Sleeping Beauty (2011)

Photobucket
Sleeping Beauty (Drama):
Lucy är en ung och vacker kvinna som tar de ströjobb hon kan få. Hon gör vad som helst mot betalning och när hon få chansen att tjäna stora pengar på att bli nersövd och dela säng med äldre män tackar hon inte nej.


FILMEN FÅR:

Sleeping Beauty är minst sagt en annorlunda filmen som verkar riktigt intressant med hjälp av sin trailer, men verkligheten är helt annorlunda. Filmen vi möts av är för visso annorlunda men det är också allt. Det vi sedan får se är tråkigt, enformigt, seg och utdraget. Så detta är med andra ord ett klassiskt exempel på hur en trailer kan vara missvisande och på så viss locka till sig tittare. Filmen spelar på få dialoger och de få som finns är bara konstiga och tråkiga. Sleeping Beauty är dessutom helt och hållet upplagd på att visa upp den nakna och unga kvinnokroppen, som här visas upp på ett vackert sätt då den är klädd i utmanande underkläder.


Lättklädda kvinnor.

Men jag undrar varför alla är smala och varför finns här inte en enda kraftig människa? Den nakna och unga manskroppen lyser dock med sin frånvaro till min besvikelse och det vi får se är istället gamla gubbar som blottar sig och kladdar på unga flickor. Detta blir otroligt motbjudande och jag kommer på mig själv med att må illa och viljan att kräkas är stor. Ja, det blir äckligt.


Äckliga snuskgubbar som kladdar på unga flickor.

Men visst finns det stunder då jag ändå sitter som fastklistrad framför tv-rutan i hopp om att något ska hända, det är bara det att inget händer och segheten håller istället i sig. Jag funderar även på hur man som skådespelerska kan ta sig an en roll som Lucy (Emily Browning) där äckliga gamla gubbar få kladda på ens unga och, i detta fallet, vackra kropp. Jag hade mått illa på bara tanke så därför ger jag Emily Browning stora applåder för sitt engagemang. Sleeping Beauty må vara en annorlunda film som säkert faller någon i smaken, men min smak är bättre än så här och jag vill faktiskt ha ut något av mina filmer.


En ovanligt påklädd Lucy.
*Betygssystemet

Drive (2011)

Photobucket
Drive (Thriller/Drama/Kriminalare):
På dagarna försörjer han sig som stuntförare i olika filmer och däremellan jobbar han på en bilverkstad, men om kvällarna utför han medhjälp till olagliga brott. Han är mannen som kör rymningsbilen efter ett rån och kommer obemärkt undan, men när en vän hamnar i trubbel förändras allt.
 
 
FILMEN FÅR:
Drive är en fåordig film som passar dig som inte vill ha så mycket dialoger i dina filmer men själv så tycker jag att ordbristen gör filmen något tråkig och seg. En fråga ställs och personerna står sedan bara och titta på varandra under en lång tid innan ett kort svar ges. Folk ler lite oskyldigt och försöker se söta ut för att bli omtyckta, men skenet kan bedra. Ryan Gosling's namnlösa (tror jag iallafall) karaktär "Driver" är därför som en marshmallow. Han är fluffig och mjuk på utsidan men under ytan döljer sig en stenhård kille med talang för mord och självklart en färdighet när det kommer till att köra bil.
 
Photobucket
Från fluffig och mjuk till mördarrobot.
 
Av någon konstig anledning så påminner Drive mig något om filmen Transporter, men ändå så når Drive inte upp till den filmens nivå och förblir istället en kvaddad fluga på vindrutan. Det som retar mig mest är att det faktiskt inte händer så mycket under filmens gång trots att det ändå händer en massa saker, det är bara det att jag inte känner av händelserna på grund av filmens seghet och brist på dialoger och det är självklart lite synd både för mig och för filmen i sig. Framemot slutet av filmen har jag dessutom svårt för att hålla mig vaken och jag tuppar av lite titt som tätt eftersom det inte direkt finns något som håller mig vaken, men det gör ingen skada och jag får ändå ett hum om filmen och dess handling. Men dessförinnan så finns där stunder som är tilltalande och som bidrar till någon form av intresseanmälan. Kanske är det så att jag tilltalas av de enkla och något tråkiga karaktärerna eftersom de döljer något under ytan samtidigt som jag med spänning sitter och väntar på att något drastiskt ska hända. Och visst händer det drastiska saker, de är bara få och lätträknade vilket gör mig besviken. Men på det stora hela så är ändå Drive en helt okej film som går att se i brist på annat.
 
Photobucket
Love is in the air.
 
*Betygssystemet