Rings (2017)

Rings (Drama, Skräck): 
Collegeprofessorn Gabriel kommer över en VHS-bandspelar som innehåller det mystiska videobandet som sägs döda alla som sett klippet efter sju dagar. Nu måste han, studenten Holt och hans flickvän Julia försöka bryta förbannelsen och bekämpa Samara innan det är försent.
 
 
BETYG och RECENSION:
Rings är den tredje filmen ut i The Ring franchisen och en liten eftersläntrare som kom ut hela 12 år efter The Ring Two. Det skräckinjagande videobandet har varit utom räckhåll i flera år men nu är det återfunnet och snart har det blivit digitalt. Utseendemässigt så har Rings fått sig ett ansiktsluft med bättre CGI-effekter men innehåller är dessvärre detsamma vilket gör att filmen inte känns ny och unik.
 

Collegeprofessor Gabriel (Johnny Galecki) köper en gammal VHS-spelar som innehåller ett mystiskt videoband
 
I Rings så har spelreglerna ännu en gång kastats om och därför avviker också filmen något litet från sina två föregångare, men vid sidan om det så är allt sig likt. Historien är ungefär densamma och miljöerna och atmosfären går i samma stuk som innan, men vi möter här nya karaktärer då de gamla har försvunnit. Dock jagar man fortfarande sanningen om Samara (Bonnie Morgan) i hopp om att kunna bryta förbannelsen och vi får återigen höra hennes historia, vilket blir aningen tjatigt då man ser samtliga filmer i följd.
 

Studenten Holt (Alex Roe) och hans flickvän Julia (Matilda Lutz) har både sett videofilmen.
 
The Ring och The Ring Two är filmer som nästan tillhör A-listan av skräckfilmer men Rings hamnar dessvärre på den fasade B-listan. Skådespelarna är relativt okända och något gröna, med undantag för Johnny Galecki, och handlingen är som en repris. Tack o lov så avslöjas vissa nyheter men filmen brister ändå när det kommer till nytänk, och när slutet väl är nått känns det som att vi inte har kommit någon stans. Hur som helst, Rings må kanske inte vara vidare bra men den bör ändå ses om man sett föregående filmer. 
 

Samara är tillbaka.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Rings.
Svensk titel: Rings.
Baserad på boken: 'Ringu', av Kôji Suzuki.
Taglines: "Seven days", "Evil is reborn" och "First you watch it. Then you die".
Genre: Drama, Skräck.
Skådespelare: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D'Onofrio, Aimee Teegarden, Bonnie Morgan m.fl.
Regissör: F. Javier Gutiérrez.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 3 Februari 2017.
Distributör: Paramount.
DVD-release: 19 Juni 2017 (Filmboxen: Ring 1-3).
Köp filmboxen 'Ring 1-3' på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial 'Rings' (DVD): Terror comes full circle • Resurrecting the dead: Bringing Samara back.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:

 

The Ring Two (2005)

The Ring Two (Mysterium, Skräck):
Rachel och hennes son Aidan har flyttat och försöker starta ett nytt liv efter att de undkommit den döda Samaras vrede. Men när en tonåring i byn dör dra Rachel snabbt kopplingarna till det ökända videobandet och hon beger sig av för att få reda på mer om Samaras mörka historia.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Ring Two är uppföljaren till The Ring från 2002 där vi ännu en gång möter Rachel (Naomi Watts) och hennes son Aidan (David Dorfman) som nu har flyttat för att börja om på en ny kula, men precis som i alla skräckfilmer håller lugnet inte i sig länge.
 

Rachel snokar runt i Samaras familjehistoria
 
Precis som i den förra filmen så försöker Rachel även här lösa mysterium med videobandet om Samara (Daveigh Chase / Kelly Stables) som dödar sina åskådare 7 dagar efter filmtitten, och vi vet sedan tidigare att det går att undvika döden. Dock har spelreglerna ändras och utan anledning så är Aidan ett offer för Samaras spökande, något som tillför mer drama i familjelivet men även en hel del förvirring. Från och till så är allt sig likt både till handling, miljö och färgtoner men The Ring Two innehåller åtminstone lite mer färg vilket lättar upp stämningen, innehållet är fortfarande lite spännande men dock något mer ologiskt. Därtill så är spökscener desto fler med förbättrade specialeffekter och stundvis upplevs filmen något obehaglig, men innehållet skrämmer dessvärre inte mig som tittare.
 

Något håller på att hända med Aidan.
 
The Ring Two är lik men ändå väldigt olik sin företrädare samtidigt som den saknar lite av djupet och mystiken. Till plussidan hör att filmen inte är lika slö och utdragen men de ologiska bitarna gör att den inte blir lika bra som The Ring, men den är trots allt ändå sevärd även om detta kanske är en onödig uppföljare.
 

Samara är tillbaka med nya onda avsikter.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Ring Two.
Svensk titel: The Ring 2.
Baserad på: boken 'Ringu', av Kôji Suzuki och filmen Ringu (1998).
Taglines: "Fear comes full circle, " The dead don't sleep" och "It begins again".
Genre: Mysterium, Skräck.
Skådespelare: Naomi Watts, David Dorfman, Simon Baker, Elizabeth Perkins, Gary Cole, Sissy Spacek m.fl.
Regissör: Hideo Nakata.
Speltid: 115 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2005.
Sv. Biopremiär: 18 Mars 2005.
Distributör: DreamWorks / Paramount.
DVD-release: 19 Juni 2017 (Filmboxen: Ring 1-3).
Köp filmboxen 'Ring 1-3' på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial 'The Ring Two' (DVD): Ringar • Fantasin i Fokus • Samara: Från öga till ikon • Det spökar kring The Ring 2 • HBO First Look: The Making of The Ring 2 • Bortklippta och Alternativa Scener • Trailers.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. The Ring (2002)
  2. The Ring Two (2005).
  3. Rings (2017).