Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Drama, Komedi, Kriminalare):
Det har gått sju månader sedan Mildred Hayes dotter blev brutalt våldtagen och mördad och polisen har varken lyckats fångat den skyldige eller hittat en misstänkt. Därför tar hon nu saken i egna händer genom att hyra tre reklamskyltar för att offentligt förolämpa polisen för deras bristande framsteg i utredningen, något som leder till upprörda konfrontationer.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Den Oscarsbelönade filmen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kryllar av störtsköna karaktärer och duktiga skådespelare men tempot är dessvärre lite för långsamt och händelselöst, något som tyvärr tycks vara rätt så vanligt idag... men ändå förblir filmen rätt så bra.
 

Mildred (Frances McDormand) är besviken på polisen slappa jobb.
 
Styrkan i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri är helt klart karaktärerna som alla är speciella på sitt egna sätt och vis, och även om man kanske rent av vill tycka illa om vissa så går det inte. Därtill är skådespelet fenomenalt då de alla lyckas sprida en känsla av alla de slag samtidigt som en spänning ligger och gryr då man väntar på en upplösning. Men som sagt drar tempot ner charmen en aning och det finns till och med stunder då jag kan känna mig uttråkad av det något händelselösa innehållet.
 

Polisen tar inte hennes nedvärderande skyltar på ett positivt sätt.
 
Allt som allt så är ändå Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en bra film med en speciell skara karaktärer som charmar sina tittare. Dock lämnas vi dessvärre i en dimma av oklarhet som bidrar till en rätt stor besvikelse framemot slutet, vilket också betyder att filmen aldrig riktigt kommer hela vägen in i mål.
 

Envisheten må förr eller senare leda till att polisen börjar gräva i det gamla fallet.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
Tagline(s): -.
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones, Abbie Cornish, Zeljko Ivanek m.fl.
Regissör / Filmmanus: Martin McDonagh.
Speltid: 115 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 12 Januari 2018.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 25 Juni 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • Six Shooter (Academy Award®-Winning Original Short Film by Martin McDonagh*) • Gallery.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Crucify 'Em: Making of • Six Shooter (Academy Award®-Winning Original Short Film by Martin McDonagh*) • Gallery.
 

 
 

The Disaster Artist

The Disaster Artist (Biografi, Drama, Komedi): 
Detta är historien om vänskapen mellan Tommy Wiseau och Greg Sestero och hur det gick till när de skapade kultfilmen 'The Room'.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Disaster Artist är en biografi om Tommy Wiseau och hans film The Room från 2003 som sägs vara den "bästa" dåliga filmen som någonsin har gjorts, och efter filmtitten så måste jag erkänna att jag allt blev lite sugen på att se det ökända skräpet som jag enbart har hört talas om.
 

När man inte får några roller är det lika bra att skriva, regissera, producera och spela huvudrollen i sin egna film.
 
Filmen i sig är egentligen inget speciell utan allt hänger på den underliga karaktären och den dåliga film han kom att skapa. Dessvärre har jag aldrig tyckt om James Franco som syns i huvudrollen, hans crew och de filmer de gör ihop, men i The Disaster Artist lyckas han verkligen fånga Tommy Wiseaus underliga och störiga egenskaper och personlighet bra. Han sätter helt enkelt pricken över i:et och trots att jag retar mig på den extremt irriterande karaktären kan jag inte sluta glo och beundras av hans envishet. Dock kan jag ändå känna att filmen är något upprepande och innehållslös och det blir inte heller några skratt, men den extrema huvudkaraktären fascinerar och fångar ändå mitt intresse tack vare sin något tröga personlighet.
 

Tommy Wiseau (James Franco) må mycket väl vara den sämsta skådespelaren på denna jord.
 
I slutändan är The Disaster Artist helt klart en bra biografi som fångar det nödvändigaste samtidigt som den lyckas öppna min nyfikenhet gentemot den ökända filmen. Dock förblir mycket ett mysterium, precis som hela Tommy Wiseau han själv.
 

Alla i filmteamet, förutom Tommy, förstår att 'The Room' kommer floppa
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Disaster Artist.
Baserad på boken: The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made, av Greg Sestero och Tom Bissell.
Tagline(s): - .
Genre: Biografi, Drama, Komedi.
Skådespelare: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor, Seth Rogen m.fl.
Regissör: James Franco.
Speltid: 104 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 9 Februari 2018.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 18 Juni 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Oh, Hi Mark: Making a Disaster.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Feature Commentary with James Franco, Dave Franco, Tommy Wiseau, Greg Sestero, Scott Neustadtler, and Michael H. Weber • Oh, Hi Mark: Making a Disaster • Directing a Disaster • Just a Guy Leaning on a Wall: Getting to Know Tommy.
 

 
 

The Endless

The Endless (Fantasy, Science Fiction, Skräck, Thriller):
Bröderna Justin och Aaron bestämmer sig för att återbesöka den domedagssekt de växte upp i och en gång flytt. Väl tillbaka i Arcadia visar det sig att sekten kanske inte var så fel ute i sitt förutseende
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Jag hade rätt stora förhoppningar på The Endless men bilden jag hade målat upp visade sig vara helt annorlunda än verkligheten. Kvalitén är nämligen dålig, klippningen osammanhängande och handlingen är dessutom något oklar, vilket kan bero på att den är löst sammanhängande med filmen Resolution från 2012 som jag ej har sett. Därtill är karaktärerna och deras samtalsämnen tråkiga och skådespelarna bristfärdiga, vill säga precis som hela filmen i sig.
 

Bröderna Justin (Justin Benson) och Aaron (Aaron Moorhead) återvänder till den sekt där de har växt upp
 
The Endless störta brist är helt enkelt att jag inte kan känna något för eller med karaktärerna och i slutändan bryr jag mig inte heller det mista om varken dom eller handling. Trots att det må finnas vissa stunder då spänningen nästan vaknar till liv så blommar den aldrig riktigt ut och bristen av något intressant som kan bita sig fast är därför ett faktum. Det hela blir ärligt talat rätt fjantigt och dumt.
 

Saker och ting är inte som de ser ut...
 
I slutändan finns här egentligen ingenting som tilltalar mig och när allt kommer till kritan så är tyvärr The Endless en rätt så dålig film som jag inte kan rekommendera.
 

Bröderna söker efter svar... eller nått.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Endless.
Tagline(s): - .
Genre: Fantasy, Science Fiction, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Justin Benson, Aaron Moorhead, Callie Hernandez m.fl.
Regissörer: Justin Benson och Aaron Moorhead.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 10 November 2017 (Stockholm International Film Festival).
Distributör: NonStop Entertainment / Universal.
DVD och Blu-ray release: 25 Juni 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .