Star Trek Into Darkness (2013)

 photo star_trek_into_darkness_ver2_xlg.jpg 
Star Trek Into Darkness (Action, Science Fiction, Äventyr):
Efter att Stjärnflottan har blivit attackerad av en man ifrån deras egna organisation får Kirk och hans besättning i uppdrag att förgöra honom med hjälp utav en hel uppsättning av massförstörelsevapen. Dock kommer Kirk på andra tankar i sista stund och väljer istället att fånga in honom, något som leder till en del konsekvenser.
 
 
BETYG och RECENSION:
Om du tyckte Star Trek från 2009 var bra så kommer du att älska Star Trek Into Darkness. Jag hade kanske inte allt för höga förhoppningar om Star Trek Into Darkness när jag steg in i biografen på filmens premiärdag den 10 maj 2013, men det gick snart upp för mig att jag skulle bli blåst av stolen. Filmen drar nämligen igång med en fartfylld start och det håller sedan i sig. Det blir här mer action än i någon annan Star Trek film och filmens speltid på lite över 2 timmar känns som kanske en halvtimme. Allt blåser förbi i en ruskig fart och jag njuter av varje sekund samtidigt som jag blir allt mer kär i de karaktärer som vi här få se, och självklart även i filmen i sig.
 
 photo st-into-darkness-still09.jpg
Fullt ös, medvetslös!
 
Kirk (Chris Pine) och hans besättning möter nu en ny och överlägsen fiende, John Harrison (Benedict Cumberbatch), som inte tycks gå att stoppa och enligt Starfleet så ska han utrotas illa kvickt. Men Kirk väljer att avvika ifrån sin order och tar istället John tillfånga. Till råga på allt så tycks denna livsfarliga man veta en hel del om de nya vapnen som har blivit installerade ombord på Enterprise vilket i sin tur bara får Kirk att tveka ännu mer och han börjar därför gräva allt djupare. Star Trek Into Darkness bjuder på ett maktspel där man inte riktigt vet vem man ska lita på och spänningen är total. Vem är egentligen den där John Harrison och har man snokat runt på nätet så kommer hans rätta namn Khan (Benedict Cumberbatch) kanske inte som en chock.
 
 photo star-trek-into-darkness-pic06.jpg
Vem är egentligen John Harrison?
 
Förutom den totala och fartfyllda spänningen så står även romantiken mellan Spock (Zachary Quinto) och Uhura (Zoe Saldana) nu i blom och det blir en hel del roliga stunder då det uppstår lite problem i deras förhållande. För hur bråka man med någon som inte visar känslor? Annars så är övriga karaktärerna sig lika och alla bidrar självklart till att det blir en hel del skratt. Ny i gänget är Carol (Alice Eve) och jag som inte har tyckt om skådespelerskan Alice Eve innan blir nu måttligt imponerad. Hon blir som en extra charmig ingrediens som tillsammans med de andra kryddar upp och sätter smak på filmens handling.
 
 photo movies_star-trek-into-darkness.jpg
Carol kommer väl till pass.
 
Star Trek Into Darkness är kanske något förutsägbar men på det stora hela så är filmen en utav de bästa Star Trek filmerna som jag har sett, och då har jag sett alla ett par gånger om. Så nu hoppas jag verkligen att vi kommer få se mer utav deras äventyr och för att sammanfatta mitt tycke av filmen med så få ord som möjligt så kan jag ju säga att varenda nörd gen i min kropp blev tillfredsställd. Star Trek Into Darkness är helt enkelt bättre än sex och då är det bra, riktigt jävla bra. Hela filmen är nämligen som en stor orgasm och jag kan inte få nog. Jag verkligen älskar den, men minustecken för förutsägbarheten.
 
 photo tumblr_mhray6F4Xp1qzstrgo1_500.gif
Det är romantik och smågnabb i luften.
 
Tidigare filmer i Star Trek filmserien:
  1. Star Trek (2009)

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: