Hur jag upptäckte (några av) mina Favoritserier

Jag har valt att gå i Seriesnacks gamla fotspår och jag tänker därför nu berätta för er hur jag upptäckte några av de serierna som jag senare skulle komma att älska.
 
 
 photo 68172.jpg
 
Star Trek: Voyager:
En söndag kväll någon gång under 2000 eller 2001 slog jag av en ren tillfällighet på STV1 kl 18:00 och jag mötes då utav det sista avsnittet ur Star Trek: Voyagers tredje säsong. Därefter var jag fast och jag började samla på mig alla serierna inom Star Trek fenomenet. Star Trek: Voyager är nu den serien i Star Trek som jag gillar bäst.
 
 
 photo 1672808-9-1359299226087.jpg
 
The Big Bang Theory:
The Big Bang Theory tillhör också en utav de serierna som jag upptäckte "sent". Min kompis C sa att hon och hennes sambo O ofta brukade titta på programmet och att det borde vara något för mig eftersom det kryllade av nördar som gillade science fiction. När exakt hon sa detta till mig kommer jag inte riktigt ihåg och jag få erkänna att jag inte började titta på serie då heller, utan det var först några månader senare som jag slog på teven och fastande för programmet som rullade så gott som varje dag på kanal 5. Jag kom in i serien i slutet av säsong 2 och strax därefter var jag fast och nu har jag sett varje avsnitt minst 3 gånger.
 photo Greys.jpgGrey's Anatomy:
Grey's Anatomy tillhör en av de serier som jag hade hört talas om i ca ett års tid innan jag fick tillgång till rätt kanal. Det var först när jag fick fast jobb och kunde flytta hemifrån som jag fick tillgång till kanal 5 där serien fortfarande rullar och det var också då som jag kunde börja följa serien slaviskt. Mitt tittande började i början av 2006, vill säga ett år efter premiären och jag har följt serien troget sedan dess.
 
 
 photo The_X-Files.jpg
 
Arkiv X:
Jag var kanske 10 år gammal när min far sa att han hade spelat in något på teve som jag fick se om jag inte sa något till min mamma. Det var ett avsnitt ur serien Arkiv X som fick mig att nästan göra i byxan. Första avsnittet blev The Host och sedan dess har jag varit fast. Jag och min far satt spikade framför teven varje vecka för att se en serie som jag egentligen inte borde ha sett vid den åldern, men nu i efterhand antar jag att det bara gjorde mig gott. Och min mamma, hon vet fortfarande ingenting eftersom hon gick och la sig långt innan programmet började och tur var nog det, annars hade både jag och min far levt i helvetet idag.
 
 
 photo Roswell_Cast_2001-01kopiera.jpg
 
Roswell:
Under året 2000 drog ett ungdomsprogram igång på TV4 som visades varje vardag kl 16:00 och där rullade diverse serier för just ungdomar. Där dök bland annat serien Roswell upp och jag fastnade från dag ett. Dock las ungdomsprogrammet ner och Roswell försvann med programmet innan serien hann nå sitt slut. Men många år senare köpte jag Roswell i en megabox och min besatthet och kärlek gentemot serien kunde då fortsätta.
Serien Andromeda ingick även i detta ungdomsprogrammet och det var också en serie som jag tyckte om men som jag sedan tröttnade på och aldrig såg klart. Jag äger även den serien i en megabox och jag ska fortsätta mitt tittande en vacker dag.
 
 
 photo firefly.jpg
 
Firefly:
Firefly är ett guldkorn som jag höll på att missa och om seriens film Serenity inte hade blivit gjord så hade jag antagligen aldrig upptäckt serien, eller det hade iallafall tagit mig mycket längre tid för mig att upptäckt serien utan filmen. Jag kommer faktiskt inte exakt ihåg hur jag ramlade över Serenity och när jag såg filmen så visste jag inte heller att det var ett avslut på serien Firefly. Men filmen inhandlades av en ren tillfällighet någon gång under 2006 och på så vis så öppnades mina ögon upp inför ett fantastiskt äventyr som jag snart började älska.
 
 
 photo Farscapekopiera.jpg
 
Farscape:
När jag började få upp ögonen för megaboxar så var Farscape bara en serie i mängden som jag inhandlad bara för att liksom. Serien fanns under genren sci-fi och när jag hittade den i en megabox hos Discshop blev serien ett måste som jag sent kom att glömma. Jag visste då ingenting om serien som kostade mig en förmögenhet och nu i efterhand kan jag säga att den är värd varenda krona. Farscape tog mig med storm och den är idag en utav mina absoluta favoriten inom sci-fi genren.
 
 
Detta är bara några få av mina favoritserier som jag har upptäckt av en ren tillfällighet. Nu mera söker jag ständig information om ny och lovande serier som drar igång och jag börjar därför följa dom innan de ens har hunnit komma till Sverige.

Meet the Fockers (2004)

 photo Familjenaumlrvaumlrre.jpg 
Familjen är värre Originaltitel: Meet the Fockers (Komedi/Romantik): 
Efter mycket om och men så fick Greg Focker äntligen lov till att gifta sig med Jack Byrnes dotter Pam, men innan det är dags för bröllopet måste de båda familjerna träffas. Familjerna Byrnes och Focker är så olika varandra som det bara går och därför blir det också en del missöden på vägen när deras vägar korsas.
 
 
FILMEN FÅR:
Trodde du att Meet the Parents var galen och utflippad? Då ska du se Meet the Fockers. Till skillnad från den första filmen så gillar jag den dumma humorn lite mer i uppföljaren och det kan vara för att det här blir så extremt och då också på ett positivt sätt. Som vanligt så är allt överdrivet till max och det kan lätt blir lite för bra ibland. Det kan faktiskt nästan bli lite äckligt men Meet the Fockers är ändå lite bättre än den förra och första filmen, Meet the Parents. Kanske är det så att jag har vant mig vid den dumma humor och filmens alla galna karaktärer som både underhåller mig lite lätt samtidigt som de driver mig till vansinne.
 
 photo meetthefockers5.jpg
Greg och Pam.
 
På gott och ont så finns fortfarande Pam's (Teri Polo) föräldrar Dina (Blythe Danner) och Jack Byrnes (Robert De Niro) med på ett hörn och nu kommer också Greg's (Ben Stiller) föräldrar Rozalin (Barbra Streisand) och Bernie Focker (Dustin Hoffman) in i bilden, två frisläppta själar som får filmen att bli lite extra pervers. Det är också just de perversa och snuskiga skämten och bitarna i filmen som fångar mitt intresse men det kan självklart också blir lite för mycket av det goda och just därför så lyckas filmen inte alltid träffa rätt.
 
 photo meetthefockers2.jpg
Familjen Byrnes.
 
Trots att Meet the Fockers kanske inte alltid lyckas underhålla mig så funkar ändå filmen bra mycket bättre än vad Meet the Parents gjorde och familjen Focker är definitivt mer underhållande än vad familjen Byrnes någonsin kommer att bli. Men hur gärna jag än vill försöka tycka bättre om filmen så går det inte riktigt vägen. Det finns fortfarande för många inslag som stör mig och karaktärerna, precis som skådespelarna, tillhör inte mina favoriter och just därför så kan jag inte heller älska Meet the Fockers. Trots detta så bidrar ändå filmen till en underhållning på en låg nivå som kan tillfredsställa de flesta och även jag blir rätt så nöjd få jag allt lov att säga.
 
 photo meetthefockers6.jpg
Familjen Focker.
 
 
Tidigare filmer i Meet the Parents filmserien:
  1. Meet the Parents (2000)