Shooter, säsong 1 (2016-2017)

Shooter, säsong 1 (Action, Drama):
Strax efter att krigsveteranen och prickskytten Bob Lee Swagger har övertalas till att återvända i tjänst blir han anklagad för ett mordförsök på presidenten och han beger sig därför ut på rymmen. Under sin flykt blir vänner till fiender medan främlingar hjälper honom under jakten efter den riktiga mördaren, något som sätter både hans och familjen liv i fara.
 
 
BETYG och RECENSION:
Tv-serien Shooter är baserad på boken Point of Impact av Stephen Hunter samt filmen med samma namn från 2007 och handlingen i filmen och serien är därför sig lik, med undantag för att serien är mer detaljerad och utdragen (både i en positiv och negativ bemärkelse), samt att vissa små förändringar även syns till. I den första säsongen får vi lära känna huvudpersonen Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) rätt så väl och vi får dessutom en nära relation till hans familj som förövrigt inte existerar i filmen, något som gör att serien känns mer personlig.
 

När Bob Lee Swagger hjälper en gammal vän blir han plötsligt misstänkt för ett mordförsök på presidenten
 
Shooter har sina upp och ner gångar med en fast röd tråd som går genom hela säsongen vilket också gör att man inte kan se enstaka strö avsnitt, utan här måste man se alla i rätt följd för att hänga med i svängarna. Precis som med vilken annan serier som helst så innehåller även Shooter både bättre och sämre avsnitt men de alla har en relativt jämn takt och en spänning som håller intresset vid liv från början till slut, och de små förändringarna som har gjorts är dessutom till seriens fördel, så som att FBI-agenten Memphis nu en kvinna vid namn Nadine (Cynthia Addai-Robinson) och den döde soldaten Donny Fenns flickvän är struken ur manuset och har blivit ersatt av hans mor. Dock är det lite väl många karaktärer för mig att hålla reda på och därför tappar jag lätt tråden och blandar ihop "skurkarna", men utöver det så är serien lagom medryckande för att hålla mig vid liv och närvarande under resans något spännande gång.
 

FBI-agenten Nadine Memphis kan inte släppa fallet och litar iställlet på sina egna instinkter, vilket inte alltid uppskattas
 
Allt som allt så är Shooter en rätt bra tv-serie och en bättre skildring av film där Ryan Phillippe tar sig an Mark Wahlbergs forna karaktär Bob Lee Swagger bra, och även om jag inte direkt kan säga att serien blåste mig av stolen så ser jag fram emot fortsättning i den kommande andra säsongen.
 

Familjen Swagger blir ett utsatt exemplar
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel: Shooter.
Svensk titel: Shooter.
Baserad på boken: Point of Impact, av Stephen Hunter.
Baserad på filmen: Shooter från 2007.
Tagline: "Veteran. Hero. Target." och "A Hero's Fight is Never Over".
Säsongsnummer: 1.
Antal avsnitt: 10. 
Genre: Action, Drama.
Skådespelare: Ryan Phillippe, Shantel VanSanten, Cynthia Addai-Robinson, Omar Epps, Lexy Kolker, Eddie McClintock m.fl.
Skapare: John Hlavin.
Speltid: ca 398 min (ca 40 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår, säsong 1 (TV): 2016 -2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Januari 2018.
Köp säsong 1 av tv-serien på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. Shooter, säsong 1 (2016-2017).
  2. Shooter, säsong 2 (2017).
  3. Shooter, säsong 3 (2018-201?).
 

 
 

'Grey’s Anatomy' Nyheter

 
Ellen Pompeo har förlängt sitt Grey’s Anatomy-kontrakt med två säsonger, vill säga med säsong 15 och 16. Dock är det ännu oklart om tv-serien kommer få leva vidare så pass länge men det verkar åtminstone lovande.
 
I kontraktet står det också att Pompeo blir en av producenterna av Grey's Anatomys och att hon även kommer bli en medverkande exklusiv producent till Grey's Anatomy's kommande spin-off serie som ännu är utan namn.
Det vi vet idag om spin-off:en är den ska kretsa kring en brandstation och att Jason George kommer ha en fast roll där i, antagligen med tanke på att hans karaktär Dr. Ben Warren, som är gift med Dr. Miranda Bailey (Chandra Wilson) lämnade sjukhuset Grey Sloan Memorial för att fortsätta sin karriär inom brandkåren.
 
Så nu är det bara att vänta och se vad som händer.
 

Jenny's Wedding (2015)

Jenny's Wedding (Drama, Komedi): 
Jenny har i hemlighet från sin familj levt med en annan kvinna i 5 år och i alla år har hon ljugit om sin sexuella läggning, men när det vankas bröllop bestämmer hon sig för att lägga korten på bordet och möta verkligheten
 
 
BETYG och RECENSION: 
Jenny's Wedding är en dramakomedi från 2015 som har den fallna stjärnan Katherine Heigl i huvudrollen som just Jenny, en lesbisk kvinna som har dolt sin läggning från sin familj fram tills nu. Filmen saknar en svensk release och vill man se den får man importera den från utlandet, något som jag nu i efterhand avråder er ifrån att göra. Filmen är nämligen bara en stor klyschig och överdriven koblaja där man gör en stor grej av ingenting. 
 

Jennys bröllop ställer till med problem för familjen.
 
Trots att Katherine Heigl bara har några få bra meriter på sin lista så har jag alltid tyckt om henne i dramakomedier, men hennes filmval har under de sista åren inte varit de bästa och Jenny's Wedding är ett perfekt exempel på det. Under 92 minuter tjatar filmens alla karaktärer om Jennys läggning och de förstora upp allt och gör det till en katastrof och skam för familjen. Nu är det visserligen så att många än idag har problem med homosexuella men här går det till överdrift och det känns inte naturligt. Dessutom saknar skådespelarna kemi och den starka kärleken som ska finnas mellan Jenny och hennes blivande brud Kitty (Alexis Bledel) finns inte där, kanske för att de knappt har några scener ihop vilket gör att vi inte få lära känna dom. 
 

För att spela kära så verkar de inte vara vidare... kära
 
Till en början så verkar det som att Jenny's Wedding har stor potential men det fallerar snabbt då ingen tycks kunna gå vidare och släppa sina enkelsidiga åsikter och i slutändan blir det bara för mycket tjat om ingenting. Filmen lägger all sin kraft och styrka på diskussioner och åsikter som egentligen inte spelar någon roll och den glömmer därför bort människan och kärleken bakom dramat, vilket i sin tur resulterar i ett känslolöst drama som inte kan påverka någon på ett bra sätt. 
 

Mamma Rose (Linda Emond) och pappa Eddie (Tom Wilkinson) har många åsikter om Jennys livsstil.  
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Jenny's Wedding.
Svensk titel: Jenny's Wedding.
Taglines: "Family is worth fighting for" och "From the writer of Beaches".
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Katherine Heigl, Tom Wilkinson, Linda Emond, Grace Gummer, Alexis Bledel, Sam McMurray, Diana Hardcastle, Matthew Metzger  m.fl.
Regissör: Mary Agnes Donoghue.
Speltid: 91 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Rekommenderad från 12 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Precision Pictures.
DVD release: 16 Maj 2016 (England).
Extramaterial (DVD): - .