Arkiv X (The X Files)

Photobucket
Arkiv X Originaltitel: The X Files (Sci-fi/Thriller):
De två specialagenter Fox Mulder och Dana Scully löser fall ur FBIs X arkiv. Det handlar om paranormala fall, så som utomjordingar, monster och det övernaturliga. Det är fall som inte går att lösa på normalt vis med en logisk förklaring, utan de två agenterna får försöka hitta nya tänkesätt och metoder för att lösa fallen som regeringen helst vill tysta ner.


Serien får:
Jag måste säga att det är ett mirakel att serien blev upplockad med det pilot avsnittet som den har, för starten är inte vidare bra utan snarare seg och tråkig. Serien börjar ta fart först efter säsong 3, men det finns klart ett och annat guld avsnitt i de tidigare säsongerna. Och jag vet att det inte är många som håller med mig där då de flesta tycker att serien är som bäst under de 2-3 första säsongerna och sen börjar skena iväg. Men det är kanske så att jag gillar när det skenar iväg, för säsong 4-7 är helt underbara med undantag för en del mindre bra avsnitt. Serien rullar på bra ända fram till dess att David Duchovny valde att hoppa av efter den 7:e säsongen. Därefter blev serien allt mer ett X Files utan ett X. Säsong 8 fungerar trots allt även om vi bara få se Fox Mulder i några avsnitt, men säsong 9 blir desto värre. Gillian Anderson syns allt mindre och in kommer Annabeth Gish som Monica Reyes, en roll som tar över allt mer efter Dana Scully. Men i grund och botten så är detta en riktigt bra serier som förändrade 90-talet. Se dock till att se filmen Fight the Future efter det sista avsnittet ur säsong 5, för annars hänger man inte med riktigt då det första avsnittet ur säsong 6 drar upp saker som händer i filmen.Photobucket
The X Files: Fight the Future
(Sci-fi/Thriller):
(Filmen utspelar sig efter säsong 5 och innan säsong 6).
FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully har blivit avstängda från X arkivet och får istället utreda normala FBI-ärenden. Men när ett bombdåd äger rum i Dallas dras de åter igen in i en fruktansvärd konspiration och de får nu riskerar sina liv för att söka efter ett dödligt virus som begravdes för 37 000 år sedan i en grotta i Texas. Misslyckas de så kan detta betyda slutet för hela mänskligheten.


Filmen får:
Här är det X files känsla i mängder då filmen innehåller utomjordingar och rymdskepp. Och den kärlek vi väntat på under hela seriens gång får vi nästan smaka på här. Men tyvärr så blir det inne mycket mer än en aptitretare, precis som i så många avsnitt av serien. Filmen är dock något seg i början innan den kommer igång, men när den väll kommer igång så gör den storslam. Den bjuder på små komiska stunder och kärleks gnabb mellan Dana och Fox, och det är de stunderna som jag gillar bäst. Och det skadar ju inte att den är något mer space:ad än de flesta avsnitt i serien. Filmen är nästan som ett litet lyft för serien som ännu är bra, och detta gör filmen riktigt bra.Photobucket
The X Files: I Want to Believe (Thriller/Sci-fi):
FBI la ner The X Files för några år sedan, men när några kvinnor i Virginia blir bortförda och kroppsdelar börjar dyka upp i snön kallas Fox Mulder och Dana Scully åter igen in för att lösa mysteriet. De kommer i kontakt med en präst som delar med sig av sina visioner och som i sin tur leder agenterna till en plats där det utförs hemliga medicinska experiment. Mulder och Scully är återigen på jakt efter sanningen som finns där ute.


Filmen får:
Första gången jag såg denna filmen så blev jag riktigt besviken och kunde inte riktigt tycka om den. Men nu går det bättre. Det kan vara för att jag precis har sett de 2 sista säsongerna av serien och de är inte speciellt bra då Mulder inte är med och Scully knapp syns till. Jag håller fortfarande med mig själv om att denna filmen saknar den klassiska Arkiv X känslan och att det inte heller är så intressant och tilltalande. Men det är ju ändå ett kärt återseende vi får, en film som typ bara kretsar kring Mulder och Scully och där ingen försöker ta deras plats. Så denna gången uppskattar jag filmen bra mycket mer och tycker till och med att det är lite bra.
Mitt förra och första intryck av filmen kan ni läsa här: The X Files: I Want to Believe.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: