Saturn 3 (1980)

Saturn 3
Mördarroboten Originaltitel: Saturn 3 (Sci-fi/Thriller):
De båda forskarna Adam och Alex är stationerade på en av Saturnus månar där de lever ett rätt så trivsamt liv tillsammans. Men allt förändras när kapten James anländer tillsammans med sin robot som tycks ha fått upp smaken för mord.


Filmen får:
Gamla filmer har helt klart sin charm ibland och speciellt när det rör sig som robotar som jag dessutom råkar vara lite rädd för. Jag har så länge jag kan minnas haft en rädsla för stora maskiner och robotar då jag inte litar på att man kan kontrollera dom, vilket jag här få en bekräftelse på. Denna roboten är en som jag definitivt inte vill springa på men jag känner hatet och mordinsikten växa när han fanskapet skadar/dödar ett djur. Jag har svårt att acceptera när man tar till djurplågeri för att skapa en viss känsla i filmer och istället för att bli rädd så blir jag bara ledsen och förbannad. Hade jag bara kunnat så hade jag hoppat in i teven och dödat robot-fan med mina egna händer, men nu lever vi i verkligheten och då är det omöjligt. Just djurplågeriet får mig att börja gråta och jag misstänker att det inte är meningen med filmen, utan meningen är nog att man ska bli rädd. Nu kände jag självklart en obehagskänsla men den blev nedsågad av sorgen och hatet som växte inom mig. Men bortsett från hatet och sorgen så är filmen faktiskt ändå rätt så bra för att var så gammal. Dock såg jag den sönderklippta varianten som gick på Tv4 Sci-Fi men den dög den med.

The Astronaut Farmer (2006)

Astronaut Farmer
The Astronaut farmer (Äventyr/Drama):
Charles Farmer är astronauten som tänker göra det själv, bygga raketen i sin lada och åka upp i rymden på egen hand. Allt som krävs är att han ska hinner träna upp sin familj till markbesättning och att familjen ska lyckas hålla sig borta från myndigheten, därefter blir det lift-off.


Filmen får:
Jag hade höga förväntningar när jag tryckte in The Astronaut Farmer i DVDen men mötes istället av en besvikelse. På filmens baksida kan vi dessutom läsa att den är klassade som en komedi men bristen på komik är stor och allt jag ser är ett segt drama med inslag av få äventyrsmoment. Visst finns det stunder med roliga kommentarer men de är få och kan räknas på en hand. Jag hade trott att jag skulle uppskatta en film där huvudpersonen har samma dröm som mig, vill säga att få komma ut i rymden. Men istället blir filmen seg och nästan lite tråkig och enda skillnaden mellan oss två är att Farmer faktiskt gör något åt drömmen medan jag bara drömmer. Dessutom så tror jag att hela filmen hade varit bättre om de gjort ett skådespelsbyte. Nu har de Billy Bob Thornton i huvudrollen och i skym undan kan vi se Bruce Willis i en roll som inte ens finns med i eftertexten, hade de bara bytt plats så kan jag ge mig fan på att filmen hade blivit bra mycket bättre. Till råga på allt så finns här även två riktigt jobbiga snorrungar i rollistan som bara gör filmen ännu sämre. De skapar irritation och istället för att njuta av Farmers drömmar så retar jag upp mig på ungarnas närvaro. Men filmen har ändå sin charm och under de sista 20 minuterna var den bra i alla fall.