Mission: Impossible 1-3

Photobucket
Mission: Impossible (1996) (Action/Thriller):
Ethan Hunt och hans team utför de omöjliga uppdragen då de är en del av den hemliga amerikanska organisationen Impossible Mission Force (IMF). När en så kallad NOC-lista, CIA-agenternas identiteter, blir stulen blir det Ethans jobb att förhindra att den säljs på svarta marknaden. Men något går fel och Ethan blir den misstänkta boven i dramat. Han måste nu på egen hand göra allt han kan för att hitta den sanna mullvaden.


Filmen får:
Jag hade så höga förhoppningar på på M:I och det är antagligen därför som jag sitter här besviken. Filmen kanske var cool när den kom men nu känns allt bara stenåldrigt. Vi hade tydligen inte cd-skivor att spara information på under året 1996 (utan det kom tydligen under år 2000) så därför använder Ethan sig av gamla skruttiga floppy diskar, som förövrigt inte kan spara så mycket information innan de är full. Men i filmens värld går det alldeles utmärkt att spara hur mycket info som helst på denna disk. Det är inte bara floppy disken som retar upp mig utan det är allt, all teknik och det borde det inte göra för jag vet mycket väl hur begränsade vi var på den tiden. Förutom tekniken så stör jag mig på klädmodet samt alla dessa fula glasögon de bär och att en ung kvinna är gift med en gammal gubbe, men jag biter ihop och försöker avnjuta filmstunden. Dock blir detta utan större framgång men det finns komiska och spännande stunder som håller mitt intresse någorlunda uppe. Jag retar ändå upp mig själv på små fel som görs samtidigt som jag njuter av den något löjliga stunden. Tom Cruise gör ett relativt bra jobb och man kan inte se att han tappat förståndet i verkliga livet. Så på det stora hela är trots allt detta en någorlunda bra film som går att se.Photobucket
Mission: Impossible 2 (2000) (Action/Thriller):
Ethan Hunt får denna gången i uppdrag att stoppa och förstöra ett genetiskt vapen kallat Chimera. Till sin hjälp har han den vackra Nyah, hennes jobb är att komma boven nära så Ethan kan få reda på allt han behöver vet för att stoppa han hemska plan.


Filmen får:
Jag hade visst sett denna filmen innan, dock utan att vara medveten om att det var M:I-2 jag tittat på då. Det har hänt mycket på 4 år. M:I-2 känns inte alls lika stenåldrig som den första filmen och den är utan tvekan bättre än M:I. Tekniken har gått framåt, lika så klädmodet och trovärdigheten. Denna filmen anspelar kanske något mer på dramat och känslorna än den första filmen gjorde och det är bara positivt. Vi får se något som påminner om svartsjuka från Ethans sidan, men inte ger han upp hoppen om sin kvinna för det. Men självklart finns det även mängder med action och spänning, kanske rent av mer sådant i denna filmen än i den första. Det finns till och med stunder då Tom Cruises galenskap lyser igenom och bara detta lilla gör filmen värd att se. M:I-2 bjuder på så mycket mer än M:I och därför borde ni lägga ögonen på denna filmen om ni inte redan har gjort det.Photobucket
Mission: Impossible 3 (2006) (Action/Thriller):
Ethan har blivit kär och planerna nu sitt kommande bröllop med sin blivande fru Julia. Därför har han lagt de omöjliga uppdragen på hyllan och jobbar nu mera som en tränare för blivande agenter. Men när han får reda på att en av hans rekryter har hamnat i knipa samlar han ihop sitt gamla team och kastar sig återigen in i jobbet.


Filmen får:
M:I-3 har lyckats med det omöjliga då den tredje filmen är bättre än både M:I och M:I-2. Detta är något som bara inte händer, men ändå hände det. M:I-3 bjuder på mer drama än de övriga två filmerna vilket gör att handlingen blir lite mer intressant. Ethan har lagt av och börjat leva normalt men sådant har konsekvenser, så klart. Det stillsamma livet varar inte så länge då hans tillvaro blir hotad. Nu har han något betydelsefullt att kämpa för och därför känner jag mer medkänsla och medlidande än vad jag tidigare har gjort. Det blir en härlig mix av drama, action och spänning, vilket nästan har resulterat i att jag börjar tycka om Tom Cruise. Han är inte så dum trots allt och han är tydligen rätt så bra på det han gör. Dessutom blev jag lite imponerad av att han gör sina egna stunt. Filmen är helt klart den bästa i filmserien, än så länge, och vi får vänta och se vad den kommande Mission: Impossible - Ghost Protocol har att bjuda på.

Kommentarer
Karin säger:

trean är helt klart bäst! & det är inte för att jonathan rhys meyers & maggiw q är med. utan den har något som de andra inte har. men helt klart bäst.

2011-06-24 Kl: 23:41:06
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/
Micke säger:

Min favorit är tvåan. Det är också en av de första filmerna jag köpte på DVD.

2011-06-25 Kl: 02:02:35
URL: http://mickemovie.bloggagratis.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: