Happy Halloween, 2013!

Halloween är min absoluta favorit högtid och varje år försöker jag se en passande film på den stora dag, vill säga idag, den 31 oktober 2013.
 
I år visste jag precis vilken film jag ville se och det är ytterst ovanligt när det gäller mig. Nyinspelningen av Evil Dead beställdes i förra veckan tillsammans med Intruders och jag vet ännu inte om jag kommer se båda filmerna i kväll, men Evil Dead är en självklarhet och den kommer därför också bli kvällens höjdpunkt.
 
 photo Halloween2013_zps33a07ea2.jpg
 
Till råga på allt så är det idag exakt ett år sedan jag fick reda på att jag hade fått en fast placering, nattetid, på "Borgen" och därför är detta också dagen då jag slutade hoppa runt i hela kommunen.

Jakten (2012)

 photo jakten_blu-ray-22880105-frntl_zpsfacc28b1.jpg 
Jakten Originaltitel: Jagten (Drama):
Lucas trivs bra med sitt jobb som dagisfröken men en dag förändras allt. Dagisbarnet Klara sprider en lögn som får oanade konsekvenser för Lucas och snart vänds hela hans liv upp och ner. Folk vänder honom ryggen medan den påhittade historien blir allt värre och snart har Lucas hela stan emot sig, för inte kan väll en liten flicka ljuga ihop något sånt? 
 
 
FILMEN FÅR:
Till skillnad från oss svenskar så vet danskarna oftast hur man gör bra filmer och även om jag retar mig något enormt på deras grötiga språk så är Jakten en film som verkligen berör mig och som jag tycker att alla borde se. Vi kastas här in i ett drama som tar upp ett känsligt ämne där en oskyldig man anklagas för att ha utfört sexuell handlingar mot ett barn och visst blir det både bra och gripande. Jag har alltid sagt att barn är små demoner som inte kan skilja på rätt och fel. De ljuger och de förvrider händelser så fort det är något som inte passar dom bara för att få sin vilja fram och det är just detta som kan ställa till med problem för de oskyldiga, allvarliga problem. Här i Jakten har vi ett klassiskt exempel på vad ett barn kan göra mot en snäll och oskyldig människa bara för att hon inte fick som hon ville och bara tanken på detta är skärmande, för barn ljuger ju inte.
 
 photo jagten_800e_zps35bb8330.jpg
En liten oskyldig lögn kan förstöra någons liv.
 
Det värsta i Jakten är ändå inte att Klara (Annika Wedderkopp) ljuger ihop en lite historia om sin dagisfröken Lucas (Mads Mikkelsen) som hon sedan berättar för sin andra dagisfröken Grethe (Susse Wold), utan det värsta är ändå att hon sedan blir tvingad att svara på frågor som lockar henne in på fel spår. Det blir till ett fall som förstoras upp och Lucas döms inför alla innan det finns konkreta bevis och Klaras föräldrar lyssnar inte ens på henne när hon säger att inget har hänt. De lurar henne att tro att det faktiskt visst har hänt och det får mig att bli rädd även för föräldrarna. Vi alla vet att det kryllar av falska anklagelser därute och man är inte skyldig fören det är bevisats, men när det rör sig om barnöverfall så är det tydligen tvärt om.
 
 photo Jagten-_zps34519825.jpg
Visst har det hänt Klara, du har bara glömt det.
 
Jakten lyckas med andra ord ännu en gång bevisa för mig att barn är hemska demoner som kan ställa till med ett helvete. Nu är det visserligen också vuxna människor som feltolkar och tvingar ur ungen ord och saker som inte har hänt och när de sedan straffar ett djur för alla påhitt så når jag min gräns. Jag lider med Lucas och börjar hata mänskligheten som dödar små oskyldiga djur i gengäld för sina egna felsteg. Vill man straffa Lucas, för något som han inte ens har gjort, så skadar man honom och inte ett djur. För en gång skull så hatar jag inte filmen för detta utan istället alla människor i den, förutom de få som står på Lucas sida vill säga.
 
 photo jagten_zps447ef7f5.jpg
Föräldrar, ett farligt packe som hellre ser till lögner än sanningen när deras barn är inblandade
 
Ja, recensionen på Jakten spårade ut lite men detta är ändå en väldigt bra och viktigt film. Dock förstör nästan slutet hela filmen eftersom vi inte direkt får någon förklaring på vad som sker och hur allt reds ut, och till råga på allt så lämnas vi i slummen av frågetecken. Vad händer nu? Ja, det får vi aldrig veta och här sitter jag nu som ett frågetecken. Men i extramaterialet får vi iallafall höra att "allt lämnar sina spår och att Lucas är märkt för livet", men jag får ändå inte riktigt ihop det. Vill ni nu veta vad jag snackar om så få ni allt ta och se filmen och det är också något som jag verkligen rekommenderar att ni gör.
 
 photo jagten1_zps79191468.jpg
Lucas är märkt för livet.
 

"Helgens Fynd" hos Discshop

Helgen den 18-19 oktober kunde man köpa och boka ett fåtal utvalda filmer hos Discshop till ett specialpris med fri frakt och då slog självklart jag till på två filmer, plus att jag passade på att boka en film till pappa som fyller år den 14 november. Dock gällde inte den fira frakten på filmen som jag bokade till honom då den inte ingick i Helgens fynd. Men vad ska man göra, en födelsedagspresent måste han ju ha.
 
Till mig själv fick det bli Baksmällan 3 på DVD eftersom jag redan har de andra två på just DVD och det måste ju se lika dant uti filmhyllan.
Sen passade jag på att förhandsboka filmen Mortal Instruments - Stad av Skuggor på Blu-ray till ett pris av 149 kr och filmen släpps den 18 december 2013.
Och Pappa, han ska få filmen Battle Of The Pacific som innehåller både en DVD och en BD till ett pris av 149 kr plus 10 kr i frakt.
 
 photo hangover_3_zps753b2213.jpg 
Baksmällan 3, 99 kr.
FRAKT: 0 kr.
 
 photo the_mortal_instruments_stad_av_skuggor_blu-ray-24693348-frntl_zps5515543e.jpg 
Mortal Instruments - Stad av Skuggor, 149 kr
FRAKT: 0 kr.