Honest Trailers - Green Lantern

Green Lantern blev superhjältarnas åtlöje och jag kan inget annat än att hålla med Screen Junkies, men ändå så har jag för mig att jag gillade filmen när den kom ut. Men det var då och nu tror jag nog att jag hade haft lite annat och säga om saken. 
 
 
Fler Honest Trailers:
 

The Age of Innocence (1993)

 photo Ageofinnocence_zpsad9af5bd.jpg
The Age of Innocence (Drama, Romantik):
Under 1870-talet är ryktet viktigare än sanningen och när Newland Archer blir förälskade i en skandalomtalad kvinna uppstår problem, speciellt eftersom han råkar vara gift med kvinnans kusin
 
 
FILMEN FÅR:
När man läser på filmfodralets baksida så ger The Age of Innocence intrycket av att vara ett passionerat kärleksdrama som kommer innehålla en del scener i sänghalmen, så det var självklart också det som jag hade förväntat mig. Men istället för att få ett passionerat drama som utspelar sig under 1870-talet där huvudnyckeln är naken så får vi bara ett triangeldrama utan passion och utan sex, och därför måste jag tyvärr säga att jag är lite besviken. Jag hade nämligen målat upp en bild som inte alls stämde överens med verkligheten och även om The Age of Innocence nu inte är en dålig film så är den inte heller vidare bra. Det finns tyvärr mer saker än det uteblivna nakendramat som förstör.
 
 photo ageof_stl_8_h_zpsc99e31c4.jpg
Passionerad kärlek? Med älskarinnan? Nää, inte direkt
 
Vad som stör och retar mig mest är ändå inte bristen på passion och nakenhet, utan det är den berättarröst (Joanne Woodward) som tar oss igen om hela filmen. Rösten som dyker upp lite titt som tätt förklarar ingående vad som sker, vilka personerna i bilden är vad de sysslar med. Även vissa seder förklaras för oss och även om jag nu kan tycka att detta faktiskt är lite intressant så hade jag ändå föredragit om filmupplägget var "normalt". Berättarrösten förstör nämligen lite av känslan och det blir nästan för mycket information som kastas mot oss och jag glömmer dessutom hälften av innehållet innan det är klart. The Age of Innocence hade antagligen varit mycket bättre om allt flöt på normalt och utan att vi fick allt förklarat.
 
 photo ageofin_zps31ee5f04.jpg
Brudparet
 
I rollerna ser vi en ung Winona Ryder som charmar mig med sin oskyldighet. Hennes karaktär May Welland är ung, nygift och dum medan hennes något äldre man Newland Archer (Daniel Day-Lewis) har ögonen och händerna på annat håll. Filmen bjuder på ett triangeldrama som jag kan tycka är aningen "creepy" eftersom kvinnan, Ellen Olenska (Michelle Pfeiffer), som Newland vänstrar med också är en kusin till May. På grund av detta så utspelar sig dramat praktiskt taget öppet men ändå diskret under familjestunderna. 
 
 photo ageofinnecens_zpse4cbfca8.jpg
Kusin, mor och dotter.
 
Även om bristerna i The Age of Innocence gjorde mig besviken så måste jag ändå säga att filmen är väldigt vacker att titta på. Det är ett kostymdrama där klänningarna bländar en och där hela omgivningen är en stor färgklick, precis som det var förr i tiden. Men som film brister det ändå och jag kan därför inte säga att The Age of Innocence är bra men inte heller dålig, den bara är. 
 
 photo ageof_stl_10_h_zps6bc18854.jpg
Vackra flickor i vackra kreationer
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Age of Innocence.
Svensk titel: Oskuldens Tid.
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder, Richard E. Grant, Geraldine Chaplin, m.fl.
Regi: Martin Scorsese.
Filmmanus: Jay Cocks och Martin Scorsese.
Speltid: 139 min.
Språk: Engelska / Italienska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 1993.
Taglines: "In a world of tradition. In an age of innocence. They dared to break the rules".
Åldersgräns: 7 år.
Biorelease: 29 Oktober 1993.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 4 Februari 2005 (DVD) 16 Juli 2014 (Blu-ray).
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.