Kong: Skull Island (2017)

Kong: Skull Island (Action, Fantasy, Äventyr):
Året är 1973 och en grupp av forskare, soldater och äventyrare beger sig iväg för att utforska en aldrig tidigare kartlagd ö i Stilla havet. Dock går de rakt in i den mäktige Kongs territorium och nu måste de kämpa mot djur och natur för att komma därifrån levande.
 
 
BETYG och RECENSION:
Kong: Skull Island är den senaste och bara en av ett flertal filmer som har gjorts om King Kong genom årens lopp, men till skillnad från många andra så är denna fristående och en början på något nytt. Jag som pinsamt nog inte har sett någon av de äldre filmerna har inget att jämföra med och jag kastades därför in i ett helt nytt häpnadsväckande äventyr.
 

Kong är tillbaka.
 
Kong: Skull Island bjuder på en välgjord animationen där den outforskade ön nästan känns som en annan värld med hjälp av sina jättelika varelser och sin fina men skräckinjagande natur. Därtill så är skådespelarna som A och O och de alla har en fin harmoni som väcker äventyret till liv. Dock glömmer jag lätt bort att filmen utspelar sig under 70-talet och detta eftersom kläderna är alldagliga på de civila och formella på soldaterna, och de tekniska bitarna är få.
 

En blandning av civila och soldater i den outforskade djungeln.
 
Jag har som sagt inget att jämföra med men jag har åtminstone hört historian om King Kong och som en nystart känns ändå filmen bra, ny och intressant. Dock finns här ändå bitar som påminner om annat och filmen är kanske något för lång, men som helhet är Kong: Skull Island en sevärd ny-tappning av en gammal välkänd saga.
 

Jätteödlor som flyger i bakgrunden påminner om Jurassic Park.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Kong: Skull Island.
Svensk titel: Kong: Skull Island.
Baserad på: King Kong (1933), av Merian C. Cooper och Edgar Wallace.
Tagline(s): "Awaken the King", "We don't belong here" och "All hail the King".
Genre: Action, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly, John Goodman, Corey Hawkins, John Ortiz, Tian Jing, Toby Kebbell m.fl.
Regissör: Jordan Vogt-Roberts.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Vietnamesiska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 10 Mars 2017.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 24 Juli 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Tom Hiddleston: The Intrepid Traveler • Deleted Scenes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Creating a King • On Location: Vietnamn • Tom Hiddleston: The Intrepid Traveler • Through the Lens: Brie Larson's Photography • Monarch Files 2.0 (Companion Archive) • Commentary • Deleted Scenes.
 

Nytt i Filmsamlingen, del 174

Från Scanbox Entertainment / Universal Sony Pictures kom ett recensionsexemplar av filmen Gold som är en verklighetsbaserad historia som utspelar sig under 1988 då Kenny Wells (Matthew McConaughey) letar guld i Indonesien. 
 
Ett stort tack till er för detta recensionsexemplar och min recension av Gold kan ni läsa här. Filmen, som släpptes på DVD och Blu-ray den 17 Juli 2017, kan man köpa hos bland annat Cdon och Discshop.