Terra Nova (S01E01-02) - Genesis, part 1 & 2

Photobucket
Terra Nova (S01E01-02) - Genesis (Sci-fi/Äventyr):
Året är 2149 och jorden är inte längre en hälsosam plats för människan då luften knappt går att andas och vi närmar oss en utrotning. I hopp om att rädda mänskligheten har forskare skapat en portal som kan ta oss 85 miljoner år bakåt i tiden. Projektet heter Terra Nova och delar av familjen Shannon har blivit utsedda för att få ta del av en koloni som ska få resa bakåt i tiden och påbörja ett nytt liv. De anländer till något som liknar paradiset, men vad de inte visste var att de kommit till en tid där köttätande dinosaurierna lever.


Ett första intryck av Serien:
Terra Nova börjar starkt med sitt 1½ timme långa avsnitt och här bjuds vi minst sagt både på sci-fi och äventyr. Dock övergår serien allt mer till äventyr ju längre in i avsnittet vi kommer men det finns ändå små element kvar som påminner om sci-fi. Jag blir även påmind om Jurassic Park filmerna när jag lägger mina ögon på denna serie som jag troget kommer följa, för likheterna är många. Men jag kan reda nu säga att serien verkar bättre trots att jag stör mig på några utav karaktärerna. Dessutom retar jag mig på att skådespelerskan Shelley Conn har fått rollen som mamman Elizabeth Shannon då hon bara är 35 år gammal och Landon Liboiron som spelar hennes son Josh är 20 år och Naomi Scott som spelar hennes dotter Maddy är 18 år gammal i verkliga livet. Hur fan tänkte de här då Shelley ser ut som 28? Jason O'Mara som har rollen som Jim Shannon, pappan till alla barnen är tack o lov 39 år och skulle därför rent tekniskt sett kunna vara deras pappa, om han fick barn i tidig ålder vill säga. Förutom att åldrarna retar upp mig så gillade jag vad jag ser och kommer därför följa serien slaviskt. Det är spänning och härliga miljöer som möter oss genom tv-rutan och något säger mig att detta kommer bli riktigt jävla bra.

Charlie's Angels (S01E01) - Angel with a Broken Wing

Photobucket
Charlie's Angels (S01E01) - Angel with a Broken Wing (Action):
De är tre kvinnor med kriminella bakgrunder som nu har fått en ny chans. De jobbar för Charlie, en man som ger flickorna uppdrag över telefonen för att bekämpa brott och till sin hjälp har de även Bosley.


Ett första intryck av Serien:
1976 kom den första Charlie's Angels serien och 2000 kom filmen med samma namn som fick en uppföljare 2003. Nu kommer ytterligare en serie, men är det tredje (eller ska vi säga fjärde) gången gillt? Nja, inte riktigt. Nu har jag visserligen inte sett serien från 70-talet men filmerna är rätt så bra och det känns inte som om att denna serien håller samma mått. Flickorna känns inte lika äkta som de i filmerna och allt flickorna gör känns fejk. Deras färdigheter känns inte trovärdiga och deras attityd lika så. Nu är det självklart inte samma skådespelerskor som gestaltar änglarna i serien från 2011 och i filmerna, men de borde ändå lyckas med att få saker och ting att verka trovärdigt då de är skådespelerskor. Men trots detta så har serien potential och den kan nog växa sig stark. Om jag bara ger serien lite tid så kommer jag nog vänja mig vid de nya änglarna och på så vis börja tycka om serien allt mer. Den före detta ängeln Drew Barrymore har nämligen ett finger med i spelet, fast denna gång bakom kameran.