Limited Edition-köp: "Sin City: Ultimate Killer Edition Deluxe Box Set [Blu-ray]"

Amazon.co.uk kan vara en guldgruva ibland och av en ren tillfällighet ramlade jag över en utgåva av Sin City, innehållande båda filmerna, som jag kände att jag bara måste ha i mina ägor. Att jag sedan inte är vidare förtjust i den första filmen hör inte hit, och för den delen så kanske min smak har ändrats och vem vet, den andra filmen är kanske mycket bättre... det är vad jag försöker intala mig själv i alla fall.
 
Jag la in beställningen den 21 december så Sin City: Ultimate Killer Edition Deluxe Box Set [Blu-ray] blir antagligen och förhoppningsvis årets sista filmköp... om inget annat nu hinner dyka upp.
 
 photo sincity_zps838f61e7.jpg
Sin City: Ultimate Killer Edition Deluxe Box Set [Blu-ray], 530 kr (inkl. frakt). 

Endless Love (2014)

 photo endlesslove_zps187bdf27.jpg  
Endless Love (Drama, Romantik): 
Rikemans flickan Jade faller för den fattiga problempojken David och deras kärlek växer sig bara starkare när hennes föräldrar försöker skilja dom åt
 
 
FILMEN FÅR:
Endless Love bjuder på det där klassiska kärleksslisket som vi typ bara kan hitta i Hollywoodfilmer och även om det blir lite over the top så har filmen många fina stunder som nästan fick mitt hjärta att smälta. Det finns nämligen dagar då ett sliskigt kärleksdrama passa perfekt och det spelar då ingen roll hur överdrivet romanistik det är, och Endless Love må vara just en sådan film där de nyförälskade ungdomarna smetar sig över tv-rutan. Det är överdrivet, sliskigt och lite fjantigt men kärleken hänger ändå i luften och förpestar oss både på gott och ont. Ja, detta är alltså ännu ett sliskigt kärleksdrama i Hollywood stuk.
 
 photo endless-love08_zps1121ae22.jpg
David och Jade sprider sin kärlek
 
Endless Love bjuder dessvärre inte på något nytt och speciell utan vi ser här den gamla vanliga kärlekshistorian där pappas rika och skötsamma flicka Jade (Gabriella Wilde) faller för den fattiga pojken David (Alex Pettyfer) med dåligt rykte. Pojken får flickan att ändrar sin personlighet, hon börjar leva och göra saker som hon aldrig tidigare har gjort och i takt med detta så protesterar självklart pappa Hugh (Bruce Greenwood) vilket bara får henne att reagera starkare. Känslorna börjar flöda snabbare än tåget och det blir även lite rövslickande och tappra försök från Davids sida när han tappert försöker visa sig vara värdig Jade, och ju mer han anstränger sig desto värre blir det, kanske för att Jade själv väljer att ständigt trotsa sin pappa. Ja, detta är grund storyn i de flesta romantiska Hollywoodfilmer och just därför så bjuder inte Endless Love på något nytt men sött och charmigt blir det ändå.  
 
 photo endless-love-image01_zps90a70c57.jpg
David gör så gott han kan för att imponera på Jades pappa
 
Endless Love må kanske inte bidra med något nytt men trots detta så är ändå filmen väldigt mysig och söt. Skådespelarna Alex Pettyfer och Gabriella Wilde saknar kanske lite kemi och de känslorna som de försöker förmedla känns kanske inte alltid helt äkta, men över lag så sköter de sig ändå bra och de är emellanåt rätt så söta ihop. Det sägs ju att "Kärleken övervinner allt" vilket också är vad Endless Love och så många andra filmer vill lär oss. Var gång vi ser en sådan film så hoppas vi att det sant, men det riktiga livet skiljer sig tyvärr en aning ifrån Hollywoods underbara värld och filmer som Endless Love får oss antagligen bara att drömma vidare eller att bli irriterade.
 
 photo endless-love07_zps23a68b4c.jpg
De rika och de fattigas liv blandas samman.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Endless Love.
Svensk titel: Endless Love.
Tagline: "Say Goodbye to Innocence".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick, Rhys Wakefield, Dayo Okeniyi, Emma Rigby, Anna Enger, Fabianne Therese m.fl.
Regissör: Shana Feste.
Filmmanus: Shana Feste och Joshua Safran.
Speltid: 105 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 1 Oktober 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Extended ending, Deleted/Extended/Alternate scenes, Making of.
Hyr filmen hos: SF Anytime.