Breaking In

Breaking In (Action, Drama, Kriminalare, Thriller): 
Shaun och hennes två barn har åkt för att rensa ut och sälja huset som tillhörde hennes nu mera döda far, men istället får hon plötsligt kämpa för att rädda sin barn som tas som gisslan av ett gäng inbrottstjuvar i det högbevakade huset.
 
 
BETYG och RECENSION:
Breaking In och sitt inbrottstema bjuder dessvärre inte på något nytt och det som vi få se här har vi bland annat sett i ett flertal filmer tidigare, så som i Panic Room, Hostage och Home Invasion, men visst skiljer de alla ändå sig åt. 
 

Shaun (Gabrielle Union) måste bryta sin in i sin döde fars hus...
 
Dock lyckas aldrig Breaking In bygga upp en riktig spänning och mycket av detta hänger på att man kan förutspå slutet. Nu finns här ändå vissa bitar som är tilltalande och underhållande men bristen på nytänk gör också att man lätt blir uttråkad. Därtill är karaktärerna något platta och det hjälper därför inte att skådespelarna presterar relativt bra.
 

... för att rädda sina barn som hålls gisslan... 
 
När allt kommer till kritan så är Breaking In inte en film som sticker ut och den försvinner därför lätt in i mängden. Men hur som helst så fungerar den ändå relativt bra för att förgylla en mörk höstkväll.
 

... av tre inbrottstjuvar
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Breaking In.
Tagline(s): "Payback is a Mother".
Genre: Action, Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Gabrielle Union, Billy Burke, Richard Cabral, Ajiona Alexus, Levi Meaden, Seth Carr m.fl.
Regissör: James McTeigue.
Speltid: 88 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 1 Oktober 2018.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): ALTERNATIVE OPENING - THE GAS STATION with Commentary by Director James McTeigue and Scriptwriter Ryan Engle • One Bad Mother... • A Filmmaker’s Eye: James McTeigue • A Lesson in Kicking Ass • A Hero Evolved • Deleted/Extended Scenes • Feature Commentary with Director James McTeigue & Scriptwriter Ryan Engle.
 

 
 

Adrift

Adrift (Biografi, Drama, Romantik, Thriller, Äventyr):
1983 beger sig Tami Oldhamn ut på en långsegling över havet med sin nyfunna kärlek Richard Sharp, men deras resa vänds upp och ner då de hamna mitt i en orkan. När Tami vaknar upp i efterdyningarna av stormen finner hon Richard svårt skadad och deras båt i spillror, och med en räddning utanför sikte måste hon kämpa för att rädda både sig själv och den enda man hon någonsin älskat.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det verklighets baserade dramat Adrift tar oss med på en känslofylld bergochdalbana där man i ena sekunden känner för att gråta i ren panik eller sorg och att för i nästa le eller gråta av lycka.
 

Det nyförälskade paret Richard (Sam Claflin) och Tami (Shailene Woodley) ska segla över haven
 
I all sin enkelhet lyckas verkligen filmen beröra då det kryllar av starka stunder som snuddar vid mitt hjärta och som verkligen får mig att känna. Mycket av detta är tack vare Shailene Woodley starka prestation då hon nästan ensam bär upp hela filmen på sina bara axlar, och bara det faktum att detta är en verklig händelse gör allt så mycket starkare och bättre. Därtill är den vackra blåa miljön från och till en fröjd för ögat vilket inte gör saken värre.
 

Men en orkan slår till och Tami vaknar upp i spillror...
 
Adrift må kanske vara något stillsamma och något förvirrande då den hoppar från dåtid och nutid, men på sin helhet är detta verkligen ett stakt drama som berör på djupet och en film som jag verkligen kan rekommendera.
 

... för att hitta Richard skadad
 

FILMINFORMATION:

Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: Adrift.
Baserad på boken: Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss, and Survival at Sea, av Tami Oldham Ashcraft och Susea McGearhart.
Tagline(s): "Fight for survival".
Genre: Biografi, Drama, Romantik, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas m.fl.
Regissör: Baltasar Kormákur.
Speltid: 96 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 1 Juni 2018.
Distributör: SF.
DVD och Blu-ray release: 29 Oktober 2018.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

Whitney

Whitney (Dokumentär, Musik):
I dokumentären om Whitney Houston bidrar hennes familj, vänner och samarbetspartners med berättelser som ger oss ett intimt porträtt av en världsstjärna som levde ett stort men för kort liv samtidigt som innehållet mixas med ljud- och videomaterial från hennes karriär som aldrig tidigare har visats
 
 
BETYG och RECENSION:
Whitney Houston, en megastjärna och diva som vare sig hon var älskade eller hatad verkligen kunde sjunga. Men bakom den framgångsrika fasade gömde sig en hel del problem varav vissa är kända medan andra är något nedtystade, och nu kommer hennes något mörka privatliv upp till ytan med hjälp av intervjuer från personer i hennes närhet och med hjälp av gamla intervjuer med stjärnan själv och privat filmklipp.
 

Whitney Houston tog världen med storm med sin stora röst.
 
Förutom Whitneys framgång så riktar dokumentären in sig på hennes drogmissbruk, äktenskap, familj, kärleksliv och barndom som alla kryllar av en hel del mörka sidor och det är svårt att inte bli berörd. Dock kan jag känna att vi ändå inte riktigt får komma henne in på djupet och även om hennes tragisk öde skakade omvärlden så känns den här något blek.
 

Intervjuer med vänner, kollegor och släktingar avslöjar tyvärr mest bara saker som vi redan känner till.
 
Allt som allt så är Whitney en medelmåttig dokumentär som dessvärre bara skrapar på stjärnas yta och det mesta som här tas upp har vi redan hört talas om tidigare, vilket tyvärr leder till en smärre besvikelse. Men är man ett fan av Whitney Houston så bör man nog ändå spana in det något svaga avslöjandet om hennes liv.
 

Whitneys liv var fyllt av en hel del problem
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Whitney.
Tagline(s): "All the music. All the stories. All the answers." och "The untold story. For the first time.".
Genre: Dokumentär, Musik.
Medverkande: Kevin Costner, Bobby Brown, Cissy Houston, Whitney Houston m.fl.
Regissör / Manus: Kevin Macdonald.
Speltid: 120 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 6 Juli 2018.
Distributör: NonStop Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 12 November 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .