The Space Between Us

The Space Between Us (Drama, Romantik, Äventyr):
Ett rymdskepp lämnar jorden med uppdraget att befolka Mars, men efter avfärden upptäcker en av astronauterna att hon är gravid och beslutet tas att behålla barnet. Tack vare detta blir Gardner Elliot den första människan att födas på en annan planet och fram till sin 16-årsdag har han bara träffat de personer som ingår i Mars-uppdraget. Då han är omedveten om vem hans far är bestämmer han sig för att ta sig till jorden för att få svar och i hans sökande får han hjälp av Tulsa som han träffat via nätet, dock blir det problem när Gardners organ inte klarar av jordens atmosfär.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Space Between Us är en söt film på alla sätt och vis men jag kan ändå inte blunda för sanningen av att jag blev väldigt besviken på hela innehållet. Jag hade hoppats på så mycket mer, så som ett gripande drama om kärlek och en överlevnad som hänger på att återvända hem till planeten Mars, men istället är historien mest bara småcharmig och inte tillräckligt djup och äventyrlig. 
 

Gardner Elliot (Asa Butterfield) är den första människan att födas och växa upp på planeten Mars
 
Därtill rullar filmen på relativt lugnt och det så kallade dramat blir aldrig heller starkt nog för att verkligen gripa tag i mig som tittare. Dessutom är det svårt att ta kärlekshistorian på allvar då karaktärernas relation känns påskyndad och påklistrad. 
 

Hans enda vän på jorden är Tulsa (Britt Robertson) som han lärt känna via datorn
 
Trots att handlingen innehåller lite nytänk så är The Space Between Us ett ungdomsdrama i mängden som inte sticker ut, och i slutändan är detta en film som kommer försvinna bort likt en fis i rymden.
 

Nyfiken på vem hans far är åker Gardner till jorden för att få svar, samtidigt som han få se och uppleva allt för första gången.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Space Between Us.
Taglines: "What's Your Favorite Thing About Earth?", "I was scared I wouldn't know how to be human, You made me human", "Where we going?, You wanted to the see the world", "His heart it can't handle our gravity" och "He's running out of time".
Genre: Drama, Romantik, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Asa Butterfield, Britt Robertson, Gary Oldman, Lauren Myers, Carla Gugino, BD Wong, Janet Montgomery m.fl.
Regissör: Peter Chelsom.
Speltid: 120 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 17 Februari 2017.
Distributör: SF.
DVD och Blu-ray release: 22 Juni 2017.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

Pitch Perfect 3

Pitch Perfect 3 (Komedi, Musik):
Många av medlemmarna ur A cappella gruppen The Bellas har gått ut collage och insett att det krävs mer än att kunna skapa musik med enbart munnen för att få ett jobb, men de återförenas när de får chansen att delta i den europeiska USO-turnén.
 
 
BETYG och RECENSION:
Pitch Perfect 3 är den tredje och avslutande filmen där vi få följa The Bellas medan de tar ton i a cappella-sång och dans för en sista gång, men detta är också filmen där allt mer eller mindre spårar ur. Den komiska filmsagan gör nämligen här ett tappert men tragiskt försök till att bli en actionkomedi och resultatet blir allt annat än lyckat.
 

The Bellas återförenas efter att de har gått ut collage... 
 
Till råga på allt så har Fat Amy (Rebel Wilson) gjort olika intryck på mig under filmseriens gång, men nu retar hon bara upp mig med sin extremt opassande och vulgära personlighet samtidigt som hela hennes karaktär tar ett stort steg i fel riktning. Tack o lov så finner jag åtminstone musiken bra och medryckande medan den desperata handlingen är något vag och urspårad.
 

... och medverkar i en turnering med hård konkurrens.
 
Pitch Perfect 3 är med andra ord en stor besvikelse och när man trodde att saker och ting inte kunde bli sämre så bevisar den motsatsen, och i slutändan är detta en film som vi inte hade behövt.
 

Fat Amy är ännu en gång för mycket...
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Pitch Perfect 3.
Tagline(s): "Last Call, Pitches".
Genre: Komedi, Musik.
Skådespelare: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Anna Camp, Hailee Steinfeld m.fl.
Regissör: Trish Sie.
Speltid: 93 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 3 Januari 2018.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 4 Juni 2018.
Extramaterial (DVD): Gag Reel • Deleted Scene • The Final Performance, and more!.
Extramaterial (Blu-ray): Gag Reel • Deleted Scene • The Final Performance • The Headliner: DJ Khaled • Don't Mess With Rebel, and more!.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Pitch Perfect (2012).
  2. Pitch Perfect 2 (2015).
  3. Pitch Perfect 3 (2017). 
 

 
 

The X Files, säsong 11

The X Files, säsong 11 (Drama, Mysterium, Science Fiction, Thriller): 
FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully fortsätter sin desperata jakt efter sanningen i hopp om att kunna rädda världen från en katastrof, något som tycks involvera deras förlorade son William. 
 
 
BETYG och RECENSION: 
När den tionde säsongen av The X Files nådde sitt slut lämnades vi i en cliffhanger av inte dess like och därför var förhoppningarna stora när säsong 11 äntligen dök upp, men upplösningen höll dessvärre inte riktigt måttet. 
 

Fox Mulder och Dana Scully är tillbaka för att lösa oförklarliga fall, hitta sanningen och sin son.
 
Utan att säga för mycket så kan jag nämna att serien ändrar spår trots att den ändå bygger vidare på det som vi fick se i den föregående säsongen, men jag måste erkänna att jag är lite besviken på just detta val. Precis som i övriga säsonger finns även här ett gäng avsnitt som är fristående, vilket jag uppskattar men vissa av dem är dessvärre inte vidare bra och i slutändan innehåller säsong 11 egentligen bara ett avsnitt som jag verkligen gillar. Däremot är det alltid en fröjd att få återse våra kära karaktärer som efter 25 år fortfarande utvecklas, och personkemin mellan Fox Mulder (David Duchovny) och Dana Scully (Gillian Anderson) håller dessutom i sig. 
 

25 år och kärlek i luften... på ett eller annat vänster.
 
The X Files, säsong 11 må kanske inte vara superduper bra men eftersom det ändå är Arkiv X så går det inte att tycka illa om innehållet, men besvikelsen blir dessvärre ännu lite större då detta antagligen är det sista som vi kommer att få se av serien. 
 

Rm9sbG93ZXJz är avsnittet där vi få se vad som kan hända när tekniken och robotarna styra hela våra liv
 
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel: The X Files.
Svensk titel: Arkiv X.
Tagline: "The truth is closer than ever".
Säsongtitel och nr: Säsong 11.
Antal avsnitt: 10. 
Genre: Drama, Mysterium, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi m.fl.
Skapare: Chris Carter.
Speltid: 438 min (ca 44 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår, säsong 11 (TV): 2018.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Augusti 2018.
Köp säsongsboxen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): The Scully Effect • The Conversation on the Fox Lot • Gag Reel • The Green Initiative • Audio Commentary on Selected Episodes.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): The Scully Effect • The Conversation on the Fox Lo • Gag Reel • The Green Initiative • Audio Commentary on Selected Episodes • Solve for X • Implanted Memories: 25 Years of The X-Files.