Star Trek (2009)

 photo Startrek.jpg
Star Trek (Action, Science Fiction, Äventyr):
När den arga och ondskefulle romulanen Nero plötsligt dyker upp ifrån framtiden ändras historien och nu börjar vi om på en ny kula. Kirk misslyckas med att få en tjänstgöringsplast ombord på Enterprise men tack vara sin goda vän Bones lyckas han ändå smuggla sig ombord. Och när Nero sedan återvänder för att hämnas på Federationen får Kirk slå sig samman med Enterprises besättning för att rädda de planeter som nu blir hotade av förintelse.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Är du väl insatt i Star Treks historia? Ja, då kan du glömma allt som du tidigare har lärt dig för nu börjar vi om på en ny kul och kastas in i en ny och alternativ tidslinje. Fördelen med att vara lite halvsenil som mig är att man inte alltid kommer ihåg så mycket av de filmer som man tidigare har sett och därför behövde jag nu inte reta upp mig på J.J Abrams Star Trek tolkning. Men visst är hans tolkning annorlunda om vi jämför med både Star Trek serier och de tidigare filmer och denna går mer åt det Star Wars liknande hållet, men det är ändå Star Trek på ett härligt sätt och just ett sådant sätt som jag kan tycka om och kanske rent av älska.
 
 photo startrek1.jpg
U.S.Ss Enterprise.
 
Som sagt så får vi se en alternativ verklighet i J.J. Abrams Star Trek och James T. Kirk (Chris Pine) har inte längre en far som han kan se upp till. Medan James Tiberius Kirk föds ombord på en rymdfärja tar hans pappa George Kirk (Chris Hemsworth) kommandot över ett rymdskepp i "hela" 12 minuter för att avsluta den oväntade kampen mot Nero (Eric Bana). Han offrar sedan sitt egna liv för att kunna rädda sin besättning från en säker död och Kirk få nu växer upp utan en pappa och utan en förebild, men in i Starfleet kommer han ändå. Dock blir hans karriär kanske inte lika fläckfri som den vi är vana vid utan han får nu kämpa för allt och visst går han emot en del lagar och regler för att komma dit han vill.
 
 photo star_trek40.jpg
Nero är sur och hämndlysten
 
Många Trekkie/Trekker har kallat Star Trek för en Star Wars smörja men lika många har högt filmen upp över skyarna och jag tillhör de sistnämnda. Jag nästan älskar J.J Abrams Star Trek tolkning och de skådespelare som nu tar sig an och ger liv till våra älskvärda karaktärer, och just därför så kan jag inte bry mig mindre om att en del Star Trek regler bryts. Uhura (Zoë Saldana) har alltid visats upp som en stark kvinna men här styrks hennes personlighet och hon visas nu upp som en ännu starkare person. Kirk (Chris Pine) är den kvinnokarl som han alltid har varit men kanske något mer kaxig och på snäppet till att vara lite barnslig. Spock (Zachary Quinto) får kanske kämpa något mer för att vara logiskt men jag måste ändå säga att jag gillar den nya Spock bättre än den gamla Mr. Spock (Leonard Nimoy), som också syns till i filmen, och att Spock sedan har ett förhållande med Uhura gör bara saken ännu bättre. Till råga på allt så behöver man inte ens ha sett någon Star Trek innan, för här börjar allt om på nytt. Så gör dig redo för ett nytt fantastiskt äventyr som kommer blåsa dig av stolen.
 
 photo star_trek27.jpg
Spock och Kirk
 
Om vi jämför Star Trek med de gamla filmerna så är den inte bara bättre, fräschare och modernare utan även fruktansvärt bra och underhållande från början till slut. Scenerna i filmen är både snygga och actionladdade samtidigt som dramatiken smyger sig in och får mig att bli lite förälskad. Nu kan jag bara hoppas på att den moderna Star Trek tolkningen kommer få leva vidare lika länge som den gamla och att vi kommer få många fler filmer. För fortsätter det i denna stilen så kommer jag snart ha en ny favorit filmserie att se upp till och jag kan bara hoppas att mänskligheten går i mina fotspår.
 
 photo star_trek02.jpg
De nya Star Trek ansiktena, minus Spock.

Kommentarer
Josefin säger:

Jag gillar verkligen den filmen:) Även fast jag inte har tyckt om Star Trek tidigare.

Svar: Det bästa med nya Star Trek är att man inte ens måste tycka om de gamla, för här är allt typ nytt och fräscht =)
...Liiinna

2013-06-01 Kl: 19:24:53
URL: http://josseborj.blogspot.se/
David säger:

Denna film är en styggelse mot namnet Star Trek. Att vissa tycker den liknas Star Wars mer är inte så konstigt då JJ Abrams är SW-fan och inte sett mycket ST överhuvudtaget innan han fik göra denna fimen. Me nu ska han väll eventuelt få göra nya SW har jag hört rykten om.
Denna film är på sin höjd en medioker Sci-Fi. Att sätta namnet Star Trek på är är at häda.
Det är ialla fall vad jag som ur-trekker tycker. Sorry Lina.

Svar: Jo, jag vet att ni hardcore Trekker inte alls gillar den, men jag avgudar den. Den är ju inte lika seg som många andra =) JJ ska göra Star Wars, så han är nog nöjd och belåten =)
...Liiinna

2013-06-02 Kl: 10:30:45
David säger:

Jag är glad att du gillar filmen. Någon måste ju göra det också. Själv gräver jag ner mig i lite TOS ;)
Kanske Star Trek går i ytterligare en ny riktning nu när JJ troligen är ute ur bilden, i alla fall för ett tag framåt.

Svar: TOS som jag har längst ner på listan =) Eller nej, TAS hamnar längst ner, den var ju så dålig att jag inte ens orkade se klart den =)
...Liiinna

2013-06-02 Kl: 22:23:53

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: