The Vow (2012)

Photobucket
Älska Mig Igen Originaltitel: The Vow (Drama/Romantik):
Filmen är baserad på en verklig händelse. 
Paige och Leo har inte varit gifta allt för länge när en olycka sätter käppar i hjulen för deras kärlek. Paige hamnar nämligen i koma efter en bilolycka och när hon vaknar upp har hon inget minne av de senaste åren och nu får Leo göra så gott han kan för att återvinna hennes kärlek.
 
 
FILMEN FÅR:
The Vow är inte alls som jag hade tänkt mig att filmen skulle vara och jag är rädd för att den även är något sämre än vad jag hade hoppats på. Jag hade nämligen hoppats på att bli lika charmerad utav Rachel McAdams som jag blev i The Notebook, men så blev tyvärr inte fallet med The Vow och det kan vara för att Channing Tatum och Rachel inte riktigt har den rätta kemin. Vi ser dom här i rollerna som Paige (Rachel McAdams) och Leo (Channing Tatum), två unga förälskade och rätt så nygifta människor som möter en tragisk utgångspunkt i livet då Paige tappar minnet efter en bilolycka. Hon kan inte längre minnas de sista 5 åren (har jag för mig) av sitt liv och därför är hennes man Leo nu ett minne blott. Men att någon glömmer bort en betyder inte alltid att det är slut, utan med lite vilja och mycket tålamod så försöker Leo nu få sin fru att falla för honom än en gång. Även om det nu saknas någon ingrediens i deras kemi för att få skådespeleriet att blomstra så är de båda söta tillsammans och filmen bjuder på stunder som är både glädjande och sorgliga. Men det räcker tyvärr inte riktigt till för att skjuta bollen i mål här hemma hos mig.
 
Photobucket 
"Vem är du?"
 
The Vow handlar i stort sett om att börja om på nytt, om att hitta kärleken på nytt fast här får det en helt ny innebörd eftersom minnet försvinner för den ena parten medan det finns kvar hos den andra och just därför blir allt till en ständig kamp. Vi få även se hur lätt det är för vissa personer att försöka återvinna det de en gång har förlorat och Paiges föräldrar ser här sin chans att återfå kontakten med sin dotter, på ett smutsigt och rätt så fult sätt.
 
Photobucket
Kan Paige och Leo hitta tillbaka till kärleken? 
 
Även om The Vow inte var riktigt lika romantisk och charmerade som jag hade hoppats på så är filmen ändå sevärd och bra. För romantiken finns trots allt där, det är bara det att kärleken inte blir riktigt lika stark som jag hade hoppats på och dessutom kan man förutspå slutet av filmen innan man ens har börjat titta på den. Men på det stora hela så är The Vow en lagom mysig drama film som lyckas framkalla både skratt och tårar. Jag kan även tillägga att jag blev glatt överraskad av DVD utgåvan som faktiskt innehåller lite extramaterial, något som inte händer allt för ofta sedan Blu-rayn invaderade världen.
 
Photobucket
Gammal kärlek rostar aldrig, eller?
 
*Betygssystemet

Kommentarer
Nathalie säger:

Denna filmen var inte ''lite'' sämre än väntat...den var mkt sämre än så..

Svar: Nja, den är fortfarande mysig kan jag tycka. Men så är jag också svag för sunkiga drama filmer =)
...Liiinna

Anonym säger:

Vilket kul "betyg" eller hur man ska säga.

Svar: Tackar. Det är jag, som en Avatar =)
...Liiinna

2012-09-26 Kl: 19:36:58
URL: http://tvminnen.se
Bismillah säger:

spännande film jag måste se den:)

Svar: Det tycker jag du ska göra, men ha inte för för höga förhoppningar =)
...Liiinna

2012-09-27 Kl: 18:12:09
URL: http://quraninswedish.blogspot.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: