellan dom brister något.
 
 photo jupiter_ascending_02_jef_150206_16x9_992_zps93k7ngyu.jpg
Ett hav av olika skådespelare skymtas i filmen.
 
Trots att Jupiter Ascending gjorde mig besviken ännu en gång så måste jag ändå säga att det är en mysig lite film som tyvärr saknar den där drivkraften som skulle kunna göra den riktigt bra. Hade de skippat sagovibbarna och gett filmen ett mer vuxet stuk så hade den blivit mycket bättre. Och jag trodde aldrig jag skulle säga detta men, lite mindre specialeffekter hade inte heller gjort någon skada.
 
 photo Jupiter-Ascending-9-1940x975 kopiera_zpsvdtr4g7t.jpg
Specialeffekter i all ära, men hur vackert det en må vara så kan det lätt bli för mycket av det goda.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Jupiter Ascending.
Svensk titel: Jupiter Ascending.
Tagline: "Expand your universe".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Nikki Amuka-Bird, Christina Cole, Nicholas A. Newman, Ramon Tikaram, Ariyon Bakare, Maria Doyle Kennedy, Frog Stone, David Ajala, Doona Bae m.fl.
Regissörer: Andy Wachowski och Lana Wachowski (som The Wachowskis).
Filmmanus: Andy Wachowski och Lana Wachowski.
Speltid: 127 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 6 Februari 2014.
Distributör: Warner Home Video.
DVD och Blu-rayrelease: 29 Juni 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Jupiter Jones: Destiny Is Within Us • Genetically Spliced.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Jupiter Jones: Destiny Is Within Us • Caine Wise: Interplanetary Warrior • The Wachowskis: Minds Over Matter • Worlds Within Worlds Within Worlds • Jupiter Ascending: Genetically Spliced • Bullet Time Evolved • From Earth to Jupiter (And Everywhere In Between).
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Jupiter Jones: Destiny Is Within Us • Caine Wise: Interplanetary Warrior • The Wachowskis: Minds Over Matter • Worlds Within Worlds Within Worlds • Jupiter Ascending: Genetically • Spliced • Bullet Time Evolved • From Earth to Jupiter (And Everywhere In Between)..
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: