Happy Halloween!

 
Idag är det Halloween, skräckens dag och jag vill önska alla mina aliens en trevlig dag ♥
 
Lagom till denna "helgdag" hade även filmen Jigsaw premiär på de svenska biograferna, men nu struntar vi i den filmen och istället riktar vi in oss på hur det är att leva med självaste Jigsaw:
 
 
 

Nytt i Filmsamlingen, del 215

 
Regnet öser ner och hösten är här och livet är precis så tråkigt som det alltid har varit. Men rätt som det är dyker en film upp som lyser upp ens tillvaro och plötsligt blir allt mycket lättare. 
 
Lagom till helgen kom nämligen ett recensionsexemplar från Studio S och det var ingen mindre än dramafilmen Mitt liv som hora som är löst baserad på Nelly Arcan (födelsenamn: Isabelle Fortier) liv som prostituerad och författare.
 
Min recension av filmen kan ni läsa här och även om jag nu beskriver den som osammanhängande så är de sevärd, och därför rekommenderar jag också att ni spanar in den.
Film, som släpptes på DVD den 23 oktober 2017, köper ni t.ex hos Cdon eller Discshop och i skrivande stund kostar den blott 99 kr.
 

Mitt liv som hora (2016)

Mitt liv som hora (Biografi, Drama): 
Nelly Arcan, födelsenamn Isabelle Fortier, blev stjärna över en natt i Frankrike och Kanada när hon gav ut sin första franska bok Putain (engelsk titel: Whore) som delvis skildrar hennes liv som hora. Dock lämnade livet som prostituerad författare med stjärnglas sina märken och hennes liv blev kort. Den 24 september 2009 hittades hon död av hängning i sin lägenhet i Montreal och bredvid hennes låg manuset till hennes sista bok ”Exit”. Filmen skildrar Isabelles liv utifrån hennes liv och de böcker hon skrev.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Mitt liv som hora (originaltitel: Nelly) är en kanadensisk men franskspråkig film som är inspirerad av Nelly Arcans (födelsenamn: Isabelle Fortier) liv och jobb som prostituerad och författare, och filmen bygger även lite löst på de böcker hon skrev innan hon tog sitt liv den 24 september 2009.
 

Isabelle / Nelly / Cynthia lever mer än ett dubbelliv.
 
Mitt liv som hora är både djup och tragisk samtidigt som den är vacker. Men den är också väldigt osammanhängande och rörig, något som fick mig att bli osäker på vad som sker "nu" och vad som skildrar en del av innehållet i de böcker som Isabelle skriver under filmens gång. Trots detta så blir jag gripen av berättelsen och jag fascineras av skådespelerskan Mylène MacKay som skildra Isabelles kluvna personlighet på ett trovärdigt och bra sätt.
 

Isabelle lättar sitt hjärta hos psykologen.
 
Filmens upplägg gör det alltså svårt att avgöra vad som är vad och detta blir också lite av dennes fall. Hade tråden varit rödare och mer sammanhängande så hade det varit lättare att hänga med i svängarna och då hade jag också förstått den bättre, men som helhet är ändå Mitt liv som hora en intressant film om ett trasigt liv som man bör spana in.
 

Isabelle och hennes kollegor inom hor-branschen.
 

FILMINFORMATION:

Filmen är inspirerad av verkliga händelser.
Originaltitel: Nelly.
Svensk titel: Mitt liv som hora.
Baserad på: Nelly Arcans (födelsenamn: Isabelle Fortier) liv, jobb och böcker.
Tagline(s): - .
Genre: Biografi, Drama.
Skådespelare: Mylène MacKay, Marie-Claude Guérin, Milya Corbeil-Gauvreau, Francis Leplay m.fl.
Regissör: Anne Émond.
Speltid: 96 min (DVD).
Språk: Franska och Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Studio S.
DVD-release: 23 oktober 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .