The Captive (2014)

 photo the_captive_blu-ray_nordic-30526451-frntl_zps5kein6na.jpg 
The Captive (Drama, Thriller):
Matthew lämnar sin snart 10-åriga dotter Cassandra själv i bilen för att springa ut ett litet snabbt ärende, men när han kommer till baka är hon spårlöst försvunnen och inga ledtrådar går att hitta. Detta leder till att Matthews fru Tina vänder honom ryggen och familjen börja faller samman. Nu, åtta år senare kommer nya bevis fram som tyder på att Cassandra fortfarande kan vara vid liv och ännu en gång försöker polisen och föräldrarna lösa gåtan om hennes försvinnande.
 
 
FILMEN FÅR:
The Captive må kanske inte ha fått den bästa responsen världen över men jag gillar i alla fall denna typen av film. Jag gillar dramat kring familjerelationen som spelas upp när ett barn plötsligt försvinner spårlöst och skådespelarnas känslor känns dessutom både trovärdiga och genuina vilket förstärker dramat.
 
 photo the capt_zps3kws6ogp.jpg
Matthew och Tinas dotter Cassandra (Peyton Kennedy) försvinner vid 9 års ålder.
 
Jag gilllar känslan av obehag som The Captive sprider med hjälp av sina iskalla miljöer och även om vi som tittar vet vem gärningsmannen är hela tiden så är filmens handling intressant. Det enda som jag faktiskt inte gillar är filmens tempo och hur den är upplagd. Filmen börjar med mitten för att sedan hoppa fram och tillbaka i tiden utan att ge oss några hintar om när det sker eller var vi befinner oss tidsmässigt. Detta gör att The Captive är något svår att hänga med i och att hela handlingen blir aningen rörig och förvirrande. Men annars så gillar jag den deprimerad känslan som hänger i luften tillsammans med paniken och rädslan som emellanåt skiner igenom då misstankarna riktas mot fel eller inga personer alls.
 
 photo the-captive07_zpsajmrbwme.jpg
Det hoppas fram och tillbaka i tid och rum när poliserna söker efter Cassandra, vars liv vi som tittare har koll på
 
Nu är det visserligen så att The Captive är aningen för extrem och därför också på gränsen till overklig på sina ställen, men vi alla vet att ett barn kan försvinna så fort vi vänder ryggen till dom och just därför fungerar ändå handlingen i filmen. Alla skådespelare sköter sig bra och jag kan för första gången tycka om Ryan Reynolds som vi ser i rollen pappan Matthew som desperat söker efter sin dotter. Mireille Enos som vi ser i rollen som mamma Tina prickar rätt när det kommer till att fånga depressionen som hon lider av och hennes anklagelser gentemot sin man Matthew känns extra trovärdig trots att deras dotter Cassandra (Alexia Fast) har varit försvunnen i 8 år. Och ett extra stort plus i kanten till Kevin Durand som inte är sig lik i rollen som den något obehagliga Mika.
 
 photo the-captive01_zpse4mjlvu4.jpg
Ryan Reynolds och Mireille Enos syns i föräldrarollerna.
 
The Captive må kanske inte vara en jättebra film men den har definitivt sina stunder och den något överdrivna men ändå trovärdiga handlingen får filmen att kännas verklig. Jag tror dessutom att The Captive biter ännu lite hårdare på de som har barn själva och även om detta är en förälders värsta mardröm så tror jag att filmen kan locka dom. Vi alla gillar nämligen lite obehag ibland.
 
 photo the-captive-2_zpsvuoqkqgu.jpg
Pappa Matthew letar desperat efter din dotter under alla år då polisen misslyckas med att finna henne.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Captive.
Svensk titel: The Captive.
Tagline: "When hope is all you have" och "The hunt is on".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Kevin Durand, Alexia Fast, Mireille Enos, Bruce Greenwood m.fl.
Regissör: Atom Egoyan.
Filmmanus: Atom Egoyan och David Fraser.
Speltid: 112 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Kanada.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 11 Mars 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD):  Okänt i skrivand stund.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Interview with Atom Egoyan and Ryan Reynolds, Audio Commentary with writher/director Atom Egoyan, Alternate Ending, Deleted Scenes, Trailers.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: