The Karate Kid (2010)

Photobucket 
The Karate Kid (Familjefilm/Action/Drama):
12-åriga Dre flyttar motvilligt till Kina tillsammans med sin mamma som har blivit placerad där via sitt jobb. De första dagarna i det nya landet är inte direkt någon dröm för Dre eftersom han hamnar i bråk med några utav pojkarna på sin nya skola. Men snart tar Mr. Han honom under sina vingar och börjar lära Dre kampsporten kung fu som inte bara går ut på slag och sparkar utan som även handlar om att finna sitt inre lugn.
 
 
 
FILMEN FÅR:
Jag ska börja med att erkänna att jag inte har sett de gamla Karate Kid filmerna och jag har inte heller några planer på att göra det efter att ha sett denna filmen. Inte för att jag tycker The Karate Kid är dålig utan det är snarare för att jag inte är så förtjust i gamla filmer och därför nöjer jag mig gott och väl med nyinspelningen av filmen. Dessutom så visste jag faktiskt inte att The Karate Kid var en familjefilm när jag började titta på den utan jag hade snarare inbillat mig att detta skulle vara en äkta action film som bara råkade ha en barnskådespelare i huvudrollen. Men det gick snart upp för mig att detta var en barnvänlig film och därför blev jag kanske något besviken. Bara för att ett barn har huvudrollen så betyder inte alltid detta att filmen är riktad till barn utan de kan vara minst lika blodiga och råa för det. Men så är tyvärr inte fallet med The Karate Kid utan filmen håller en rätt så barnvänlig nivå rätt igenom hela storyn trots att det kryllar av slag och sparkar. Jaden Smith, son till Will Smith, ser vi här i huvudrollen som Dre och han är inte bara söt som socker utan den lilla fisen tycks även ha potential både inom skådespeleri och kampsport.
 
Photobucket
Höga sparkar och hårda slag
 
Även om The Karate Kid är en söt och rätt så underhållande film så finns det saker som retar upp mig och gör mig orolig för mänskligheten. För det första, när började 12-åriga pojkar att hårdträna för att bygga upp magmuskler? Det kan inte vara bra för barnen att pressa sina kroppar så hårt, låt barn vara barn och sätt dom inte på hårdträning så tidigt. Och inte nog med det, The Karate Kid lär faktiskt barnen att slag och sparkar är okej. Det är bara det att man få läsa mellan raderna för att se det.
 
Photobucket
En lite för vältränad Jaden Smith.
 
Det sparkas och det slåss, det mobbas och hämnd byggs upp för att att visa vem som är störst, bäst och vackrast trotts sin unga ålder och korta kroppslängd. Men The Karate Kid bjuder inte bara på småbarnsproblem, mobbing, sparkar och slag utan även på lite småskoleromantik som faktiskt råkar vara rätt så charmerande. Kultur krockat uppstår och det blir en del krossande hjärtan under filmens gång men detta är en familjefilm så vi alla kan väll själva räkna ut hur det hela kommer att sluta.
 
Photobucket
Romantiken sprudlar mellan Meiying (Wenwen Han) och Dre (Jaden Smith).
 
Dock finns det brister i manuset som är så tydliga att inte ens jag kan undgå att märka dom. Som t.ex, hur stor är chansen att Dre skulle kunna möta en jämnårig amerikansk pojke på gatan utanför sin nya lägenhet i Kina? En pojke som självklart blir hans vän men som sedan bara försvinner spårlöst utan att bli omnämnd eller saknad av Dre. Vad hände egentligen med honom? Ja, det finns glapp i manuset som kanske inte alltid går ihop, men men på det stora hela så fungerar The Karate Kid rätt så bra. Dock skulle jag nog säga att filmen ändå är mer anpassad för de små än för oss vuxna.
 
Photobucket
Vad hände egentligen med den blonda lilla pojken?
 
 *Betygssystemet

Kommentarer
Micke säger:

Du måste se orignalfilmen från 1984, den är mycket bättre än nyinspelningen. En klassiker från 80-talet. Den fick två uppföljare, 1986 och 1989. En fjärde film, med Hilary Swank, kom 1994.

Svar: Jag få se hur jag gör, men nu känner jag inte för att se en sådan film igen. Att den hade två uppföljare viset jag, men inte att det fanns 4.
...Liiinna

2012-09-24 Kl: 18:15:40
URL: http://mickemovie.bloggagratis.se/
Nathalie säger:

Men åh du måste se originalerna. De är inte sketans bra direkt men det känns som obligatoriska filmer att se, iaf ettan haha. Denna filmen hade inte ens fått ett poäng av mig då de kopierar alldeles för mkt från originalet...blev mest irriterad när jag såg den tyvärr..

Svar: Nja, The Karate Kid är nog inget som jag vill uppleva igen. Det räcker gott och väl med en film även om det inte är originalet. Men vem vet, jag kanske ändrar mig en vacker dag.
...Liiinna

Sami säger:

En kanonrulle. Bra prestation från little smith :) och Chan är ju grym som vanligt =). Gillar verkligen denna film!

2012-09-25 Kl: 17:39:21
URL: http://www.ihyttan.wordpress.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: