American Pie Presents: Band Camp (2005)

Photobucket 
American Pie - Band Camp Originaltitel: American Pie Presents: Band Camp (Komedi/Romantik):
Stifler har gjort sig en karriär inom porrbranschen och hans lillebror Matt vill självklart inte vara sämre. Så när Matt blir straffad av skolans rektor och måste delta i Band Camp bestämmer han sig för att göra sin egna lilla film och sätter därför upp dolda kameror både här och där i lägret. Men allt går inte riktigt som han hade tänkt, för på ny mark blir det helt plötsligt han som är tönten.
 
 
FILMEN FÅR:
Ut med det gamla och in med det nya tycks vara mottot i American Pie Presents: Band Camp. Det är nämligen så att originalgänget som vi annars är så vana vid att se i American Pie filmerna nu är borta och in har kommit nya. I ledningen för alla dumheter ser vi nu Stiflers lillebror Matt (Tad Hilgenbrink) som dessutom har fått sig ett nytt ansikte. Han spelas inte längre utav samma skådespelare som vi kan se i de två första American Pie filmerna och detta är självklart något som retar upp mig. American Pie Presents: Band Camp känns dessutom som en i hopblandning utav det bästa ifrån tidigare filmerna där de desperat har försökt att skapa samma anda som övriga American Pie filmer har gett oss, men de misslyckas här totalt. Filmen är något snällare än vad vi är vana vid att se och den har dessutom ett mer barnvänligt upplägg. Det är dåligt på nakenfronten och istället riktar filmen in sig på tonårsgnabb. Visst finns det nakna inslag men det är inte på samma nivå som tidigare och skådespelaren känns även något yngre och därför mer oerfarna. Nakenhet är helt enkelt inget som faller detta gäng i smaken.
 
Photobucket
Mycket mer naket än så här blir det tyvärr inte.
 
Förutom att hela filmen känns något missanpassad så är Matt, som även han kallas för Stifler, något av en dålig och irriterande kopia av sin äldre bror och det värsta är att jag ändå kan tycka om honom. Matt är nämligen något trevligare av naturen och han behöver därför inte lägga på ett skådespel när det kommer till dom trevliga bitarna och just därför blir han nästan lite älskvärd. Men självklart har han samma uppblåsta och idiotiska sätt som sin bror.
 
Photobucket 
Matt, aka Stifler, har fått ett nytt ansikte och en mjukare sida.
 
Förutom att Matt är en snällare och en mer älskvärd Stifler så syns även en del utav original skådespelarna till. Sherman (Chris Owen), också kallade The Sherminator, ser vi här i rollen som skolans rektor och Jims pappa syns som vanligt till men denna gången går han under namnet Mr. Levenstein (Eugene Levy). Han har nu tagit sig an rollen som ledare för orkesterlägret eftersom Michelle är hemma och väntat barn (om jag nu inte minns helt fel och nej, hon syns inte till i filmen). Anledningen till att dessa två gamla stjärnor dyker upp är nog för att hålla glöden vid liv, för vad vore egentligen American Pie utan Jim's Dad? Men trots deras medverkan så hjälper det inte till för att göra filmen bra utan American Pie Presents: Band Camp förblir en svag såpbubbla i skyn.
 
Photobucket
The Serminator är nu bossen på skolan.
 
Dock erbjuder American Pie Presents: Band Camp oss något som alla American Pie filmer innehåller och jag pratar så klart om de äckliga scenerna som vi lika väl hade kunnat vara utan. Denna gången framkallas kräket genom att Matt lyckas dricka andra människors saliv och vi får även se solkräm bytas ut mot sperma. Scenerna är kanske inte riktigt lika extrema som vi är vana vid att se dom men de räcker gott och väl för att det ska vända sig i magen på mig. Trots tappra försök till framgång så lyckas inte American Pie Presents: Band Camp leverera samma charm som American Pie, American Pie 2 och American Wedding, men filmen gör i alla fall så gott den kan. Att det sedan blir ett magplask är något som vi alla helt enkelt får lära oss att leva med.
 
Photobucket 
Sperma som solkräm, visst funkar det med.
 
 *Betygssystemet

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: