American Pie (1999)

Photobucket
American Pie (Komedi/Romantik):
Jim, Oz, Kevin och Finch är alla oskulder mot sin vilja som går det sista året på high school. Så därför bestämmer de sig för att de alla ska bli av med oskulden innan skolåret är slut och sista chansen är på skolbalen som närmar sig med stormsteg. Jim riktar in sig på att fånga in utbytesstudenten Nadia, Oz går med i kören för att charma en utav flickorna och Kevin gör så gott han kan för att komma innan för sin flickväns trosor medan Finch låter ryktet hjälpa honom på traven. Trots tappra försök så möter de det ena missödet efter det andra, men skam den som ger sig.
 
 
 
FILMEN FÅR:
American Pie är filmen som tog världen med storm när den kom ut under 1999 och eftersom jag då var 14 år gammal så älskade även jag det vi fick se. Det som spelades upp framför våra ögon var då något nytt som världen inte tidigare hade fått se på film, i alla fall inte i den utsträckningen som vi nu annars är så vana vid. Pojkarnas desperata försök till att bli av med oskulden såg jag då som en roligt grej samtidigt som jag nästan tyckte att de var lite charmiga. Men nu är jag tyvärr vuxen och jag har därför växt ifrån bajs och kiss humorn som American Pie praktiskt taget består av. Det som en gång i tiden var så underhållande och charmigt blir nu istället bara patetiskt och pinsamt på ett skämmigt och inte allt för tillfredsställande sätt. Självklart så var filmen pinsam redan då men det var då på ett mer positivt sätt och även om jag verkligen vill känna och uppleva samma känslor nu så går det tyvärr inte. Men någon form av nostalgi känsla vaknar i alla fall till liv och detta höjer i alla fall filmen något.
 
Photobucket
Stifler dricker öl mixat med sperma.
 
Mitt tycke för ungdomarna må ha förändrats till det sämre men "Jim's Pappa" (Eugene Levy) har däremot växt i mina ögon medan Jim (Jason Biggs) har blivit något undantryckt. När jag var ung tyckte jag bara att "Jims pappa" var fruktansvärt pinsam, fast ändå på ett bra vis, och nu tycker jag snarare att han är störtskön och underbar. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker faktiskt att världen förtjänar en man som honom, en man som kan prata öppet om sex utan att förstå att han gör bort sig inför tonåringarna genom att leverera sina råd på ett inte allt för smidigt sätt.
 
Photobucket
Jim's Dad, Jim och den ökända pajen.
 
Trots att jag inte längre uppskattar American Pie på samma sätt som jag gjorde tidigare så överlever filmen än idag och som sagt så är det lite nostalgi över den. Men det är nog så att detta är en film för tonåringar som inte riktigt har växt upp och som fortfarande kan skratta åt äckliga scener som innehåller mindre tilltalande produkter, för jag blir nu bara äcklad och känner för att kräkas när öl mixat med sperma intas av misstag. Men i vilket fall som helst så är American Pie en film som jag alltid kommer att minnas och minnena vaknar till liv av bara tanken på filmen, och hur många filmer lyckas egentligen med det? För vare sig jag vill det eller ej så är Jim och hans paj, Nadia (Shannon Elizabeth) och hennes nakna bröst, Michelle (Alyson Hannigan) och hennes flöjt, Jim's Dad utan namn, Stifler (Seann William Scott) och hans missöden, Oz (Chris Klein) och hans charmerande sätt, Heather (Mena Suvari) och hennes kör, Kevin (Thomas Ian Nicholas) och hans book of Love, Vicky (Tara Reid) och hennes kärlek, Finch (Eddie Kaye Thomas) the Shit-break och Sherman (Chris Owen) the Shermanator ett härligt gäng som alltid kommer leva vidare.
 
Photobucket
Nadia har en viktig del i filmen, eller i alla fall så har hennes bröst det..
 
*Betygssystemet

Kommentarer
Bea - Seriesnack.blogg.se säger:

SV: Precis! Det är så synd att många serier blir nedlagda pga att de åldras och måste gå vidare i sina liv. Man måste försöka acceptera det som tittare.

2012-08-24 Kl: 10:34:44
URL: http://seriesnack.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: