Battleship (2012)

Photobucket 
Battleship (Action, Science Fiction):
2005 skickade vi iväg en signal till en planet i en annan galax som kunde innehålla liv, allt för att få svar på våra frågor om det finns liv på andra planeter. Dock blir svaret kanske inte som vi hade tänkt oss eftersom vårt hav nu blir till ett slagfält och kampen går ut på att vinna rätten till vår planet.
 
 
BETYG och RECENSION:
Den första tanken som slog mig när jag höll DVD fodralet i mina händer var: "Varför såg jag inte Battleship på bio?". Jag tog alltså för givet att jag skulle avguda filmen redan innan jag ens hade sett den och avguda är kanske inte riktig rätt ord för känslorna som jag senare skulle utveckla. Det tar nämligen rätt så lång tid innan filmen drar igång på riktigt, närmare bestämt 40 minuter och det är lite för långt tid för att en sådan som mig ska fastna och blir fast. Jag hinner med andra ord nästan tröttna på filmen innan den ens har kommit igång och det är aldrig en bra egenskap. Men trots att det ser mörkt ut under en längre tid så vänder Battleship och blir både underhållande och nästan lite spännande. Dock är likheterna mellan Battleship och Transformers oerhört stora och under vissa stunder glömmer jag nästan bort vilken film det är jag tittar. Det är inte bara de utomjordiska farkosterna som liknar robotarna i Transformers utan det är även ljudet och det kan därför lätt bli lite förvirrande. Dessutom finns det inslag som även påminner något om filmen Armageddon, men de likheterna är inte lika stora som Transformers rip off:en vi möter.
 
Photobucket
Är det Transformers eller Battleship jag tittar på?
 
Som alla säkert redan vet så är Battleship baserad på brädspelet Sänka Skepp, ett spel som går ut på att just sänka motståndarens skepp och även om det nu inte finns några utomjordiska skepp i det brädspelet så finns det likheter i filmen som påminner om spelet. De utomjordiska skeppen hoppar nämligen fram på vattnet och det försiggår en ständig skottlossning mellan de utomjordiska skeppen och den amerikanska flottan vilket i sin tur påminner om spelet i sig. Vad som däremot skiljer sig från spelet är att i Battleship så får vi även se riktiga utomjordingar och inte bara maskiner, något som gjorde mig något förvånad. Jag hade nämligen inbillat mig själv att vi bara skulle få se utomjordiska maskiner men under skrovet så döljer sig faktiskt riktiga utomjordingar i kött och blod, vilket är ett stort plus.
 
Photobucket
En inte allt för snäll utomjording i kött och blod.
 
Om vi inte bara tänker på alla likheterna som finns med Transformers så blev jag dock något förvirrad rätt så tidigt in i filmen och detta på grund av en frisyrändring. Alex Hopper (Taylor Kitsch), problembarnet som bara ställer till med problem för allt och alla, är nämligen långhårig under de första scenerna i filmen och rätt som det är tvingar hans bror Stone Hopper (Alexander Skarsgård) honom till att gå med i marinkåren och då ryker självklart håret. Men det tog ärligt talat ett bra tag innan jag förstod att den korthåriga snubben var den samma som den långhåriga. Ett klipp kan alltså göra stor skillnad och förvirra tittare som mig själv. Förövrigt så sköter pojkarna sig bra men det finns stunder då jag retar mig på deras stöddiga attityd och Rihanna gör sig faktiskt bra i rollen som den hårdkokta Cora "Weps" Raikes.
 
Photobucket
"Låt oss krossa några plåtnissar"
 
Battleship må kanske inte vara så bra som jag hade hoppas på att den skulle vara men filmen duger gott och väl på en tråkig vardagskväll som denna. Och gillar man Transformers så kommer man antagligen att älska filmen eller känna sig något sviken och lurad. För de båda är så lika att de lätt gå att ta för en och samma film, vilket både är på gott och ont.
 
*Betygssystemet

Kommentarer
Sami säger:

Jag som älskar stora och häftiga robottyper med snygg blu-ray kvalité bör väl se denna med andra ord? Älskar ju Transformers så:)

Svar: Det borde du, men risken finns att du blir besviken eftersom det känns som en kopia av Transformers för där det inte riktigt klingar rätt. Men som jag sa, som transformers älskare så kommer man antagligen att älska filmen eller känna sig sviken. Men den är helt klart sevärd.
...Liiinna

2012-09-28 Kl: 05:53:58
URL: http://www.ihyttan.wordpress.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: