Men in Black 3 (2012)

Photobucket
Men in Black 3 (Action/Komedi/Sci-fi):
När Agent K plötsligt försvinner ifrån tidslinjen reser Agent J tillbaka i tiden och anländer till 1960-talet där han nu ska stoppa utomjordingen Boris från att döda Agent K och ändra historien.


FILMEN FÅR:

Ja, väntan har varit lång för er mina läsare men det är först nu som jag har fått tummen ur röven och tagit mig tid till att skriva en recension om Men in Black 3 som jag såg på bio den 23 maj 2012, vill säga på premiärdagen. Anledningen till recensionens sena uppkomst har absolut inget med filmen i sig att göra utan jag har bara haft skrivkramp. Så inbilla er nu inte att Men in Black 3 är en dålig film för det är den verkligen inte och den är snarare en utav de lite bättre MiB filmerna. Nu kommer jag visserligen inte riktigt ihåg vad jag tyckte om de två första Men in Black filmerna men jag vet att jag föredrog den första filmen, men jag tyckte inte heller att Men in Black 2 var dålig vilket många andra tydligen gör. Men in Black 3 är däremot definitivt bättre än den andra filmen och det blev en hel del skratt attacker i biosalongen och jag blev än en gång påmind om vilket dåligt humor jag har eftersom jag skrattade åt typ allt, vill säga bra som dåliga skämt.

Photobucket
Vi spana även in en av många möjliga framtider i det förflutna.

I 4 år har Will Smith hållit sig borta ifrån vita duken men nu är han tillbaka i rollen som Agent J och hans comeback blir minst sagt storartad. Efter att ha läst lite här och där att MiB 3 skulle vara en rätt så svag och ointressant film så steg jag in i biosalongen något skeptisk tillsammans med Miss C. Jag hade ställt in mig på det värsta möjliga och när jag sedan fick en positiv överraskning gick jag nog in i chock. MiB 3 blev en film som gick över mina förväntningar med hjälp av skrattattacker som förgyllde hela min bioupplevelse och jag skrattade även när andra satt tysta.

Photobucket
Agenterna K och J som vi är vana vid att se dom.

Som säkert alla redan vet så brukar jag ju vara den som gillar dataanimeringar men när det kommer till en film som MIB 3 så är jag glad för att de valde att skapa sina utomjordingar med hjälp av masker och dräkter och inte animera hela skiter som annars är så populärt i dagens filmer. Det var med andra ord inte bara Agnet J (Will Smith) som åkte tillbaka i tiden utan även hela filmproduktionen. De dataanimerad figurerna är som bortblåsta medan de animerade effekterna fortfarande finns kvar, för utan de animerade specialeffekterna så hade de nog inte kunnat skapa en film som MiB 3.

Photobucket
Glöm de animerade utomjordingarna, här kör vi på äkta vara.

Vi får dock inte se så mycket utav den äldre Agent K (Tommy Lee Jones) utan han ersätts istället utav en yngre upplaga av sig själv som spelas utav Josh Brolin som fyller ut tomrummet efter Tommy Lee Jones bra. Den stora boven i dramat är utomjordingen Boris (Jemaine Clement) som är allmänt motbjudande och äcklig men det passar bra in i skurkrollen. Jag möts även att ett par välbekanta ansikten i form av olika småroller och detta är även något som förgyller filmupplevelsen. Dock finns det stunder i filmen som är lätta att förutspå men de gör ingen större skada och sci-fi äventyret bidrar med en hög nivå av underhållning. Folk få säga vad de vill om Men in Black 3 för i mina ögon så är detta en underhållande film som jag lätt kommer se igen.

Photobucket
En ung Agent K tillsammans med den gamla men ändå unga Agent J.
 
*Betygssystemet