Mitt första frivilliga 3D filmköp

Det må ha tagit tid men den 23 maj 2013 så beställde jag iallafall ett par 3D glasögon till min teve och när det väl var gjort så saknades bara den enda 3D filmen som jag faktiskt vill ha i det formatet, nämligen Avatar (3D). Så när beställningen på "ögonen" väl var gjord klickade jag mig vidare in på Discshop.se och tryckte hem filmen Avatar i just 3D. Detta blir den tredje utgåvan av filmen för min del och det ska bli spännande och se om man märker några effekter eller om 3D fenomenet är en bluff hemma i tv-soffan.
 
I vilket fall som helst så låg det en annan film i min kundkorg sedan innan och när jag ändå skulle beställa så fick den också åka med.
 
 photo avatar_3d_3d_blu-ray-16082182-frntl.jpg  photo atlas_shrugged.jpg
Avatar (Blu-ray 3D + Blu-ray + DVD), 199 kr. 
Atlas Schrugged, 59 kr.
FRAKT: 10 kr.
Totalt: 278 kr.

Prylköp nr. 2

Det var inte bara en Router som jag köpte mig den 23 maj 2013, utan jag fick även tummen ur röven när det kom till att investera i ett par 3D glasögon.
 
Efter att jag hade ställt en del dumma frågor till Hembiobutiken så kom vi fram till att Sony TDG-BR250 var de som passade mig bäst och därför beställde jag självklart dessa "ögon".
 
 photo 56977f66-ddf2-4df4-8e12-972f795a11cd.jpg
Sony TDG-BR250, 690 kr.
FRAKT: 0 kr.
Klarna faktura: 35 kr
Totalt: 725 kr.
 
Nu återstår alltså bara en enda sak och det är att köpa Avatar i 3D. Vill säga den enda filmens om jag vill se i 3D, annars kan jag verkligen leva utan det där 3D "fenomenet". Så Avatar kommer med andra ord att bli en riktigt dyr film. Först ett par "ögon" för 725 kr och sedan en film (som jag redan har, fast i fel format) för ca 199 kr. Så jag hoppas verkligen att det är värt det.

Prylköp

Den 23 maj 2013 fick jag äntligen tummen ur röven och skaffade mig en Router så jag kunde få trådlöst internet i hela lägenheten och visst är det praktiskt, men självklart tillförde detta en hel del problem.
 
För det första så var det inte bara att plugga in sladdarna och knappa in användarnamn och lösen, som killen på Audio Video påstod, utan det visade sig vara bra mycket mer krävande än så.
 
Efter att ha försökt på alla sätt och vis i ca 1 timmes tid började jag tappa fattningen och ringde då på dörrarna till grannflickorna som jag vet har trådlöst internet, men de hade självklart inte en aning om hur man kopplade in skiten. Men jag blev iallafall rekommenderad att fråga mannen som bor under mig och han visade sig vara helt rätt snubbe för jobbet.
 
Dock var det inte så lätt för honom heller och därför skämdes även han en aning. Han jobbar nämligen med datorer och därför skulle detta var något som skulle vara lätt och smidigt för honom, men även han sprang på problem. Exakt vad som strulade vet jag inte, men det tog iallafall en datanisse som honom 1½ timme att få ingång skiten.
 
Så efter en lång och krävande installationen som var långt ifrån så enkel som snubben på Audio Video påstod så funkar nu allt prima, med undantag för en liten men ack så viktig detalj.
Jag har visserligen samma "fart" på alla mina apparater som jag alltid har haft när jag har hade sladden inkopplad, men när jag startar en nedladdning (som jag självklart inte håller på med) så bryts uppkopplingen från och till och det tar nu timmar att "låna hem" ett serieavsnitt. Det är helt enkelt klart och tydligt, synden straffar sig.
 
Dock var det just på grund av "hemlånandet" som jag skaffade mig en router. Datorn som används till just sådana aktiviteter används enbart till just denna lilla detalj och därför vill jag kunna ha båda mina datorer igång och uppkopplade samtidigt. Visserligen så funkar den andra datorn perfekt under tiden som den andra "lånar hem" men det spelar ingen roll, båda ska fungera prima hela tiden och jag blev allt lovad en snabb och felfri nedladdning när jag köpte denna Router:
 
 photo router.jpg
NETGEAR N600 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR3700, 995 kr.
 
I vilket fall som helst så ska en snubbe från Audio Video komma hem till och kolla över felet nästa vecka och då hoppas jag att han löser problemet. För jag har inte tid att vänta på mina serier, de ska ses samma dags om de kommer ut och då också meddetsamma.
 
Jag passade även på att köpa ett nytt minneskort till min kameran för 99 kr eftersom det gamla gick åt pipsvängen när jag skulle filma och även detta inhandlades hos Audio Video.