Stargate Irritation

Okej, blir man inte irriterad eller.
Som jag har sagt innan så hade jag planer på att köpa den här fina boxen på Discshop:

Stargate SG-1 season 1-10

Men den utgick ju självklart ur sortimentet och slutade tillverkas.
Jag mailade då upp och frågade om det skulle komma en ny eller om de kunde ta in den amerikanska boxen och fick svaret nej..
Så jag köpte då säsong 1-3 på rean.
Och nu, typ en månad senare ska de ta in en ny box av serien. Som även innehåller den första filmen. Inte lika snygg dock men ändå.

Så nu kommer jag få dubbelt upp av de 3 första säsongerna. För om jag väljer att köpa säsong 4-10 styckvis blir det mycket dyrare än vad det blir om jag köper hela boxen. 
Totalt så få jag typ slänga ut 5000 på att köpa säsong för säsong och hela feta boxen med alla säsonger + en film kommer kosta mig 2395:-
Även om jag nu ha lagt ut 800 så blir det ändå billigare. Och eftersom jag sparar pengar på det så kommer jag självklart välja att få dubbelt upp av några fjuttiga säsonger.  Det finns ju säkert någon som vill köpa dom. Jag ha ju inte sett dom ens, de är helt nya och oanvända.

Nu har visserligen inte den nya boxen släppts än, men så här ser den ut:

stargate1-1.jpg Stargate season 1-10 picture by Starbuck_Star

Men sen få jag lite ångest. Ska jag köpa den eller vänta, för det finns ju en film till som självklart inte finns med i den feta boxen. Men det är ju inget som säger att en sådan box med allt kommer komma. Och väntar jag för länge så utgår ju fanskapet. 
Usch sådana film problem man har. 

Jumper (2008)

Jumper
Jumper (Action/Sci-fi):
David är en så kallad jumper, född med förmågan att kunna teleportera sig själv vart som helst på jorden inom ett ögonblick. När David upptäcker att det finns fler som honom själv kastas han plötsligt in i en katt och rått lek där han nu jagas av en grupp människor som är fast beslutna att utrota alla jumpers.


Filmen får:
Jumper är en film som jag verkligen tycker om då jag gillar tanken på att kunna hoppa från olika platser på ett ögonblick, därför blir jag nästan lite avundsjuk på Davids förmåga. Tänk dig själv att inte behöva betala för att resa och slippa resetiden. Det är fart och fläkt rätt igenom hela filmen och spänningen är på topp då David ständigt är på flykt. Och till råga på allt så har vi här en liten kärleks historia som är inbakad i degen och ger filmen lite extra smak. Nu är det dock så att jag har lite svårt för Rachel Bilson som råkar ha rollen som Davids kärleksintresse. Vad det är som stör mig när det kommer till henne kan jag inte sätta fingret på, men något är det. Men jag kan gladeligen säga att Hayden Christensen fixar till det som Rachel sabbar och han gör ett bra jobb med att få det att kännas verkligt. Trots mitt bristande intresse för Rachel så får de kemin att fungera, men det kan vara för att de var/är ett par i verkliga livet. Filmen känns på något vis annorlunda och det gillar jag, även om detta är ett återkommande ämne i filmer och serier. Filmen rullar på bra och bjuder på några överraskningar då jag inte säkert kan veta vad som ska hända näst, men jag kan gissa mig fram. Ibland träffar jag rätt och ibland blir det fel. Men som vanligt är slutet något förutsägbart.

I am Legend (2007)

Photobucket
I am Legend (Drama/Thriller/Sci-fi):
Ett obotligt virus har fått de flesta människorna att bli köttätande zombies, men av någon anledning är vetenskapsmannen Robert Neville immun. I flera år har han levt ensam med sin hund och letat efter ett motgift i sitt egna blod som kan omvända epidemin och när han inser att det finns fler överlevande ger det honom nytt hopp.


Filmen får:
Will Smith är en riktigt stor stjärna för mig och jag typ avgudar alla hans filmer och just denna filmen förtjänar det. Jag gråter floder eftersom jag har lite svårt att ta den förlust han råkar ut för i mitten av filmen. Jag är dessutom lite förvånad över att jag tycker så bra om filmen som jag gör då jag inte är så mycket för zombies, men just denna filmen fungerar alldeles utmärkt för mig och jag tänker inte så mycket på att det kryllar av köttätande "monster". Även om det är fattigt med skådespelare så flyter filmen på bra och jag retar inte upp mig på bristen av dialoger. Filmen har en sorg över sig som gör den sebar och intressant vilket jag gillar. Det finns dessutom två versioner av filmen, originalet och en med ett kontroversiellt slut. Jag gillar ursprungsversionen bäst även om det bara är slutet som skiljer dom åt, men det slutet känns helt enkelt som det bästa slutet för filmen.