Avengers: Infinity War (2018) - Trailer & Poster

 
Som vanligt är jag lite sent ute men nu har i alla fall den första trailern till Avengers: Infinity War kommit ut.
Filmen har svensk biopremiär den 25 April 2018 och då är det dags för the Avngers och deras allierade att försöka bekämpa Thanos som är det största hotet någonsin.
 
 
Med i den stora fighten är nästan alla av Marvels karaktärer och de gestaltas återigen av bland annat Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Elizabeth Olsen, Tom Holland, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Pom Klementieff, Robert Downey Jr., Jeremy Renner, Josh Brolin, Karen Gillan, Tessa Thompson, Sebastian Stan, Chris Evans, Cobie Smulders, Dave Bautista, Paul Rudd, Chadwick Boseman, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Anthony Mackie och Don Cheadle.
 
 
För regi står Anthony Russo och Joe Russo som bland annat har regisserat de två senaste Captain America filmerna, och vi kan nog även ta för givet att Stan Lee kommer blinka förbi i en cameoroll.
 
 
 

The Bone Collector (1999)

The Bone Collector: 
Den före detta kriminalteknikern Lincoln Rhyme är förlamad sedan en olycka och han spenderar nu sina dagar med att försöka få dödshjälp, men är en seriemördare börjar härja i New York i slutet av 1999-talet bestämmer han sig för att hjälpa polisen Amelia Donaghy med fallet.
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Bone Collector, vars svenska titel är I Samlarens Spår, är en thriller från 1999 som är baserad på boken med samma namn av Jeffery Deaver. I rollistan ser vi en ung Denzel Washington och Angelina Jolie som tar sig an rollerna som den förlamande kriminalteknikerna Lincoln Rhyme och polisen Amelia Donaghy som får en kidnappare / mördare på halsen. Filmen är idag något gammal till design och utseende men den lyckas i alla fall leverera ett unik kriminalfall för sin tid, något som är ovanligt då det kommer till dagens filmer inom samma genre.
 

Den förlamade kriminalteknikern Lincoln jobbar med polisen Amelia för att ta fast en seriemördare
 
Allt med The Bone Collector är typiskt 90-tal, så som den höga musiken som tar över under dramatiska scener, det tappra försöket till avancerad teknik, kläderna, miljön och känslan som filmen ger. Dock kan jag inte påstå att jag imponeras av Jolies prestation då hon här har en tendens till att överspela. Washington däremot gör ett betydligt bättre jobb då det kommer till att fånga sin karaktärs sjukdom och leverera den rätta känslan. Dock finns det stunder i filmen som gör att den känns något utdragen och tempot är inte alltid på topp, men innehållet är spännande och det går dessutom inte att lista ut vem som är mördaren förrän det avslöjas.
 

Amelia pressas till att undersöka brottsplatserna
 
Som helhet så är The Bone Collector en bra thriller men en känsla som håller spänningen vid liv, och trots att filmen idag är närmare 20 år gammal så är den definitivt värd en titt.
 

Mördaren kidnappar och torterar sina offer, och lämnar dem sedan för att dö.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Bone Collector.
Svensk titel: I samlarens spår.
Baserad på boken: The Bone Collector, av Jeffery Deaver.
Taglines: "Two cops on the trail of a brutal killer. They must see as one, they must act as one, they must think as one, before the next victim falls" och "Serial killer vs. forensic genius".
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Leland Orser, John Benjamin Hickey m.fl.
Regissör: Phillip Noyce.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 1999.
Sv. Biopremiär: 11 Februari 2000.
Distributör: Sony Pictures.
Blu-ray release: 16 juli 2008.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary with director Phillip Noyce • The Making of The Bone Collector.
 

Nytt i Filmsamlingen, del 225

 
Förra veckan var en härlig vecka. Jag kände att jag hade orken till att julpynta och på fredagen var det dessutom Black Friday vilket resulterade att jag brände allt för mycket pengar. Det må ha gjort ont i plånboken men det gjorde gott för hjärtat. Dock kommer dessa filmköp i ett senare inlägg och nu riktar vi ögonen mot det  recensionsexemplar som damp ned i brevlådan från 20th Century Fox ♥
 
Filmen som förgyllde min tillvaro var ingen mindre än Apornas Planet: Striden (originaltitel: War for the Planet of the Apes) som släpptes på DVD och Blu-ray igår den 27 November 2017. Jag fick den redan innan helgen och därför har jag också hunnit se den. Recensionen av filmen hittar ni här och gillar ni ap-franchisen så kan ni alltid klicka hem ett eget ex hos Cdon eller Discshop.