Transformers: Age of Extinction (2014)

Transformers: Age of Extinction (Action, Science Fiction, Äventyr): 
Det har gått några år sedan attacken i Chicago och trots att Autobots räddade jorden så har de klassats som överflödiga av världens regeringar som nu har kommit på ett sätt att skapa sig egna Transformers. Mänskligheten har därför gjort sig en Galvatron, en transformers som dessvärre visar sig vara infekterad av den onde Megatron och hoten slutar inte där. Transformers skapare är på jakt efter sina Autobots som nu gömmer sig på jorden och med hjälp av mekanikerna Cade och hans dotter Tessa måste de nu, ännu en gång, rädda sig själva, jorden och mänskligheten.
 
 
BETYG och RECENSION:
Michael Bay må ha sagt upprepande gånger att han inte skulle regissera Transformers: Age of Extinction men det är tydligen skillnad på ord och handling, För han är nu tillbaka med den fjärde Transformers-filmen som bjuder på stora och spektakulära specialeffekter tillsammans med lite humor. Men filmen tycks dessvärre sakna det viktigaste av allt, nämligen en vettig handling.
 

Förbered dig på special... jag menar utrotning
 
Jag må ha tyckt om den första Transfromers filmen men därefter gick det bara all mer utför och därför är det inte heller någon större överraskning att Transformers: Age of Extinction är den sämsta filmen av dom alla. Michael Bay har nämligen här gjort som han alltid gör, vill säga: lagt ner all sin energi på specialeffekter och satt in en något talanglös, snygg, ung och delvis halvnaken flicka (vars privata delar han zooma in så fort han få chansen) i den kvinnliga huvudrollen som Tessa Yeager (Nicola Peltz), vars kläder aldrig blir smutsiga, och därför har självklart filmens handling kommit lite i skymundan.
 

Snygga Tessa hånglar upp pojkvänner Shane. .
 
Transformers: Age of Extinction börjar med att ta oss tillbaka till urminnes tider när dinosaurierna härskade på jorden. Vi få då också se hur det "verkligen" gick till när de dog ut och därefter kastas vi vidare in i "framtiden", till något som ska likna vår nutid där "robotarna" håller sig gömda och där den ensamstående pappan Cade Yeager (Mark Wahlberg) råka ramla över en rostig Optimus Prime (röst av Peter Cullen). Snart bryter ännu ett krig ut och vi få ta upp kampen om vår egna överlevnad. Det flamsas och det tramsas och till råga på allt så är Transformers: Age of Extinction på tok för lång för sitt egna bästa och den lilla glädjen ligger nästan helt och hållet i Mark Wahlberg rollprestation då han kritiserar och tittar snett på sin dotter Tessa och hennes rallyförande pojkvän Shane (Jack Reynor). 
 

Cage råkar ramla över en transformers
 
Så vad kan jag säga? Är du ute efter en orgasm av specialeffekter så är Transformers: Age of Extinction den perfekta filmen, men vill du ha lite vettig handling med i spelet så är detta definitivt inte en film för dig. Det må finnas action och det må finnas någon from av underhållning men det räcket tyvärr inte hela vägen hem. Och slutligen så vill jag att ni kommer ihåg vad en vän sa till mig: "Michael Bay gör inte film, han gör specialeffekter", och ja, det är sanningens ord.
 

Filmen består av typ 90% specialeffekter, i from av stora robotar och explosioner
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Transformers: Age of Extinction.
Tagline: "This is not war, it's extinction" och "Stand together or face extinction".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Titus Welliver, Sophia Myles, Bingbing Li, T.J. Miller, James Bachman m.fl.
Regissör: Michael Bay.
Speltid: 165 min (Bio / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2014.
Sv. Biopremiär: 10 Juli 2014.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 17 November 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray och Blu-ray 3D): 3 Hours Of Special Features: Evolution Within Extinction, A Spark Of Design, Just Another Giant Effin´ Movie, T.J. Miller: Farm Hippie.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Transformers (2007).
  2. Transformers: Revenge of the Fallen (2009).
  3. Transformers: Dark of the Moon (2011).
  4. Transformers: Age of Extinction (2014).
 

Kommentarer
David H säger:

Denna verkar vara lika dåligt som förra filmen Bay spottade ur sig. Och jag har inte tänkt att se den. Men ändå så sneglar jag lite, för det är ändå Transformers, en barndomsfavorit. Och jag hoppas in i det sissta.

Svar: Det är ju tyvärr lite så att man måste se den bara för att, men ställ in dig på att den är skit så blir du kanske inte så besviken =)
...Liiinna

2015-02-10 Kl: 19:59:41

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: