Predators (2010)

Predators (Action, Science Fiction, Äventyr):
Rovdjuren är tillbaka, men denna gången ändrar de spelreglerna och tar kampen på sin egna planet. De har samlat in en grupp människor med talang för att döda och överleva, allt för att jakten ska bli så utmanade som möjligt.
 
 
BETYG och RECENSION:
20 år efter Predator 2 kommer nu Predators, en film som är betydligt mer modern och där tekniken gör filmen mer rättvis. Dock finns det brister på andra ställen eftersom dialogen kan upplevas som fruktansvärt idiotiska vid ett flertal tillfällen. Det är svärord efter svärord som levereras och jag funderar på om det är en treåring som skrivit manuset. Men nu ska vi inte kasta sten i glashus för det är just dessa värdelösa och idiotiska dialoger som få mig att småle lite titt som tätt samtidigt som jag undrar om vissa utav karaktärerna är lite smått efterblivna. Vi möts nämligen utav rätt så självklara saker och vem som helst hade nog förstått att de håller på att gå rätt in i en dödsfälla, men inte dessa smarta idioter. Men det är även just detta som gör filmen så sevärd och underhållande, men jag antar att det inte är meningen. Dessutom så bidrar den härlig blandning av personligheter till filmens charm men det är först efter halva filmen som det blir riktigt bra och spännande.
 

Det coola gänget.
 
Trots sina brister så är det ändå Predators som faller mig bäst i smaken utav Predator och Predator 2, och det kan bero på att den inte är lika stenåldrig som övriga filmer i filmserien. En fördel är helt klart att vi befinner oss på en annan planet någonstans i universum och nackdelen är dock den att miljön liknar vår egen jordiska djungel med undantag för ett par planeter som kan skådas i skyn.
 

You're not in Kansas anymore.
 
Som grädde på moset tappar även Adrien Brody delar av sina kläder i slutet av filmen och det var definitivt något som jag uppskattade, så där har ni något att se fram emot. Dessutom finns här även en dold romantik som ibland tittar fram och gör sig påmind, men till min besvikelse så blommar den tyvärr aldrig riktigt ut.
 

Love is in the air.
 
En nackdel när det kommer till skådespelet är dock att Topher Grace kör samma race som han gör i That '70s Show, det är som att se Eric Forman i djungeln och det kanske inte alltid funkar så bra men det blir ändå underhållande. Predators må ha lite brister både här och där men filmen är ändå den som faller mig bäst i smaken och som ger mig det jag vill ha.
 

Erik Forman eller Edwin (Topher Grace)?
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Predators.
Tagline(s): "Fear is Reborn", "The Hunt Is On" och "The most dangerous killers on the planet... but this is not our planet.".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Oleg Taktarov, Laurence Fishburne, Danny Trejo, Louis Ozawa Changchien, Mahershalalhashbaz Ali m.fl.
Regissör: Nimród Antal.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska, Ryska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2010.
Sv. Biopremiär: 6 August 2010.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 29 December 2010.
Extramaterial (DVD): Crucified.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary by Robert Rodriguez and Nimrod Antal • Moments of Extraction • Crucified • Deleted and Extended Scenes • Evolution of the Species: Predators Reborn • The Chosen • Fox Movie Channel presents: Making A Scene.
 
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Predator (1987).
  2. Predator 2 (1990).
  3. Predators (2010).
 

 
 

Kommentarer
Sami säger:

Bra film! Älskar Predators och alla Alien vs predator serien :)

2012-04-17 Kl: 07:25:25
URL: http://www.ihyttan.wordpress.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: