Fast & Furious 8 (2017)

The Fate of the Furious (Action, Thriller): 
Dom och Letty är på smekmånad och lever det till synes normala livet i skymundan medan övriga "familjemedlemmar" även de har lagt brottsvågen åt sidan. Men när Dom plötsligt vänder sin familj ryggen och slår sig samman med en terrorist samlas de alla ännu en gång för att stoppa och få hem honom.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Fast & Furious, filmserien som aldrig tycks ta slut, är inne på sin åttonde film med Fast & Furious 8 (originaltitel: The Fate of the Furious) och sedan en tid tillbaka kan vi glömma så gott som allt som har med streetrace att göra. Filmserien har nämligen eskalerat till en mer kriminell bana där farliga brottslingar tycks komma i "familjens" väg samtidigt som den röda tråden har blivit något starkare. Men efter Paul Walkers plötsliga dö så är självklart både Brian och Mia ute ur leken medan övriga karaktärer, som fortfarande är vid liv, återigen syns till. Och denna gången, då gäller det att hitta den försvunna familjemedlemmen som vänt dom alla ryggen.
 

Dominic Toretto har bytt sida och svikit familjen.
 
Fast & Furious 8 bjuder på mängder av action och filmen håller gasen i botten från början till slut då bilarna kvaddas som insekter mot en flugsmälla, och den tekniska biten spelar även denna gång en stor roll i handlingen. Teamet består av de gamla vanliga och välkända ansiktena, men undantag för en del bortfall, och ny i rollistan är Charlize Theron som tar sig an rollen som den kriminella hackern Cipher, en kvinna som lindar Dominic 'Dom' Toretto(Vin Diesel) runt sin lillfinger för att få det hon vill ha. Därtill så är humor på topp under ett flertal tillfällen när Roman (Tyrese Gibson) och Deckard (Jason Statham) lockar till ett flertal skratt, och jag kan inte heller undvika att märka att det också är dessa två som lyfter filmen en bit från den något nedsmutsade marken.
 

Gänget, inklusive några nykomlingar, är tillbaka för att hitta Dom och... rädda världen?
 
Nu är det dock ändå så att Fast & Furious 8 är den svaga länken i racet och filmfranchisen börjar även att bli lite uttjatad, och då är ändå fler filmer på gång. Därtill så finns här även många stunder då allt blir aningen överdrivet och detta med hjälp av en del dumma dialoger, och specialeffekterna kunde dessutom vara betydligt bättre. Men hur som helst, trots mitt bristande intresse för bilar så är Fast & Furious 8 ännu en film ut i skaran som jag finner underhållande och detta trots att jag personligen tycker att de kunde ha stoppat efter den sjunde filmen.
 

Muskelknuttarna visar upp vad de går för.
 
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved. 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Fate of the Furious.
Svensk titel: Fast & Furious 8.
Tagline(s): "New roads ahead", "Family no more", "The ride isn't over" och "Ride or die. Remember".
Genre: Action, kriminalare, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris 'Ludacris' Bridges, Charlize Theron, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky, Kristofer Hivju, Scott Eastwood m.fl.
Regissör: F. Gary Gray.
Speltid: 136 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Ryska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 12 April 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 28 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): All About the Stunts • Extended Fight Scenes • Feature Commentary with Director F. Gary Gary.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): The Cuban Spirit • In the Family • Car Culture • All About the Stunts • Extended Fight Scenes • Feature Commentary with Director F. Gary Gary.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
 

American Horror Story: Hotel, säsong 5 (2015-2016)

American Horror Story: Hotel, säsong 5 (Drama, Rysare, Skräck, Thriller):
En rad brutala mord spåras tillbaka till Grevinnan som bor på det lyxiga Hotel Cortez i Los Angeles, och innanför dessa väggar följer sedan en spöklik och skräckinjagade atmosfär
 
 
BETYG och RECENSION:
Den femte säsongen av American Horror Story går under namnet Hotel och består av 12 avsnitt som visades på TV i USA mellan 2015 och 2016. Precis som i övriga säsonger är historian ny och de få skådespelare som hänger kvar tar sig därför an nya roller, men undantag för en gästroll som binder samma storyn något litet med Coven som är seriens tredje säsong. Denna gången är det dags att checka in på Hotel Cortez där vampyren The Countess (Lady Gaga) styr och där de levande döda och de döda mer eller mindre härjar och har ihjäl de levande hotellgästerna.
 

När Iris (Kathy Bates) har checkat in dig på Hotel Cortez är det inte säkert att du kommer därifrån.
 
American Horror Story: Hotel är utan tvekan den blodigaste och mest groteska säsongen av dom alla och jag avnjuter varje tortyr även om de är på snudden till att gå för långt. Miljön och atmosfären som hotellet utsöndrar är passande i sammanhanget och karaktärerna känns som ett med det blodfyllda och något smutsiga palatset. Säsongen bjuder på ett obehag som kan få en att må illa till mods samtidigt som känslan är inbjudande och lockande. Skådespelarna känns som en fullpott i sina roller och just Lady Gaga gör här sin stora TV-debut i en roll som passar henne perfekt.
 

The Countess (Lady Gaga) styr både över sin toy-boy Donovan (Matt Bomer) och på hotellet.  
 
Men ett blodfyllt innehåll så är American Horror Story: Hotel min favoritsäsong ut i serien än så länge och även om jag är något besviken på slutet så känns den utöver det nästan perfekt. Dock finns det även här ett avsnitt som är bortkastad tid men de övriga känns välfyllda.
 

Kriminalpolisen John Lowe (Wes Bentley) har checkat in på hotellet medan han undersöker ett brutalat mord.
 

TV-SERIEINFORMATION:

Originaltitel: American Horror Story.
Svensk titel: American Horror Story.
Tagline: "Make Your Reservation".
Säsongtitel och nr: Hotel, säsong 5.
Antal avsnitt: 12. 
Genre: Drama, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Lady Gaga, Sarah Paulson, Wes Bentley, Kathy Bates, Matt Bomer, Chloë Sevigny, Evan Peters, Angela Bassett, Denis O'Hare, Cheyenne Jackson m.fl.
Skapare: Brad Falchuk och Ryan Murphy.
Speltid: ca 614 min (ca 48-102 min per avsnitt) (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Engelska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år (18 år i England och USA).
Sändningsår, säsong 5: 2015-2016.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 17 Oktober 2016.
Köp TV-serien på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): An Invitation to Devil's Night • The Cortez: An Era of Elegance Gone By.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): An Invitation to Devil's Night • The Cortez: An Era of Elegance Gone By.
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. American Horror Story: Murder House, säsong 1 (2011).
  2. American Horror Story: Asylum, säsong 2 (2012-2013).
  3. American Horror Story: Coven, säsong 3 (2013-2014).
  4. American Horror Story: Freak Show, säsong 4 (2014-2015).
  5. American Horror Story: Hotel, säsong 5 (2015-2016).
  6. American Horror Story: Roanoke, säsong 6 (2016).
  7. American Horror Story: Cult, säsong 7 (2017).
  8. American Horror Story, säsong 8 (2018).
  9. American Horror Story, säsong 9 (2019).