The Resident (S01E01) - Pilot

The Resident (S01E01) - Pilot (Drama):
En ung läkare påbörjas sin utbildning på ett sjukhuset där han möter yrkets tuffa vardag. Liv kan räddas eller förloras och förväntningarna kan splittras i ett nafs samtidigt som vissa tror de styr över liv och död
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Resident är en ny sjukhusserie som nyligen hade premiär i USA och där vi möter personalen på ett sjukhus som man helst inte vill hamna på. Läkarna har sina egna lagar och regler där vissa av dom inte vill inse sina briser, något som kan sätta patientens liv i fara, medan andra är villiga att göra allt de kan för att rädda liv... även om det så bryter mot reglerna.
 
Pilotavsnittet har fått ett svagt bemötande och jag är därför tveksam till om serien blir långvarig, och jag är dessutom inte säker på vad jag själv tycker om den. Serien drar igång i ett ryck då vi kastas därför rätt in i dramat utan någon vidare presentation, men trots detta så är det lätt att lära känna karaktärerna som jag nu har ett delat tycke för. Många är arroganta och andra tror de är Gudar vilket sätter skräck i tillvaron, medan andra är älskvärda samtidigt som deras kamp är fängslande och intressant. Tack vare den mörka och skrämmande sidan av vården som här visas upp så är det viktigt att komma ihåg att detta bara är en tv-serie och inte verklighet. Men det går inte heller att blunda för att det säkert ligger lite sanning i innehållet, något som jag tyvärr kan intyga då jag under min utbildning fick erfara misstag som gjordes av läkare i operationssalen.
 
Hur som helst så kommer i alla fall jag fortsätta titta på The Resident och jag hoppas nu bara TV-kanalen Fox Network låter serien få en chans att nå sin fulla potential innan de lägger ner den. Men tyvärr är det inget som jag vågar tro för mycket på då Fox Network är rätt ökända för att lägga ner intressanta serier...
 
 

AVSNITTSINFORMATION:

TV-Serietitel: The Resident.
Säsong- och Avsnittsnummer: Säsong 01, Avsnitt 01.
Avsnittstitel: Pilot.
Tagline: "Can one doctor save a broken system?".
Genre: Drama.
Skådespelare: Matt Czuchry, Emily VanCamp, Manish Dayal, Bruce Greenwood m.fl.
Skapare: Amy Holden Jones, Hayley Schore och Roshan Sethi.
Avsnittsspeltid: ca 42 min.
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Okänt.
Premiärdatum: 21 Januari 2018 (USA).
TV-bolag: Fox Network.
 

Ant-Man and the Wasp (2018) - Poster & Trailer

 
 
 
Till sommaren är det återigen dags att möta Marvel's Ant-Man (Paul Rudd) och hans kompanjon, The Wasp (Evangeline Lilly), då de både kastas in i ett uppdrag som kommer avslöja hemligheter från det förflutna.
 
 
 
Ant-Man and the Wasp är som ni säkert redan vet uppföljaren till Ant-Man från 2015 där Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña och Michael Douglas m.fl repeterar sina roller.
Peyton Reed står ännu en gång för regin och Paul Rudd är en av många bakom filmmanuset som är baserat på Stan Lees och Marvels serietidningar.
 
 
 
Ant-Man and the Wasp kommer ha svensk biopremiär den 4 juli 2018 så gör som mig och boka era biljetter så fort de blir tillgängliga.
 
 
 
 
 
 

Logan Lucky (2017)

Logan Lucky (Drama, Komedi, Kriminalare): 
Bröderna Jimmy och Clyde Logan har som plan att utföra ett rån under det ökända NASCAR racet i North Carolina, och för att allt ska gå vägen tar de hjälp av sin syrra och sprängmästaren Joe Bang som för tillfället råka sitta inne i finkan.
 
 
BETYG och RECENSION:
Logan Lucky är ännu en film där en rånarstöt står på schemat, så det vi här får se är egentligen inget nytt. Men till skillnad från många andra filmer inom samma genre så lyckas bröderna Jimmy (Channing Tatum) och Clyde Logan (Adam Driver) och deras kompanjon Joe Bang (Daniel Craig) göra brottet med glimten i ögat samtidigt som de har en härlig charm som kryddas av en störtskön dialekt.  
 

Clyde och Jimmy planerar det perfekta rånet.
 
Logan Lucky är alltså min typ av rånarfilm där samtliga skådespelar har en perfekt kemi som sedan får deras karaktärerna att mer eller mindre charmar mig av stolen. Detta med hjälp av deras sätt och stil och då har man praktiskt taget bara bytt ut glamouren i valfri "Ocean's"-film mot lantisar, men ändå känns manuset genomtänkt. Det är dels den sydländska dialekten som bidrar till charmen men även karaktärernas attityd som skriker lodis och man kan därför inget annat än att gilla grabbarna som här begår ett smart men underhållande brott.
 

Bröderna tar hjälp av fången Joe Bang
 
I slutändan så må kanske inte Logan Lucky bidra med något nytt men hela konceptet är ändå tilltalande och underhållande, och just på grund av karaktärerna så sticker filmen ut ur mängden. Så vill du se en go och rolig brottsvåg så är detta filmen för dig.
 

Syrran Mellie (Riley Keough) ställer upp i vått och torrt.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Logan Lucky.
Svensk titel: Logan Lucky.
Tagline(s): "See how the other half steals", "2 Brothers. 3 arms. 1 incredible plan." och "They're on track for the biggest steal of their lives".
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Hilary Swank m.fl.
Regissör: Steven Soderbergh.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 25 Augusti 2017.
Distributör: Scanbox Entertainment / Universal Sony.
DVD och Blu-ray release: 8 Januari 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes.