The Avengers (2012)

Photobucket 
The Avengers (Action/Äventyr/Sci-fi):
Nick Fury, chefen för organisationen S.H.I.E.L.D., samlar ihop världens största superhjältar för att skydda jorden när Loki hotar att ta över den. Men hjälp av Iron Man, The Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye och Black Widow skapar han The Avengers som kan blir vår sista räddning.
 
 
FILMEN FÅR:
The Avengers blir den första filmen som har fått mig att boka en biobiljett. Jag vågade inte chansa på att få en acceptabel plats i biosalongen utan kastade mig över biljettbokningen så fort det gick, men jag blev ändå inte helt nöjd. För den plats som jag annars alltid sitter på var inte bokningsbar om man ville gå själv och därför fick jag nöja mig med den näst bästa platsen. Väl på plats i biosalongen slog jag mig ner på min 93:a och sakta kom oron över mig. Biosalongen var snart halvfylld utav småbarn som inte vet vad hålla käften är och när filmen väl drog igång så skötte de sig för ovanlighetens skulle någorlunda bra. Allt som retade mig var att en del utav småbarnen skrattade vid helt fel tidpunkter, som t.ex när stämningen blev låg och någon dog. Jag, precis som alla andra vuxna människor i salongen, förstod att detta inte var något att skratta åt, men barn är ju tyvärr barn.
 
Photobucket
Agent Phil Coulson (Clark Gregg) och Thor (Chris Hemsworth).
 
The Avengers som kanske är en utav årets största biofilmer tog mig med storm och jag få erkänna att jag hade svårt för att hålla tårarna av ren lycka borta. Joss Whedon kan det där med att göra film och därför visste jag redan innan att jag inte skulle bli besviken. Dock har jag lite svårt för Steve Rogers/Captain America (Chris Evans) och just därför tycker jag inte att han tillförde något speciellt till filmen och vi kunde nästan ha varit utan honom. Förövrigt så tycker jag att Captain America: The First Avenger är en utav de svagare Marvel filmerna där ute och det är dessutom den enda Marvel film som gjort mig besviken.
 
Photobucket
Nick Fury (Samuel L. Jackson) och Steve Rogers/Captain America (Chris Evans).
 
Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) däremot, han bidrog med humor som höll både en låg och professionell nivå tillsammans med Thor (Chris Hemsworth), Bruce Banner/The Hulk (Mark Ruffalo) och Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson), medan Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) syntes till allt för lite.

Photobucket
Bruce Banner/The Hulk (Mark Ruffalo) och Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.).
 
Annars så består The Avengers utav fantastiska effekter, en stark story och bra skådespel. Det kan inte bli mycket bättre än så här och The Avengers är tillsammans med Iron Man och Thor mina absoluta favoriter i Marvels filmvärld. Att The Avengers dessutom varade i hela 2 timmar och 22-23 minuter gjorde inte saken sämre och filmen höll ett högt tempo med roliga dialoger rätt igenom.
 
Photobucket
Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) och Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson).
 
*Betygssystemet

Kommentarer
placebohoe - FILM & MMA-blogg säger:

Ska se The Avengers på tisdag med mamma :)

2012-04-29 Kl: 18:53:41
URL: http://placebohoe.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: