Robot Overlords (2014)

Robot Overlords (Action, Science Fiction, Äventyr):
Jorden har erövrats av robotar från en avlägsen galax och de överlevande människorna har fått elektroniska implantat som begränsats dom till sina hus. Lämnar de sina hem riskerar de att förbrännas av robotvakterna som patrullerar på jorden, men några ungdomar tycks ha hittat ett kryphål och tar nu upp kampen om jorden.
 
 
BETYG och RECENSION:
Robot Overlords är en B-film med ett stort namn med i rollistan, nämligen Ben Kingsley, och med en plott som påminner lite om filmen Oblivion, men de båda går ändå inte att jämföra. Vi möter här robotar som har tagit över jorden och fängslat människorna i sina egna hem, och allt hopp hänger nu på några brittiska ungdomar som tycks ha hittat ett kryphål.
 

Robotarnas överhuvud får problem med några brittiska ungdomar.
 
Det är inte mycket som är bra med Robot Overlords om man bortser från Ben Kingsley och Gillian Anderson. Utöver de två så är allt billigt, enkelt, dumt och inte minst sagt tråkigt. Men till ljuspunkterna hör ändå CGI-effekterna som är någorlunda skapliga trots den relativt låga budgeten, och resterande skådespelar må kanske inte vara på toppen av näringskedjan men de behärskar åtminstone sitt jobb vilket alltid är ett plus.
 

Gillian Andrerson och Ben Kingsley kan inte rädda filmen
 
Trots några få starka sciencefictioninslag så känns Robot Overlords för enkel då den bryter av med den naturliga naturen och sina stadsmiljöer, vilket i sin tur gör att innehållet kännas felplacerat. Så när allt kommer till kritan så är tyvärr filmen lite av ett bottennapp som man helst bara vill glömma.
 

En robot på grönbete
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Robot Overlords.
Tagline: "Robots never lie.......".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Ben Kingsley, Gillian Anderson, Callan McAuliffe, Ella Hunt, James Tarpey, Milo Parker, Craig Garner m.fl.
Regissör: Jon Wright.
Speltid: 90 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Rekommenderad från 12 år.
Premiärår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Signature Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 10 Augusti 2014 (England).
Extramaterial (DVD & Blu-ray): Mat Zo - Robots Never Lie - Official Video • Cast Book Reading • The Making of • VFX • MCM Comic Con - Cast Interviews.
 

 
 

The Night Of (2016)

The Night Of (Drama, Kriminalare):
Den något blyga men skötsamma Nasir 'Naz' Khan möter en främmande ung kvinna som han spenderar natten med, men när han vaknar upp är kvinnan knivhuggen till döds och han blir då anklagade för mordet.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Night Of är en av HBOs miniserier på 8 delar som kretsar kring Naz (Riz Ahmed), en ung man som blir anklagad för ett mord då alla tecken tyder på att han är skyldig. Miniserien visar upp en rätt så skrämmande bild av rättssystemet och de som driver den, och det får mig att undra hur många oskyldiga det är som är dömda för ett brott de inte har begått och hur många skyldiga det är som går fria. 
 

Naz är huvudmisstänkt i ett mordfall.
 
Miniserien har ett väldigt långt och utdraget tempo och där få saker händer, men ändå är det allt lite spännande att få se hur det hela utvecklas. I huvudrollen som den mordmisstänkta Nasir 'Naz' Khan ser vi Riz Ahmed som med sina Bambi-ögon ser lika rädd och oskyldig ut som ett litet barn, men under seriens gång växer han sig starkare och går från att vara rädd till att mer eller mindre styra på kåken. Skådespelsinsatsen är bra och välspelade från alla parter och det är lätt att känna med vissa av karaktärerna och hata andra.
 

Den misslyckade advokaten John Stone (John Turturro) och hans nyfunna kollega Chandra Kapoor (Amara Karan) kämpa för Nazs frihet
 
The Night Of är en bra och intressant miniserier trots det stillsamma tempot, men när slutet är nått så lämnar den oss dessvärre med en hel del frågor utan svar vilket då också gör mig något besviken. Tack vare slutet känns allt dessutom som en bortkastad kamp utan syfte och det enda sättet att förstå vad jag menar är att se serien...
 

Kriminalpolisen Dennis Box (Bill Camp) är fast besluten att Naz är den skyldige
 

MINISERIEINFORMATION:

Originaltitel: The Night Of.
Svensk titel: The Night Of.
Baserad på: den Brittiska TV-Serien Criminal Justice (2008-2009).
Tagline: "What happened".
Antal säsonger: 1.
Antal avsnitt: 8. 
Genre: Drama, Kriminalare.
Skådespelare: Riz Ahmed, Bill Camp, Peyman Moaadi, John Turturro, Poorna Jagannathan, Amara Karan m.fl.
Skapare: Richard Price och Steven Zaillian.
Speltid: 524 min (ca 60 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från15 år.
Sändningsår (TV): 2016.
Distributör: Warner Bros., HBO.
DVD och Blu-rayrelease: 31 Oktober 2016.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): - .
 

 
 

Nytt i Filmsamlingen, del 259

 
Ett par veckor har gått sedan sist och under denna tiden har en del filmer anlänt till filmsamling varav Deep Blue Sea är egenköpt och de andra är recensionsexemplar från diverse filmbolag 💖
 
Från Sony kom filmerna Call Me By Your Name och Jumanji: Welcome to the Jungle, och från Universal kom  Fifty Shades Freed som är den sista filmen ut i trilogin om Ana och Christian Grey.
Utöver dessa bidrog Disney med ett recensionsexemplar av den hyllade Coco, 20th Century Fox skickade den sista och avslutande delen Maze Runner: The Death Cure, Scanbox bidrog med Molly's Game, NonStop Entertainment med The Death of Starlin (samtliga filmer på Blu-ray) och från TriArt Film kom den svenska filmen Hjärtat på DVD.
 
Jag tackar så hjärtligt för alla dessa rec.ex och jag jobbar hårt på att beta av dom en efter en 😘
 
💕💗💖💗💕
 
RELEASE- och KÖPINFORMATION:
  • Filmtitel: Jumanji: Welcome to the Jungle. Releasedatum: 2018-05-28. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Call Me by Your Name. Releasedatum: 2018-06-04. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Molly's Game. Releasedatum: 2018-06-04. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Maze Runner: The Death Cure. Releasedatum: 2018-06-11. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Fifty Shades Freed. Releasedatum: 2018-06-11. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: The Death of Starlin. Releasedatum: 2018-06-18. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Coco. Releasedatum: 2018-06-18. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.
  • Filmtitel: Hjärtat. Releasedatum: 2018-06-18. Köp filmen hos Cdon eller Discshop.