The Judge

The Judge (Drama):
Hovrättsdomaren Fiona Mayes äktenskap håller på att falla samman och i samma veva försöker hon rädda livet på den cancersjuke 17-åringen Adam vars föräldrar vägrar ge honom en blodtransfusion på grund av sin religiösa övertygelse. Lagen må ger Fiona rätt att gå mot deras vilja, men frågan är vad Adam själv vill och ett möte mellan dom båda kommer att förändra deras liv.
 
 
BETYG och RECENSION:
Domaren, eller The Judge som fodralet säger, är ett drama om ett förhållande som är på väg att gå i botten tack vare ett jobb som kommer i första hand och just därför är det också som jobbet som ligger i fokus här. Mestadels av filmen utspelar sig i en rättssal och byggs upp på diskussioner, vilket också gör den stillsamma, händelselös och tråkig.
 

Hovrättsdomaren Fiona Maye (Emma Thompson) låter jobbet styra hennes liv...
 
Dock är ändå ämnet om moral fängslande då vi får följa stävan efter vad som är rätt eller fel och detta även om jag personligen inte kan förstå hur en religion kan få styra över någons liv eller död. Men dessvärre finns här inte mycket som håller intresset vid liv och dramat brister även när det kommer till att beröra mig som tittare, antagligen för att karaktärerna känns tvådimensionella.
 

... vilket leder till att hennes privatliv faller samman, ...
 
Allt som allt så ger The Judge oss en inblick i vad konsekvenser kan bli när man försöker bestämma vad som är rätt eller fel, men annars så bidrar tyvärr inte dramat med så mycket mer.
 

... allt för att försöka rädda livet på en sjuk pojke.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Children Act.
Svensk titel: The Judge / Domaren.
Baserad på boken: The Children Act, av Ian McEwan.
Tagline(s): "We all make choices. Hers make history.".
Genre: Drama.
Skådespelare: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead m.fl.
Regissör: Richard Eyre.
Speltid: 105 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 24 Augusti 2018.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-ray release: 14 Januari 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

Revenge

Revenge (Action, Skräck, Thriller):
Richard tar med sin älskarinna Jen på jaktweekend med grabbarna, men efter en natt fylld av alkohol har hans ena kompis svårt att hålla fingrarna i styr och Jen utsätts för en våldtäkt. När Richard vill tysta ner händelsen hotar hon med att berätta allt för hans fru, vilket istället gör honom rasande och våldsam. Mörbultad och blodig lämnar killarna Jen i öknen för att möta sitt öde, men hon är inte redo att dö... hon är redo för hämnd
 
 
BETYG och RECENSION:
I Revenge är dags för fransmännen att testa på en blodig hämnd som är uppbyggt på ett överdrivet och dumt manus men där fotot är snyggt vilket åtminstone gör filmen behaglig att titta på.
 

Richard (Kevin Janssens) kan inte bry sig mindre när hans älskarinna Jen (Matilda Lutz) bli våldtagen av hans vän.
 
Om man bortser från alla de fel och det faktum att filmen egentligen borde vara avslutad innan den ens kommer igång så är den trots allt rätt underhållande att beskåda. Filmen har en härlig färgton och även om det finns en hel del utdragna och meningslösa scener så känns klippningen välgjord. Därtill är råheten lockande och alla överdrivna moment skrattretande vilket i sin tur gör att man underhålls. Dock brister som sagt filmen inte bara på manuset utan även på skådespelet, men är man bara på jakt efter lite hjärndöd popcornaction går detta att förbise.
 

När Jen hotar att skvallra för Richard fru råkar hon illa ut...
 
Nu är det trots allt så att Revenge är en rätt dålig film i grund och botten men är du sugen på en enormt överdriven film men ett oerhört dumt manus så är detta helt enkelt filmen för dig.
 

... men hämnden är ljuv.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Revenge.
Tagline(s): - .
Genre: Action, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Matilda Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède m.fl.
Regissör / Filmmanus: Coralie Fargeat.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Språk: Franska, Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär:  23 Februari 2018.
Distributör: Njutafilms.
DVD och Blu-ray release: 14 Juni 2018.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

How I Met Your Mother, säsong 1-9

How I Met Your Mother, säsong 1-9 (Komedi, Romantik):
Ted Mosby ska berättar för sina barn hur han mötte sin stora kärlek som kom att bli deras mamma, och det blir en lång historia som involverar hans fyra vänner Marshall, Lily, Robin och Barney och diverse upp och ned gånger i hans kärleksliv.
 
 
BETYG och RECENSION: 
(null)
How I Met Your Mother är vad man skulle kunna ha kallat för en långkörare på tv som med sina 9 säsonger är en komediserie vars första 3-4 säsonger är strålande för att sedan bli sämre och sämre och som sedan avsluta med en säsong som är under all kritik. Men trots detta så har den allt sin lilla charm. 
 

Kompisgänget håller ihop i vått och torrt, oftast i en bar.
 
Visst är seriens relationer enormt överdrivna redan från dag ett men karaktärerna är älskvärda med alla sina små egenskaper. Dock upplever jag playern Barney (Neil Patrick Harris) som något för omogen medan det trogna paret Lily (Alyson Hannigan) och Marshall (Jason Segel) är mysiga och söta med en otrolig kemi. Huvudkaraktären Ted (Josh Radnor) är däremot något för godtrogen då han ständigt är på jakt efter kärleken och den kvinna som kommer bli mor till hans framtida barn, och Robin (Cobie Smulders) är den sköna typen som man bara tycker om. I slutändan bidrar de alla till en harmoni som får mig som tittare att må bra, men det finns även stunder då jag kan uppleva sorg och smärta.
 

Ted vill ha det som Marshall och Lily har
 
I det stora hela så är How I Met Your Mother en bra serie som lätt utvecklas till ett beroende och det går dessutom fort att beta sig igenom alla säsongerna, men den avslutande säsongen är dessvärre en stor besvikelse som borde ha gjorts om...
 

... och Barney, han leker mest runt.
 

TV-SERIEINFORMATION:

Originaltitel: How I Met Your Mother.
Tagline: "A love story in reverse".
Antal säsonger: 9.
Antal avsnitt: 208. 
Genre: Komedi, Romantik.
Skådespelare: Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan m.fl.
Skapare: Carter Bays och Craig Thomas.
Speltid: 4 576 min (ca 22 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Sändningsår (TV): 2005 - 2014.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD-release: 21 November 2014.
Extramaterial (DVD-Bonusdisc): All Out of Spoilers: Looking Back at Your Mother - A Retrospective • Table Read ot the Series Final with the entire cast • The Secret of the Pineapple Incident Revealed • Meeting the Mother • How I Met Your Mother at Comic-Con 2013 • The Mosby Kids: 8 Years on the Couch • How We Filmed the Kids • Plus all the Special Features from every previous seasons.