Drive (2011)

Photobucket
Drive (Thriller/Drama/Kriminalare):
På dagarna försörjer han sig som stuntförare i olika filmer och däremellan jobbar han på en bilverkstad, men om kvällarna utför han medhjälp till olagliga brott. Han är mannen som kör rymningsbilen efter ett rån och kommer obemärkt undan, men när en vän hamnar i trubbel förändras allt.
 
 
FILMEN FÅR:
Drive är en fåordig film som passar dig som inte vill ha så mycket dialoger i dina filmer men själv så tycker jag att ordbristen gör filmen något tråkig och seg. En fråga ställs och personerna står sedan bara och titta på varandra under en lång tid innan ett kort svar ges. Folk ler lite oskyldigt och försöker se söta ut för att bli omtyckta, men skenet kan bedra. Ryan Gosling's namnlösa (tror jag iallafall) karaktär "Driver" är därför som en marshmallow. Han är fluffig och mjuk på utsidan men under ytan döljer sig en stenhård kille med talang för mord och självklart en färdighet när det kommer till att köra bil.
 
Photobucket
Från fluffig och mjuk till mördarrobot.
 
Av någon konstig anledning så påminner Drive mig något om filmen Transporter, men ändå så når Drive inte upp till den filmens nivå och förblir istället en kvaddad fluga på vindrutan. Det som retar mig mest är att det faktiskt inte händer så mycket under filmens gång trots att det ändå händer en massa saker, det är bara det att jag inte känner av händelserna på grund av filmens seghet och brist på dialoger och det är självklart lite synd både för mig och för filmen i sig. Framemot slutet av filmen har jag dessutom svårt för att hålla mig vaken och jag tuppar av lite titt som tätt eftersom det inte direkt finns något som håller mig vaken, men det gör ingen skada och jag får ändå ett hum om filmen och dess handling. Men dessförinnan så finns där stunder som är tilltalande och som bidrar till någon form av intresseanmälan. Kanske är det så att jag tilltalas av de enkla och något tråkiga karaktärerna eftersom de döljer något under ytan samtidigt som jag med spänning sitter och väntar på att något drastiskt ska hända. Och visst händer det drastiska saker, de är bara få och lätträknade vilket gör mig besviken. Men på det stora hela så är ändå Drive en helt okej film som går att se i brist på annat.
 
Photobucket
Love is in the air.
 
*Betygssystemet
 

Kommentarer
FlizanLizan säger:

Hejsan



Äru sugen på en ny design så kostar bara mina designers 75 - 150 kr :P

2012-03-31 Kl: 18:02:52
URL: http://flizanlizan.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: