American Wedding (2003)

Photobucket 
American Pie - The Wedding Originaltitel: American Wedding (Komedi/Romantik): 
Jim får äntligen tummen ur röven och firar till Michelle som glatt säger ja. Nu återstår bara den perfekta svensexan som Stifler tar sig an trots motsägelse och mötet mellan Jim och hans svärföräldrar som han ännu inte har träffat. Dessutom kommer Michelles lillasyster Cadence in i bilder och detta är något som både Finch och Stifler uppskattar.
 
 
FILMEN FÅR:
American Wedding är nog den första filmen i American Pie filmserien som innehåller någon form av riktig romantik med hjälp av ett frieri och vägen fram till ett bröllop. Men innan vi når altaret stöter vi än en gång på de klassiska bajs och kiss skämten, pinsamheterna, missödena och de dumma råden som levereras utav Jim's Dad (Eugene Levy). Det blir en galen och ur flippade resa som bland annat innehåller en svensexa som är fylld utav strippor och där brudgummen lyser med sin frånvaro, samt ett möte mellan svärföräldrarna och svärsonen som inte kunde ha blivit sämre för båda parter. Det är självklart ingen mindre än Jim (Jason Biggs) som äntligen har bestämt sig för att stadga sig och som friar till sin alldeles egna "Band Geek" Michelle (Alyson Hannigan). Romantiken står med andra ord i blom på ett vis som vi aldrig tidigare har sett i en American Pie film.   
 
En svensexa ska väll innehålla nakna bröst, eller?
 
De flesta utav karaktärerna är sig lika men Stifler (Seann William Scott) är den som här testar på något nytt tillsammans med Finch (Eddie Kaye Thomas). Stifler har nämligen gett sig fan på att han ska fånga in Michelles syster Cadence (January Jones) som här gör entré samtidigt som han ska imponera på hennes föräldrar. Hans metod går ut på att vara raka motsatsen till sig själv och han bestämmer sig därför för att anta Finchs personlighet, något som Michelle och Cadence föräldrar faller pladask för. Finch, som även han har fallit för Cadence, bestämmer sig för att göra detsamma och utger sig därför för att vara skitstöveln själv. Han tar sig därför an en personlig imitation av Stifler som mot alla odds tycks bita på Cadence. Men under fasaden så är både Stifler och Finch sig lika och självklart bjuder Stifler på en kräk varning i vanlig ordning. Vi har än så länge fått se honom dricka sperma mixat med öl i American Pie, samt dricka kiss i American Pie 2 och nu käkar han hundskit för att dölja sina misstag inför Jims svärföräldrar. Hundskitsscenen är för övrigt en scen som fick mig att nästan kräkas och det är inget som jag vill se på film igen.
 
Photobucket
Cadence sätter många hjärtan i brand.
 
Men trots en del kräk varningar så lever American Pie filmserien sig vidare och än så länge håller den faktiskt måttet, men det börjar nu gå utför. American Wedding borde egentligen ha blivit den sista filmen i filmserien, i alla fall är det vad jag kan tycka men så länge det finns pengar att samla in så ska de tydligen också hämtas in.
 
Photobucket
Den härliga romantiken.
 
*Betygssystemet

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: